Henkivakuutus

Tiedät, mikä sinulle on tärkeintä
45 % korotus 0 €

Etu osuuspankin omistaja-asiakkaille ja Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaille

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 45 % korotuksen korvausmäärään veloituksetta. Esimerkiksi 100 000 euron korvaus on korotuksen jälkeen 145 000 euroa. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.

Lue lisää Sulje
1

Paras hetki ostaa henkivakuutus on nyt

Elämässä sattuu ja tapahtuu, siksi varautuminen tuo sisäistä rauhaa. Henkivakuutuksen korvaussumma helpottaa sinulle tärkeimpien ihmisten taloudellista taakkaa, jos menehdyt. Voit hankkia vakuutuksen helposti op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista.

2

Laske hinta helposti

Paina alla olevaa Laske hinta ja osta -painiketta ja katso hinta henkivakuutukselle. Valitse vaihtoehdoista sinulle sopiva korvausmäärä. Sinun ei tarvitse kirjautua hinnan laskemista varten.

3

Hyödynnä asiakasetu

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 45 % korotuksen korvausmäärään. Silloin esimerkiksi 100 000 euron korvaus onkin 145 000 euroa. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.

Mikä on henkivakuutus ja mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus on turva tulevaisuuden varalle ja erityisen tärkeä silloin, kun sinulla on perhettä tai lainaa. Vakuutus tuo turvaa sekä vakavan sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman varalle. Jos sinulla on henkivakuutus ja menehdyt tapaturmaisesti tai sairauteen, korvaussumma maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. Usein edunsaaja on lähiomainen, kuten puolisosi. Edunsaaja voi kuitenkin olla kuka tahansa, jonka taloudellisesta pärjäämisestä haluat pitää huolta. Voit muuttaa edunsaajaa aina tarpeen mukaan digipalveluissa. 

Lue lisää henkivakuutuksen edunsaajan valinnasta >

Vakuutuskorvaus auttaa selviämään arjesta paremmin vaikeassa tilanteessa. Läheisesi voivat käyttää korvaussumman niin kuin parhaaksi näkevät, esimerkiksi perintöveroihin tai lainojen lyhentämiseen. Henkivakuutusta kannattaa hakea, vaikka sinulla olisi jokin sairaus, sillä vakuutus voidaan silti myöntää.

Vakuutus tulee ottaa viimeistään 65-vuotiaana. Vakuutus edellyttää terveysselvityksen täyttämisen ja päättyy vakuutetun täytettyä 70 vuotta tai vakuutetun kuollessa.

Näin haet henkivakuutuskorvausta >

Mitä eroa on yhden hengen turvalla ja pariturvalla?

Yhden hengen henkivakuutuksen voit ottaa itsellesi. Pariturva puolestaan on kahden hengen yhteinen henkivakuutus. Se on hyvä vaihtoehto silloin kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja kumppanillasi. Valitse sinulle paras vakuutus sen mukaan, mikä sopii elämäntilanteeseesi.

Lue lisää pariturvasta >

Henkivakuutusten vertailu >

 

Mitä henkivakuutus maksaa?

Lue alta, mikä on vakuutuksen hinta, sekä miten Pohjola Vakuutuksen etuasiakkuus ja osuuspankin omistaja-asiakkuus vaikuttavat korvaussummaan.

Venla

Venla, 29 
Henkivakuutus

”Haluan turvata 3-vuotiaan tyttäreni tulevaisuutta henkivakuutuksella, jos minulle kävisi jotain.” 
 
Koska Venla on osuuspankin omistaja-asiakas, hän saa 45 % korvaussumman korotuksen valitsemaansa yhden hengen turvaan. 

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkki hinnasta
16,25 €/kk (195 €/vuosi)

Olli ja Tuula

Olli, 40 ja Tuula, 43
Pariturvavakuutus

“Otimme pariturvan, sillä meillä on yhteinen asuntolaina ja kaksi pientä lasta.” 
 
Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaina he saavat 45 % korvaussumman korotuksen. 

Korvaussumma
100 000 €

Etuasiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkki hinnasta
35,75 €/kk (429 €/vuosi)

Mia ja Ari

Mia, 28 ja Ari, 30
Pariturvavakuutus

“Halusimme turvata toistemme taloudellisen tilanteen pariturvavakuutuksella, sillä omistamme talomme yhteisesti.” 
 
Osuuspankin omistaja-asiakkaan etuna he saavat 45 % korvaussumman korotuksen. 

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkki hinnasta
23,42 €/kk (281 €/vuosi)

Mistä henkivakuutuksen hinta koostuu?

Henkivakuutuksen hinta riippuu valitusta korvaussummasta ja vakuutetun iästä. Edullisin vakuutus on silloin, mitä nuorempana otat vakuutuksen. Myös vakuutetun terveydentila voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Laskuri auttaa sinua näkemään, millainen on tarpeitasi vastaava vakuutusmäärä ja paljonko vakuutus maksaa.

