Osakesijoittaminen OP-verkkopalvelussa

Osakesijoittajan palvelut

Edukkaampaa ja älykkäämpää osakesijoittamista
KAMPANJA

Uuden osakesijoittajan edut - Tutustu uudistuneeseen hinnastoon!

 • Saat alennusta kotimaisten ja ruotsalaisten osakkeiden kaupankäyntipalkkiosta OP-verkkopalvelussa 0,10 % min. 5 eur. (norm. 0,20% min. 8 eur).
 • Saat maksuttoman Säästäjän palvelupaketin, sisältäen mm. yhden säilytyksen kotimaisille osakkeille sekä osaketutkimuksen verkkopalvelun.  (norm. 2,60 eur/kk)
 • Voit siirtää maksutta säilytyksen (kotimaiset osakkeet) OP Ryhmään. (norm. 30 eur)
 • Edut ovat voimassa 30.06.2019 asti ja koskee ennen 31.03.2019 avattuja säilytyksiä.
 • Tutustu myös OP Ryhmän uudistuneeseen osakekaupankäynnin hinnastoon - jatkossa kaupankäynnin kulut entistä alhaisemmat ja tarjolla uusia etuja omistaja-asiakkaille.
Lue lisää Sulje
1

Edullinen ja monipuolinen

Tarjoamme monipuoliset ja kattavat palvelut kaikille säästäjille ja sijoittajille aina edulliseen hintaan. Ja kaikki palvelut tietysti myös mobiilissa.

2

Edistyksellinen, älykäs ja helppo

Edistyksellisen ja huippuälykkään automaattisesti toimivan SOR-palvelumme ansiosta sinulla on aina mahdollisuus tavoitella parasta hintaa osakekaupoillesi.

3

Kotimainen ja laadukas osaketutkimus

Kattava ja laadukas kotimainen osaketutkimuksemme on käytössäsi ja yhdeksän arvostettua ja palkittua asiantuntijaamme antavat osakesuosituksia ja tavoitehintoja lähes 90 pörssiyhtiöstä.

OPn sähköisten osakepalveluiden käyttäjänä saat käyttöösi muun muassa

Kattavan ja palkitun suomalaisen osaketutkimuksen palvelut, joka sisältää muun muassa erilaisia analyysejä, suosituksia ja tavoitehintoja noin 80 suomalaisesta pörssiyhtiöstä.

Monipuoliset säilytys- ja raportointipalvelut, joiden avulla saat ajantasaista tietoa esimerkiksi osakesalkkusi kehityksestä sekä raportit verotusta varten.

Kattavat ja laadukkaat työkalut osakekurssien seuraamiseen, analysoimiseen sekä toimeksiantojen tekemiseen.

OPn kautta sinulla on mahdollisuus käydä kauppaa tuhansilla eri osakkeilla jopa 14 eri pörssissä ympäri maailmaa. Lisäksi saatavillasi on erittäin kattava valikoima ETF-tuotteita. Yhdellä markkinoiden parhaimmalla ETF-hakukoneellamme löydät helposti ja nopeasti etsimäsi tuotteen yli 1000 ETF:n valikoimasta.
Nainen portaissa vasen

Sopiva palvelupaketti säästäjälle ja sijoittajalle

Osakesijoittajan palvelumme on paketoitu kahdeksi eri kokonaisuudeksi kaupankäyntiaktiviteetin ja käyttötarpeen mukaan. Olet sitten säästäjä tai sijoittaja, niin löydät meiltä juuri sinulle sopivat palvelut.

Mikäli teet osakekauppaa harvakseltaan ja sinulle riittää kattavat ja laadukkaat peruspalvelut, suosittelemme sinulle  säästäjän palvelupakettia, johon sisältyy mm. yksi maksuton säilytys sekä erittäin laaja osaketutkimuksemme.

Mikäli teet kauppaa esimerkiksi viikoittain tai useammin ja lisäksi haluat seurata osakemarkkinoita reaaliajassa, niin suosittelemme sinulle kattavaa sijoittajan palvelupakettia, jota voi lisäksi täydentää lisämaksullisella peruspakettia laajemmalla reaaliaikaisella markkinainformaatiolla.

Älykkäämpää ja edullisempaa osakesijoittamista

Osakkeiden välitystavoissakin on eroja. Pelkkä välityspalkkio ei ratkaise aina edullisinta välittäjää. Me OPssa käytämme osakkeiden välittämisessä aina älykästä Smart Order Routing -teknologiaa.

