Henkivakuutus

Tiedät, mikä sinulle on tärkeintä

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Kun ostat henkivakuutuksen itsellesi tai toiselle henkilölle, käytämme päätöksenteossa apuna automaattista päätöksentekoa ja tarkistamme luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:sta. Lue tarkemmin automaattisesta päätöksenteosta
45 % korotus 0 €

Etu osuuspankin omistaja-asiakkaille ja Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaille

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 45 % korotuksen korvausmäärään veloituksetta. Esimerkiksi 100 000 euron korvaus on korotuksen jälkeen 145 000 euroa. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.

Lue lisää Sulje
1

Paras hetki ostaa henkivakuutus on nyt

Elämässä sattuu ja tapahtuu, siksi varautuminen tuo sisäistä rauhaa. Henkivakuutuksen korvaussumma helpottaa sinulle tärkeimpien ihmisten taloudellista taakkaa, jos menehdyt.

2

Yksilö- tai pariturva helposti digipalvelusta

Tarkista yllä olevalla laskurilla, mikä on henkivakuutuksesi hinta ja hanki vakuutus helposti digipalvelustamme. Voit valita henkivakuutuksen itsellesi tai ottaa pariturvan, joka on kahden henkilön yhteinen henkivakuutus.

3

Sinä päätät edunsaajan

Kuolemantapauksessa valitsemasi henkivakuutuksen korvaussumma maksetaan määrittelemällesi edunsaajalle. Voit vaihtaa edunsaajaa milloin vain ja niin usein kuin haluat.

Mikä on henkivakuutus ja mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus on turva tulevaisuuden varalle ja erityisen tärkeä silloin, kun sinulla on perhe. Jos sinulla on henkivakuutus ja menehdyt tapaturmaisesti tai sairauteen, valitsemasi henkivakuutuksen korvaussumma maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. Usein edunsaaja on lähiomainen, kuten puolisosi tai lapsesi. Edunsaaja voi kuitenkin olla kuka tahansa, jonka taloudellisesta pärjäämisestä haluat pitää huolta.

Vakuutuskorvaus auttaa selviämään arjesta paremmin vaikeassa tilanteessa. Läheisesi voivat käyttää korvaussumman niin kuin parhaaksi näkevät, esimerkiksi perintöveroihin tai lainojen lyhentämiseen.​

Mitä eroa on yhden hengen turvalla ja pariturvalla?

Pariturva on nimensä mukaisesti kahden hengen yhteinen henkivakuutus. Yhden hengen henkivakuutuksen voit puolestaan ottaa itsellesi. Kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja kumppanillasi, on pariturva hyvä vaihtoehto. Sen hinnoittelu on myös usein yhden hengen turvaa edullisempi.​

Pariturvavakuutuksessa molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. Henkivakuutuskorvaus maksetaan kuolleen henkilön edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille.

Lue lisää henkivakuutuksen edunsaajan valinnasta >

Yhden hengen henkivakuutus ja pariturva tulee ottaa viimeistään 65-vuotiaana. Molemmat henkivakuutustyypit vaativat terveysselvityksen täyttämisen ja päättyvät vakuutetun täytettyä 70 vuotta tai vakuutetun kuollessa.

Valitse elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva henkivakuutus perheesi koon, tulojen ja lainamäärän mukaan.

Henkivakuutusten vertailu >

Mitä henkivakuutus maksaa?

Lue alta, mikä on yhden hengen henkivakuutuksen ja pariturvan hinta, sekä miten Pohjola Vakuutuksen etuasiakkuus ja osuuspankin omistaja-asiakkuus vaikuttavat korvaussummaan.

Venla

Venla, 29 
Henkivakuutus

Venlalla on 3-vuotias tytär, jonka tulevaisuutta hän haluaa turvata henkivakuutuksella. Koska Venla on osuuspankin omistaja-asiakas, hän saa automaattisesti 45 % korvaussumman korotuksen valitsemaansa yhden hengen turvaan.

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
16,25 €/kk (195 €/vuosi)

Olli ja Tuula

Olli, 40 ja Tuula, 43
Pariturvavakuutus

Olli ja Tuula ovat valinneet yhteisen pariturvan. Heillä on yhteinen asuntolaina ja 3- ja 6-vuotiaat lapset. Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaina he saavat automaattisesti 45 % korvaussumman korotuksen.

Korvaussumma
100 000 €

Etuasiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
35,75 €/kk (429 €/vuosi)

Mia ja Ari

Mia, 28 ja Ari, 30
Pariturvavakuutus

Mia ja Ari haluavat huolehtia toistensa taloudellisesta tilanteesta pariturva-henkivakuutuksella. Heillä on yhteinen asunto. Osuuspankin omistaja-asiakkaan etuna he saavat 45 % korvaussumman korotuksen.

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
23,42 €/kk (281 €/vuosi)

 

Mistä henkivakuutuksen hinta koostuu?

Henkivakuutuksen hinta riippuu valitusta korvaussummasta ja vakuutetun iästä. Mitä nuorempana otat vakuutuksen, sitä halvempi se on. Myös vakuutetun terveydentila voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Henkivakuutuslaskurin avulla voit laskea, millainen on tarpeitasi vastaava vakuutusmäärä ja mikä on henkivakuutuksen hinta. Täytä laskuriin syntymäaikasi ja elämäntilannetta vastaavat tietosi, jolloin näet, mikä on henkivakuutuksen hinta.

