Nainen asioi vakuutusasioissa verkossa

Näin teet vahinkoilmoituksen verkossa

Sattuiko vahinko? Pohjola Vakuutuksen asiakkaana teet vahinkoilmoituksen kätevästi op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Alta löydät ohjeet vahinkoilmoituksen sekä mahdollisen lisäselvityksen tai jatkohakemuksen tekemiseen.

Ennen vahinkoilmoitusta: Pohjola Vahinkoapu

Tiedätkö miten toimia, kun vahinko sattuu? Olipa kyse sitten kodin vesivahingosta, ajoneuvolla ajetusta peltikolarista, sairastumisesta tai vaikkapa lemmikin loukkaantumisesta, Pohjola Vahinkoapu -palvelusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen. Kerro sattunut vahinko, ja Vahinkoapu etsii ohjeet ja sinua auttavien lääkäri-, korjaamo- ja huoltoliikekumppaneiden yhteystiedot. Kun asioit kumppanilla vahinkotilanteessa, sinun ei välttämättä tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta ja korvauksen hakemista itse kumppanin tehdessä tämän puolestasi. 

 

Ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen

Pääset tekemään uuden vahinkoilmoituksen kirjautumalla op.fi-palveluun ja navigoimalla Ilmoita vahingosta -osioon ja valitsemalla Tee vahinkoilmoitus. Tämän jälkeen pääset valitsemaan, mistä vakuutuksesta haluat vahinkoilmoituksella hakea korvausta.

Vahinkoilmoitukseen ei tarvitse liittää kuitteja tai muita tositteita, ellei niitä erikseen pyydetä. Mikäli vahinkoilmoituksen käsittely edellyttää tositteiden lähettämistä, voit lisätä ne vahinkoilmoitukseen jälkikäteen tekemällä vahingosta lisäselvityksen. 

Jos olet jo tehnyt vahinkoilmoituksen sairauteen tai tapaturmaan liittyen ja sinun pitää ilmoittaa lisäkuluista tai toimittaa vahinkoon liittyviä lisäselvityksiä, tämä onnistuu Ilmoita vahingosta -osiosta löytyvän Vahinkoluettelon kautta. Etsi Vahinkoluettelosta ilmoittamasi vahinko ja tee joko jatkohakemus tai lisäselvitys seuraavan ohjeistuksen mukaan:

Tee jatkohakemus, kun haluat ilmoittaa henkilövahingon aiheuttamista uusista kuluista.

Tee lisäselvitys, kun henkilövahingon käsittely edellyttää tarkempaa tietoa esimerkiksi jos sinulta on pyydetty toimittamaan tositteet tai tapahtumakuvausta.

Vahinkoilmoituksen käsittely saattaa edellyttää kuittien tai muiden tositteiden lähettämistä. Vastaavasti vahingosta saattaa muodostua uusia kustannuksia, joita et ollut huomioinut alkuperäisessä vahinkoilmoituksessa.

Jos olet jo ilmoittanut vahingosta ja sinun pitää ilmoittaa lisäkuluista tai toimittaa vahinkoon liittyviä lisäselvityksiä, tämä onnistuu Ilmoita vahingosta -osiosta löytyvän Vahinkoluettelon kautta. Etsi Vahinkoluettelosta ilmoittamasi vahinko, ja vahingon kohdalta löydät Tee lisäselvitys -valinnan.

Huomioithan, että sairauden tai tapaturman kohdalla mahdolliset vahingosta muodostuvat lisäkulut ilmoitetaan poikkeuksellisesti jatkohakemuksella eikä lisäselvityksellä. Ohjeet henkilövahinkojen lisäselvityksen tai jatkohakemuksen tekemiseen löydät yltä.