Automaattisesti toimivan edistyksellisen ja huippuälykkään SOR-palvelumme myötä sinulla on aina pääsy myös vaihtoehtoisille markkinapaikoille ja todennäköisyys sille, että saat aina parhaan hinnan osakekaupoillesi, paranee merkittävästi.

Lue lisää SOR-palvelustamme ja sen hyödyistä

OPn sähköisen osakekaupankäynnin välityspalkkio muodostuu prosentuaalisesta palkkiosta, joka on alhaisimmillaan kolme euroa. Prosentuaalinen palkkio on aina sitä edullisempi, mitä aktiivisemmin käyt kauppaa - alhaisimmillaan kaupankäyntipalkkio on vain 0,05 prosenttia.

Osuuspankin omistaja-asiakkaat pääsevät kaupankäyntiaktiivisuudestaan riippumatta automaattisesti hinnaston toiselle palkkioportaalle, jolloin välityspalkkion suuruus on 0,18 prosenttia. Säännöllisesti säästämällä omistaja-asiakas pääsee siirtymään kolmannelle palkkiotasolle (0,15 %) tekemällä vähintään yhden kaupan kalenterineljänneksessä, uusi hinta astuu voimaan aina seuraavan kalenterineljänneksen alussa.

Jokaisesta toteutuneesta toimeksiannosta peritään aina vähimmäispalkkio, joka on 3-8 euroa riippuen palkkioportaan tasosta sekä markkinapaikasta, jossa toimeksianto tehdään. Osuuspankin omistaja-asiakkaat maksavat kuitenkin aina enintään yhden prosentin (1 %) välityspalkkion kauppasummasta laskettuna riippumatta mahdollisesta minimipalkkiosta.

Lue lisää kaupankäynnin uudistuneesta hinnastosta

Kiinnostuitko? Näin aloitat osakesijoittamisen

Tarvitset osakesijoittamisen aloittamiseen arvopaperisäilytyksen, arvo-osuustilin, verkkopalvelusopimuksen ja rahatilin. Arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili sisältyy automaattisesti kaikkiin osakesijoittajan palvelupaketteihimme.

Mikäli sinulla ei vielä ole verkkopalvelusopimusta OPn verkkopalvelun käytöstä, ole yhteydessä lähimpään Osuuspankkiin tai voit jättää yhteydenottopyynnön.

Jos olet jo OPn verkkopalvelun käyttäjä, voit avata itsellesi sopivan osakesijoittajan palvelukokonaisuuden verkkopalvelussa.

Mikäli arvopaperisäilytyksesi siirtyy OPhen toisesta säilyttäjäyhteisöstä, varaudu 5 arkipäivän katkoon osakekaupankäynnissäsi.

Sarastus
Kansainvälinen osakesijoittaminen
Laajenna sijoitusavaruuttasi. Tarjolla tuhansia osakkeita jopa 14 eri markkinapaikalta ympäri maailmaa.
 Palvelupaketit säästäjälle ja sijoittajalle

Eri palvelupakettien kuukausihinnat ja niiden sisältämät palvelut on koottu seuraavaan taulukkoon:

  Säästäjä Sijoittaja
Hinta - henkilöasiakkaille 2,60 euroa/kk alkaen 5,00 euroa/kk
Porrastettu kaupankäyntipalkkio
Arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili*
Sijoittajan mobiilipalvelut
Kansainvälinen kaupankäynti
Raportointi
Osaketutkimus
Smart Order Routing
Teknisen analyysin työkalu
Markkinoiden seurantatyökalu
Reaaliaikaiset kurssit (1 taso)
Reaaliaikaiset kurssit (5 tasoa) + 5,00 euroa/kk
Reaaliaikaiset uutiset + 5,00 euroa/kk
     
 

*Muiden kuin suomalaisten arvopaperien säilyttämisestä peritään lisäksi 0,10 %:n vuotuinen maksu.

Palvelukokonaisuuksien maksuihin käytetään automaattisesti kertyneitä OP-bonuksia.

Lyhyeksimyynti tarkoittaa sellaisen arvopaperin myymistä, jota ei vielä omista. Mahdollinen tuotto muodostuu arvopaperin myyntihinnan ja ostohinnan erotuksesta. Lyhyeksimyynti mahdollistaa päivänsisäisen negatiivisen näkemyksenoton tietystä osakkeesta tai suojausmahdollisuuden jo olemassa olevalle positiolle.

Sijoittajan tulee sulkea positio eli ostaa lyhyeksimyymänsä osakkeet takaisin päivän päätteeksi. Lyhyeksimyynti on mahdollista kaupankäyntilimiitin puitteissa ja kun olet solminut osuuspankin kanssa erillisen lyhyeksimyyntisopimuksen.