Vakuutusmaksut maksetaan vuosittain joko yhdessä tai useammassa erässä. Vakuutuksen hinta on halvin silloin, kun maksat vuosimaksun yhdessä erässä. Tällöin saat 2,5 % alennuksen vakuutusmaksusta.

Kolme syytä, miksi henkivakuutus kannattaa ottaa

 1. Jos menehdyt, valitsemasi edunsaaja (esimerkiksi puoliso) saa heti vakuutuskorvauksen, joka auttaa arjen kustannusten hoitamisessa.
   
 2. Vakuutus voi tuoda mielenrauhaa, kun tulevaisuus on taloudellisesti turvatumpi. Laskuri näyttää sinulle korvaussummat, joista voit valita sinulle sopivan.
   
 3. Paras hetki henkivakuutukselle on viimeistään silloin, kun perheeseenne syntyy lapsi, asuntolainan yhteydessä tai kun olet muuten taloudellisesti vastuussa läheisistäsi.

Ota yhteyttä henkivakuutusasioissa​

Jos haluat keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme 0303 0303 (mape 817).

Mitä henkivakuutus korvaa? Henkivakuutuksesta korvataan kertaluonteinen summa vakuutetun menehtyessä tapaturmaan tai sairauteen. Henkivakuutuskorvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. 

Pariturva on vakuutus kahdelle henkilölle ja korvaussumma maksetaan kuolleen edunsaajalle. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. Pariturva-henkivakuutuksen ottaminen voi olla yksilöturvaa edullisempi vaihtoehto.

Mitoitat korvausmäärän oikein, kun se kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden.

Omiin tarpeisiisi sopivan korvaussumman voit laskea ottamalla huomioon:

 • perheen lainat
 • huoltajien yhteenlasketut vuoden bruttotulot
 • lasten lukumäärän     
 • voimassa olevat henkivakuutukset
 • varallisuuden määrä    

Jos elämäntilanteeseesi tulee muutoksia, voit muuttaa korvaussummaa milloin tahansa vakuutuksen voimassaoloaikana. Muutokset vaikuttavat myös henkivakuutuksen hintaan.

Henkivakuutuksen ottamisen alaikäraja on kaksi vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Pariturvan ottamisen alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Yhden hengen turva päättyy vakuutetun kuoltua tai sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu on täyttänyt 70 vuotta. Pariturva päättyy, jos jompikumpi vakuutetuista kuolee tai täyttää 70 vuotta. Tällöin vakuutus jatkuu toisen vakuutetun osalta yhden hengen turvana.

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Kun haet henkivakuutusta verkosta, sinun on täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti digipalvelussa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä. Pariturva-henkivakuutukseen kummankin vakuutetun pitää täyttää terveysselvitys digipalvelussa. 

Vakuutus voidaan usein myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella. 

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat OP-Henkivakuutukselta päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä.  

Henkivakuutuksen korvauksen verotus tapahtuu joko perintöverona tai pääomatulon verona riippuen siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei.

Lue lisää henkivakuutuskorvausten verotuksesta >

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa maksutta digipalveluissamme. 

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella.

Kuolemanvaravakuutuksesta maksetaan korvaus edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee vakuutuksen voimassaoloaikana. Tästä löydät ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen. 

Henkivakuutuksen korvaussumma on hyvä tarkistaa, jos elämäntilanteesi on muuttunut esimerkiksi asunnon oston ja isomman lainan myötä tai kun perheeseen syntyy uusi lapsi.  

Voit hankkia lisäturvaa ostamalla uuden henkivakuutuksen vanhan rinnalle haluamallasi korvaussummalla. Tällöin vanhan vakuutuksen korvaussumma + uuden vakuutuksen korvaussumma = henkivakuutusturvan määrä. 

Lisäturvan ottaminen vaatii myös uuden terveysselvityksen täyttämisen.

Kun olet osuuspankin omistaja-asiakas tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat etuja myös henkivakuutukseen. Ottaessasi vakuutuksen nyt saat 45 % korotuksen mihin vain valitsemaasi korvausmäärään. Jos olet valinnut 100 000 euron korvauksen, saatkin korvausmääräksi 145 000 euroa.  

Mikäli olet ottanut vakuutuksen aiemmin, voi lisäetusi olla eri tai voi olla, ettei vakuutukseesi liity lisäetua. Voimassa olevan etusi löydät uusimmalta vakuutuskirjalta. Olet osuuspankin omistaja-asiakas, kun olet maksanut jäsenosuusmaksun. Omistaja-asiakkaan ja Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaan edut päivittyvät sinulle vakuutuskausien mukaisesti. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.  
ENSIMMÄINEN VUOSI 0 €
NewLife-vakuutus
Pariturva
OP Vakava sairaus ja henkiturva
Kolme turvaa samassa paketissa: vakava sairaus, tapaturmainen pysyvä haitta ja henkivakuutus.
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.