Äiti ja tytär

Lainan takaisinmaksuturva

Turvaa sinun ja perheesi lainanmaksuun odottamattomien vastoinkäymisten varalta.

-

 • Varmista lainanmaksukykysi työttömänä tai työkyvyttömänä

  Valitse itse, minkälaisten tilanteiden varalta haluat turvata lainasi. Voit saada turvaa työttömyyden, työkyvyttömyyden, tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.

 • Konkreettista apua lainan maksamiseen

  Lainan maksaminen voi tuntua ylivoimaiselta pitkällä sairauslomalla tai jos työpaikan menettää yllättäen. Vakuutus on silloin apunasi lainan kuukausierien maksamisessa.

 • Maksa vakuutusta kätevästi kuukausierissä

  Saat arvion vakuutuksen kuukausihinnasta asuntolainalaskurillamme tai osuuspankistasi.

Pyydä tarjous

Varaa aika

Vakuutus, jonka avulla turvaat lainan takaisinmaksun

Lainan takaisinmaksuturvan avulla pystyt huolehtimaan lainasi takaisinmaksusta, jos joudut työttömäksi tai työkyvyttömäksi. Se antaa turvaa myös silloin, jos vammaudut tai menehdyt äkillisesti. Voit ottaa takaisinmaksuturvan asuntolainaasi tai muuhun pankkilainaan. Jos jotain yllättävää sattuu, vakuutuksesta on usein korvaamaton apu: sillä voidaan maksaa jäljellä oleva laina kokonaan tai osittain pois.

Takaisinmaksuturva sopii omalle ja yhteiselle lainalle

Lainan takaisinmaksuturva on lainakohtainen vakuutus, jonka voi ottaa yhdelle tai useammalle lainalle. Tavallisesti vakuutus otetaan vähintään asuntolainaan ja se sopii turvaamaan myös muita lainoja. Vakuutuksen voi ottaa yksin tai pariturvana yhdessä otettuun lainaan. Silloin kumpikin lainanottaja valitsee haluamansa turvat toisen valinnoista riippumatta. Lainan takaisinmaksuturva sopii myös yrittäjän itselleen ottamaan lainaan.

Vakuutus koostuu kahdesta turvasta, joista voi valita toisen tai molemmat:

 • Palkansaajat: turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden varalta sekä turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.
 • Yrittäjät: turva työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden varalta sekä turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.

Näin ostat Lainan takaisinmaksuturvan

 1. Pyydä tarjous verkkopalvelussa tai varaa aika neuvotteluun puhelimessa, verkossa tai konttorissa
 2. Vakuutushakemuksen lähettäminen ja allekirjoittaminen sähköisessä allekirjoituspalvelussa
 3. Vakuutusturva on voimassa.

Voit saada Lainan takaisinmaksuturvan, jos olet 18–59-vuotias, terve ja kotipaikkasi on ollut Suomessa viimeiset 12 kuukautta. Saadaksesi turvan työkyvyttömyyden, työttömyyden tai vakavan sairauden varalta sinun on pitänyt olla lisäksi työssä tai harjoittaa yritystoimintaa vähintään kuusi kuukautta ennen vakuutuksen ottamista.

Turvan työkyvyttömyyden ja työttömyyden tai vakavan sairauden varalta myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Turvan tapaturmaisen pysyvän haitan sekä kuoleman varalta myöntää OP-Henkivakuutus Oy. AXA hoitaa kaiken takaisinmaksuturvan vakuutus- ja korvauspalveluun liittyvän asiakaspalvelun Pohjola Vakuutus Oy:n ja OP-Henkivakuutus Oy:n puolesta ja valtuuttamana. Osuuspankit toimivat vakuutusyhtiöiden asiamiehenä.

Oletko miettinyt miten saisit arjen sujumaan, vaikka elämässäsi tapahtuisi haastava muutos?

Kartoita oheisella lomakkeella taloudelliset riskisi, niin osaat varautua odotettuihin ja odottamattomiin muutoksiin sinulle sopivalla tavalla. Taloudellisiin riskeihin voi varautua esimerkiksi luoton takaisinmaksuturvalla, vakuutuksella vakavan sairauden varalta, korkosuojauksella sekä säästämisellä.

Takaisinmaksuturvan saat niin uuteen kuin vanhaankin lainaan. Luotosta voi vakuuttaa enintään
300 000 euroa, kuukausikorvaus on enintään 2 500 euroa ja vakuutusaika enintään 30 vuotta.

Turva kannattaa ottaa heti lainan ottamisen yhteydessä. Jos haluat turvan vanhaan lainaan, varaa aika Osuuspankkiin. Turvan muutoksissa voit olla yhteydessä omaan pankkiisi.

Vakuutuksesta maksettavat korvaukset maksetaan vakuutetulle lukuun ottamatta kuolemantapauskorvausta, joka maksetaan vakuutuksenottajan valitsemille edunsaajille.

Edunsaajamääräys on erityinen, vakuutusta koskeva määräys, joka ohittaa muun muassa testamentin ja avioehdon. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuutuskorvaus maksetaan vakuutustapahtuman sattuessa voimassa olleen edunsaajamääräyksen mukaisesti riippumatta vakuutuksenottajan / vakuutetun olemassa olevasta tai myöhemmin tehdystä testamentista ja avioehdosta.

Edunsaajat ilmoitetaan vakuutushakemuksessa. Heitä voi olla yksi tai useampia.

Edunsaajamääräyksen muoto

Edunsaajamääräys ja sen peruuttaminen tai muuttaminen on aina tehtävä kirjallisesti AXAan. Peruuttamisen tai muutoksen voit ilmoittaa oheisella lomakkeella.

Kirjoita lomakkeelle uusi edunsaajamääräys kokonaisuudessaan. Tämä uusi edunsaajamääräys kumoaa aiemmin annetun. Lähetä muuttamasi edunsaajamääräys postissa tai faksilla AXAan. Yhteystiedot löytyvät lomakkeen alareunasta.

Turvan kuukausikorvaukset auttavat selviämään lainan kuukausierien maksamisesta työkyvyttömyyden (sairausloma) tai työttömyyden aikana.

Henkilo¦êasiakkaat_vakuutukset_takaisinmaksuturva_FI.svg Henkilo¦êasiakkaat_vakuutukset_takaisinmaksuturva_FI.svg

Kolmilapsinen perhe otti 82 000 euron asuntoluoton, jonka kuukausierä oli 564 euroa. Neljä vuotta myöhemmin perheen 36-vuotias isä menehtyi liikenneonnettomuudessa.

Perheen asuntolaina tuli maksettua pois jäljellä olevan vakuutetun luoton määrän suuruisella korvauksella, joka oli 69 100 euroa.