Lyhyeksimyynti on mahdollista op.fi-verkkopalvelussa erikseen määritellyillä osakkeilla. Listaa voidaan päivittää siitä erikseen ilmoittamatta. Listalla ovat tyypillisesti suurimmat ja likvideimmät osakkeet. Tutustu listaan alta löytyvästä linkistä.

Lyhyeksimyynnillä voit hyötyä päivän sisäisestä kurssilaskusta:

 • Myyt osakkeet ensin ja kurssin laskiessa päivän sisällä myydyt osakkeet voi ostaa myöhemmin päivän aikana halvempaan hintaan.
 • Jos taas kurssi nousee, myyjä häviää joutuessaan ostamaan arvopaperit korkeammalla kurssilla.
 • Myytyä määrää vastaava määrä arvopaperia tulee ostaa saman kaupankäyntipäivän sisällä, jolloin ns. positio tulee katetuksi päivän päätteeksi. Lyhyeksi myynnit käsitellään kuten arvopaperin ostot, eli ne vähentävät käytössä olevaa ostovoimaa.

Miten otat käyttöön lyhyeksimyyntipalvelun?

Ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi sopiaksesi palvelun käytöstä.

OP-verkkopalvelun kautta sinulla on mahdollisuus tehdä seuraavia osaketoimeksiantotyyppejä:

 • rajahinnallinen toimeksianto
 • markkinahintainen toimeksianto
 • kaikki mitä saa (FAK)
 • kaikki tai ei mitään (FOK)
 • stop-toimeksianto (aktivointihinta)

Rajahinnallinen toimeksianto

Rajahinnallinen toimeksianto toimii kaikilla markkinoilla. Asettamalla rajahinnan voit määrätä ostoissa maksimihinnan, jonka suostut osakkeesta maksamaan ja myynneissä minimihinnan, jolla olet valmis omistuksestasi luopumaan. Rajahinnallisen toimeksiannon maksimivoimassaoloaika Helsingin markkinalla on 90 päivää, Tukholmassa 7 päivää ja muilla kansainvälisillä markkinoilla 1 päivä.

Markkinahintainen eli rajahinnaton toimeksianto

Markkinahintaisen eli rajahinnattoman toimeksiannon voi tehdä ainoastaan valitsemalla FAK-toimeksiannon ja jättämällä rajahinta-kentän tyhjäksi. Rajahinnaton toimeksianto toteutuu aina parhaimpaan osto- tai myyntihintaan.

Kaikki mitä saa (FAK= fill and kill) -toimeksianto

Kaikki mitä saa (FAK= fill and kill) -toimeksiannosta toteutuu se, mitä markkinapaikalla juuri sillä hetkellä on toteutettavissa ja loppuosa umpeutuu. FAK-toimeksiantoa voi käyttää rajahinnattoman toimeksiannon lisäksi myös rajahinnallisissa toimeksiannoissa. Toimeksiantoja on mahdollista tehdä Helsingin ja Tukholman markkinoilla jatkuvan kaupankäynnin aikana (Helsinki ja Tukholma klo. 10:00 - 18:25).

Kaikki tai ei mitään (FOK= fill or kill) toimeksianto

Kaikki tai ei mitään (FOK= fill or kill) toimeksianto toteutuu heti kokonaisuudessaan tai umpeutuu toteutumattomana. FOK -toimeksiantoa voi käyttää ainoastaan rajahinnallisissa toimeksiannoissa. Toimeksiantoja on mahdollista tehdä Helsingin ja Tukholman markkinoilla jatkuvan kaupankäynnin aikana (Helsinki ja Tukholma klo. 10:00 - 18:25).

Stop-toimeksianto (aktivointihinta)

Nimi kertoo toimeksiantotyypin ensisijaisesta tarkoituksesta rajata myyntitoimeksiannolla mahdollista tappioriskiä, mutta toimeksiantoja voi tehdä laskevien kurssien lisäksi myös nousevilla kursseilla ostotoimeksiantona. Stop-toimeksianto siirtyy pörssin kaupankäyntijärjestelmään vasta osakkeen hinnan noustua tai laskettua ennalta määritettyyn aktivointitasoon (aktivointihinta).

Toimeksiantojen huolellista toteuttamista koskevat toimintaperiaatteet op.fi -palvelussa ja Osuuspankkien kautta tehtävissä toimeksiannoissa.

Osakesijoittamisen palvelut tarjoaa Osuuspankki.