Näin teet vahinkoilmoituksen verkossa

Sattuiko vahinko? Pohjola Vakuutuksen asiakkaana teet vahinkoilmoituksen kätevästi OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. Alta löydät ohjeet vahinkoilmoituksen sekä mahdollisen lisäselvityksen tai jatkohakemuksen tekemiseen.

Ennen vahinkoilmoitusta: Pohjola Vahinkoapu

Tiedätkö miten toimia, kun vahinko sattuu? Olipa kyse sitten kodin vesivahingosta, ajoneuvolla ajetusta peltikolarista, sairastumisesta tai vaikkapa lemmikin loukkaantumisesta, Pohjola Vahinkoapu -palvelusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen. Kerro sattunut vahinko, ja Vahinkoapu etsii ohjeet ja sinua auttavien lääkäri-, korjaamo- ja huoltoliikekumppaneiden yhteystiedot. Kun asioit kumppanilla vahinkotilanteessa, sinun ei välttämättä tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta ja korvauksen hakemista itse kumppanin tehdessä tämän puolestasi. 

 

Ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen

Pääset tekemään uuden vahinkoilmoituksen kirjautumalla op.fi-palveluun ja navigoimalla Vahingot-osioon ja valitsemalla Ilmoita vahingosta. Tämän jälkeen pääset valitsemaan, kenelle sattuneesta vahingosta ja mistä vakuutuksesta haluat hakea korvausta.

Vahinkoilmoitukseen ei tarvitse liittää kuitteja tai muita tositteita, ellei niitä erikseen pyydetä. Mikäli vahinkoilmoituksen käsittely edellyttää tositteiden lähettämistä, voit lisätä ne vahinkoilmoitukseen jälkikäteen tekemällä vahingosta lisäselvityksen. 

Oletko jo tehnyt vahinkoilmoituksen sairauteen tai tapaturmaan liittyen ja sinun pitäisi ilmoittaa lisäkuluista tai toimittaa vahinkoon liittyviä lisäselvityksiä? Tämä onnistuu Vahingot-osiosta löytyvän Ilmoitetut vahingot -luettelon kautta. Etsi luettelosta ilmoittamasi vahinko ja tee joko jatkohakemus tai lisäselvitys seuraavan ohjeistuksen mukaan:

Tee jatkohakemus, kun haluat ilmoittaa henkilövahingon aiheuttamista uusista kuluista.

Lähetä lisäselvitys, kun henkilövahingon käsittely edellyttää tarkempaa tietoa esimerkiksi, jos sinulta on pyydetty toimittamaan tositteet tai tapahtumakuvausta.

Vahinkoilmoituksen käsittely saattaa edellyttää kuittien tai muiden tositteiden lähettämistä. Vastaavasti vahingosta saattaa muodostua uusia kustannuksia, joita et ollut huomioinut alkuperäisessä vahinkoilmoituksessa.

Ilmoititko jo vahingosta ja nyt pitäisi ilmoittaa lisäkuluista tai toimittaa vahinkoon liittyviä lisäselvityksiä? Tämä onnistuu Vahingot-osiosta löytyvän Ilmoitetut vahingot -luettelon kautta. Etsi luettelosta ilmoittamasi vahinko, ja vahingon kohdalta löydät Lähetä lisäselvitys -valinnan.

Huomioithan, että sairauden tai tapaturman kohdalla mahdolliset vahingosta muodostuvat lisäkulut ilmoitetaan poikkeuksellisesti jatkohakemuksella eikä lisäselvityksellä. Ohjeet henkilövahinkojen lisäselvityksen tai jatkohakemuksen tekemiseen löydät yltä.