Edullisin henkivakuutus on silloin, kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas tai osuuspankin omistaja-asiakas. Tällöin saat lisäksi maksuttoman 45 % korotuksen henkivakuutuksen korvausmäärään. Korotusprosentti vahvistetaan vuosittain ja se on voimassa vuoden kerrallaan.

Pariturva on vakuutusmaksuiltaan yleensä edullisempi kuin yhden hengen riskihenkivakuutus. Henkivakuutuksen hinta maksetaan vuosittain joko yhdessä tai useammassa erässä. Halvin henkivakuutus on silloin, kun maksat vuosimaksun yhdessä erässä. Tällöin saat 2,5 % alennuksen vakuutusmaksusta.

Kolme syytä, miksi henkivakuutus kannattaa ottaa

 1. Jos menehdyt, valitsemasi edunsaaja (esimerkiksi puoliso) saa heti vakuutuskorvauksen, joka auttaa arjen kustannusten hoitamisessa. Korvausmäärä kannattaa valita siten, että se kattaa kaikki lainasi, vuoden bruttotulosi ja 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden.
   
 2. Henkivakuutus voi tuoda mielenrauhaa, kun tulevaisuus on taloudellisesti turvatumpi. Moni ottaa henkivakuutuksen silloin, kun perheeseen syntyy lapsi, asuntolainan yhteydessä tai kun on muuten taloudellisesti vastuussa läheisistään.
   
 3. Henkivakuutus kerryttää bonuksia ja Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 45 % korotuksen korvausmäärään.

Mitä automaattinen päätöksenteko tarkoittaa?

Automaattinen päätöksenteko tarkoittaa sitä, että päätös vakuutuksen myöntämisestä tapahtuu automaattisen järjestelmämme kautta ja asiakaspalvelijamme eivät osallistu sen tekoon. Tekemämme päätös perustuu antamiisi tietoihin, asiakasrekisteriimme ja  vastuunvalintaohjeisiimme. 

Jos sinä tai toinen vakuutettu haluatte automaattisesti annetun päätöksen asiakaspalvelijamme käsiteltäväksi, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä 

Ota yhteyttä henkivakuutusasioissa​

Jos haluat keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme 0303 0303 (ma-pe 8-17).

Mitä henkivakuutus korvaa? Henkivakuutuksesta korvataan kertaluonteinen summa vakuutetun menehtyessä tapaturmaan tai sairauteen. Henkivakuutuskorvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. 

Henkivakuutuksen pariturva on vakuutus kahdelle henkilölle ja korvaussumma maksetaan kuolleen henkilön edunsaajalle. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. Pariturva-henkivakuutuksen ottaminen voi olla yksilöturvaa edullisempi vaihtoehto.

Mitoitat korvausmäärän oikein, kun se kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden. Voimassa olevat henkivakuutukset ja varallisuus vaikuttavat summaan vähentävästi.

Omiin tarpeisiisi sopivan korvaussumman voit laskea ottamalla huomioon:

 • perheen lainat
 • huoltajien yhteenlasketut vuoden bruttotulot
 • lasten lukumäärän     
 • voimassa olevat henkivakuutukset
 • varallisuuden määrä    

Jos elämäntilanteeseesi tulee muutoksia, voit muuttaa korvaussummaa milloin tahansa vakuutuksen voimassaoloaikana. Muutokset vaikuttavat myös henkivakuutuksen hintaan.

Henkivakuutuksen ottamisen alaikäraja on 2 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Pariturvan ottamisen alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Yhden hengen turva päättyy vakuutetun kuoltua tai sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu on täyttänyt 70 vuotta. Pariturva päättyy, jos jompikumpi vakuutetuista kuolee tai täyttää 70 vuotta. Tällöin vakuutus jatkuu toisen vakuutetun osalta yhden hengen turvana. 

Henkivakuutuksen korvauksen verotus tapahtuu joko perintöverona tai pääomatulon verona riippuen siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei.

Lue lisää henkivakuutuskorvausten verotuksesta >

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Kun haet henkivakuutusta verkosta, sinun on täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti digipalvelussa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä. Pariturva-henkivakuutukseen kummankin vakuutetun pitää täyttää terveysselvitys digipalvelussa. 

Henkivakuutukset voidaan myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella. 

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä.  

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti vakuutusyhtiölle.  

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella. 

Henkivakuutuksen korvaussumma on hyvä tarkistaa, jos elämäntilanteesi on muuttunut esimerkiksi asunnon oston ja isomman lainan myötä tai kun perheeseen syntyy uusi lapsi. Laske korvaussumma niin, että se kattaa osuutesi lainoista, vuoden bruttotulot ja vähintään 20 000 € per huollettava lapsi.

Voit hankkia lisäturvaa ostamalla uuden henkivakuutuksen vanhan rinnalle haluamallasi korvaussummalla. Tällöin vanhan vakuutuksen korvaussumma + uuden vakuutuksen korvaussumma = henkivakuutusturvan määrä.

Lisäturvan ottaminen vaatii myös uuden terveysselvityksen täyttämisen.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.
Kuolemanvaravakuutuksesta maksetaan korvaus edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee vakuutuksen voimassaoloaikana. Tästä löydät ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen. 
ENSIMMÄINEN VUOSI 0 €
NewLife-vakuutus
Mies pukee lapselle kumisaappaita jalkaan.
OP Vakava sairaus ja henkiturva
Kolme turvaa samassa paketissa: vakava sairaus, tapaturmainen pysyvä haitta ja henkivakuutus.
Aikuisen terveysvakuutus
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.