Säästöt ja sijoitukset

Säästämisen ja sijoittamisen voit aloittaa milloin tahansa. Mitä aiemmin aloitat, sitä enemmän ehdit hyötyä korkoa korolle -ilmiöstä. Tutustu miten pääset alkuun ja aloita jo tänään. 

 

Näin aloitat rahastosäästämisen
Aloittaminen on helppoa ja alkuun pääset jo 10 €/kk.
Uusi hintaetu
Näin aloitat osakesijoittamisen
Aloittaminen on helppoa ja aloittaa voit vaikka 100 €/kk.

Miten aloitan rahastosäästämisen? 

Miten aloittaa sijoittaminen? Sijoittamisen aloittaminen onnistuu helpoiten aloittamalla kuukausisäästäminen rahastoon. Voit aloittaa jo 10 eurolla kuukaudessa, mutta suuremmalla summalla kasvatat säästöjäsi nopeammin. Voit muuttaa kuukausisummaa tilanteesi mukaan joustavasti, vaikka kuukausittain. Mikäli et pysty säästämään kuukausittain, voit myös tehdä kertasijoituksen rahastoon.

Rahastosäästäminen onnistuu myös vakuutussäästämisen kautta. Tällä vaihtoehdolla voit valita useita eri sijoituskohteita, kuten rahastoja ja sijoituskoreja, yhden vakuutussopimuksen sisälle. Sijoituskohteita voit vaihtaa vakuutuksen sisällä maksutta ja ilman veroseuraamuksia. Alkuun pääset vaikkapa sadalla eurolla kuukaudessa. Voit säästää joko kuukausittain tai tehdä kertasijoituksia silloin tällöin. 

Tarjolla on yli 60 erilaista rahastoa, joista löytyy osakerahastoja, indeksirahastoja ja vastuullisia rahastoja. Rahastoissa rahat sijoitetaan korko- ja osakemarkkinoille. Vertaile rahastoja korkoa korolle -laskurin avulla, joka auttaa sinua arvioimaan eri rahastojen tuotto-odotuksia ja sijoitusaikoja. Olitpa kokenut sijoittaja tai vasta aloitteleva, ota sijoittamisen alkeet haltuun ja tavoittele tuottoja monipuolisesta rahastovalikoimastamme.

Miten aloitan osakesijoittamisen? 

Osakkeet ovat historian valossa pitkällä aikavälillä tuottavin sijoituskohde. Tuotto muodostuu osakkeiden arvonnoususta ja osingoista. Osakesijoittaminen sopii korkea tuottoa hakevalle ja markkinoiden heilahteluja sietävällä sijoittajalle. Tarvitset aloittamiseen osakesäästötilin tai arvo-osuustilin, arvopaperisäilytyksen, verkkopalvelusopimuksen sekä pankkitilin. Aloittaa voit vaikka 100 eurolla edullisten välityspalkkioiden ansiosta. 

Omistaja-asiakkaana säästät ja sijoitat aina edullisesti

Osuuspankin omistaja-asiakkaana ostat ja myyt lähes kaikkia rahastoja ilman kuluja. Lisäksi rahastot kerryttävä sinulle 0,35 % OP-bonuksia. 

Avaat arvo-osuustilin ja osakesäästötilin maksutta sekä kaupankäynti osakkeilla sekä muilla pörssilistatuilla tuotteilla on aina edullista. Maksat enintään 1 prosentin välityspalkkion kotimaisten osakkeiden kaupankäynnistä arvo-osuustilin kautta. Ota käyttöösi parhaat sijoituspalvelut ja sijoita aina muita edellisemmin.

Hajauta sijoituksia asuntoihin, kiinteistöihin ja metsään

Kun haluat hajauttaa sijoituksiasi kiinteistövarallisuuteen, onnistuu se helposti pienelläkin summalla rahastojen kautta. Asuntorahaston ja kiinteistörahaston tuotto muodostuu vuokratuotoista ja sijoituskohteiden markkina-arvon noususta.  

Metsärahasto on erinomainen tapa hajauttaa varoja osakkeiden ja korkosijoitusten ulkopuolelle. Rahastoon voit sijoittaa myös pienellä summalla, ja sen tuotto muodostuu puuston kasvusta ja puuvarannon arvon muutoksesta.  

Tutustu asuntoihin, kiinteistöihin ja metsään sijoittaviin rahastoihin

Hyödy korkoa korolle -ilmiöstä sijoittamalla pitkäjänteisesti 

Säästäjän ja sijoittajan kannattaa pitää sijoituksensa mahdollisimman kauan esimerkiksi kymmeniä vuosia. Tällöin hyödynnät korkoa korolle -ilmiön täysimääräisesti ja vältyt turhilta kuluilta ja veroilta. Pitkäaikainen sijoittaminen toimii parhaiten, kun ostat sijoitusten tuotoilla vuosien varrella lisää osakkeita tai rahastoja. Jos myyt sijoituksiasi huonossa hetkessä, se voi pudottaa sijoituksiesi tuottoa. 

Saat käyttöösi laajat ja laadukkaat sijoituspalvelut, joiden avulla säästät ja sijoitat juuri sinulle sopivalla tavalla. Tutustu lisää sijoituspalveluihimme ja aloita ajoissa.

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy. Sijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki.