Korkoa korolle -laskuri

Kokeile säästölaskuria eli korkoa korolle -laskuria ja aloita kuukausisäästäminen rahastoon. Säästölaskurin avulla selvität, mikä on sinulle paras rahasto säästämiseen. Mitä aiemmin aloitat, sitä kauemmin korkoa korolle -ilmiöllä on mahdollisuus kasvattaa pääomaasi.

 

Näin säästösi voivat kasvaa – testaa korkoa korolle -laskuria

 

Mikä on paras rahasto säästämiseen?

Mieti ensin millainen säästäjä olet ja mikä on säästötavoitteesi. Kuinka kauan haluat säästää, millaista tuotto-odotusta tavoittelet ja paljonko riskiä voit ottaa? Korkoa korolle -laskurin avulla voit selvittää sinun säästötavoitteisiisi parhaat rahastot.

Paljonko rahaa säästöön kuukaudessa?

Valitse säästettävä summa sinun kukkarollesi sopivaksi. Ideaali säästösumma on noin 10 prosenttia nettotuloista. Alkuun pääset jo 10 eurolla kuussa, mutta suuremmalla säästösummalla kerrytät varallisuuttasi vielä nopeammin. Voit koska tahansa muuttaa säästettävää summaa tai laittaa säästämisen tauolle.

Paljonko tuottoa tavoittelet?

Rahastosäästämisessä riski ja tuotto kulkevat käsi kädessä. Mitä enemmän haluat tuottoa, sitä enemmän sinun on otettava riskiä. Tuottolaskurin avulla selvität, paljonko tuottoa voisit saada kuukausisäästöillesi ja millaisella riskillä. Jos sinulla on mahdollisuus säästää ja haluat kuukausisäästöille tuottoa, aloita kuukausisäästäminen rahastoon.

Mitä tarkoittaa korkoa korolle -ilmiö?

Kun rahaa säästetään tai sijoitetaan, se kerryttää korkoa. Korkoa korolle -ilmiö tarkoittaa sitä, että sijoitetusta pääomasta syntyvät tuotot kasvavat korkoa alkuperäisen sijoitetun pääoman lisäksi. Joten jatkossa myös kertynyt korko kerryttää korkoa.

Korkoa korolle -ilmiö on niin merkittävä, että sitä on kutsutta maailman kahdeksanneksi ihmeeksi. Mitä aiemmin aloitat sijoittamisen, sitä pidempään sijoituksesi ehtivät kerryttää korkoa korolle.

Näin voit hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä

Kuvittele, että säästät 100 euroa kuukaudessa tilille, jonka tuotto on 0 prosenttia. Säästöjä kertyy 20 vuodessa 24 000 euroa.

Kuvittele, että säästät 100 euroa kuukaudessa rahastoon, jonka tuotto-odotus on 7 prosenttia. Säästöjä voi kertyä 20 vuodessa yli 51 000 euroa korkoa korolle -ilmiön ansiosta.

Hyödynnä siis korkoa korolle -ilmiö aloittamalla pitkäjänteinen säästäminen. OP:n sijoituslaskuri kertoo, miten paljon sijoitusaika, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään. Testaa tuottolaskuria ja selvitä sinulle paras rahasto kuukausisäästämiseen.

Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy. Sijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki.

Kuukausisäästäminen
Kuukausisäästäminen rahastoon on oiva tapa kerryttää säästöjä.
OP Sijoituskumppani
OP Sijoituskumppani
OP-mobiilista löytyvä palvelu auttaa sinua säästämisessä ja antaa juuri sinulle sopivia sijoitusneuvoja.
Omistaja-asiakkaana säästät ja sijoitat edullisemmin
Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat kattavat edut säästämisen sekä sijoittamisen palveluista.