Koronatesti ja vakuutus

Tältä sivulta löydät ohjeet koronavirustestiin hakeutumisesta sekä tiedon, mitkä Pohjola Vakuutuksen sairaus- ja matkavakuutuksista korvaavat koronatestin kuluja.

Näin hakeudut koronatestiin

Jos epäilet koronavirustartuntaa, tarkista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivulta ajantasaiset ohjeet koronaviruksesta ja koronatestiin hakeutumisesta:

 • Tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa. Joissain kunnissa Omaolon oirearvion kautta voi varata ajan koronatestiin, tai Omaolosta saa ohjeet ajanvaraukseen. Koronatesti on maksuton julkisessa terveydenhuollossa.

Voit olla myös yhteydessä Pohjola Terveysmestari-palveluumme. Palvelussa työskentelee kokeneita sairaanhoitajia, jotka auttavat ja ohjaavat sairauksiin ja tapaturmiin liittyvissä asioissa. Tarvittaessa Terveysmestari tekee ohjauksen ja ajanvarauksen Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanille ja edistää hoitoon liittyvää korvausasiaa puolestasi. Pohjola Vakuutuksen laaja kumppanuusverkosto takaa nopean hoitoon pääsyn etälääkärille tai lääkärikumppanille.

Pohjola Terveysmestari -palvelu on Pohjola Vakuutuksen asiakkaille ilmainen ja palvelee vuoden jokaisena päivänä klo: 07.00-23.00 välisenä aikana. Puhelun hinta on normaali paikallisverkkomaksu (pvm) tai kotimaisen matkapuhelinoperaattorin hinnaston mukainen matkapuhelinmaksu (mpm).

Pohjola Terveysmestari -palvelun tuottaa Pihlajalinna Lääkärikeskukset Oy. Vakuutuspalvelut tarjoaa Pohjola Vakuutus Oy. 

Korvaako vakuutus koronatestin kulut?

Korvaamme koronavirustestin kulut sairausvakuutuksesta, jos

 • vakuutetulla on koronavirusinfektioon viittavia oireita ja
 • koronavirustesti tehdään lääkärin tai hoitajan lähetteellä ja
 • sinulla on vakuutus, joka korvaa koronatestin kuluja. Katso alta, mitkä vakuutuksemme korvaavat koronatestien kuluja.

Emme korvaa koronavirustestistä aiheutuneita kuluja esimerkiksi oireettomalle henkilölle tai altistuneelle, joka on oireeton. Vakuutus ei myöskään korvaa koronaviruksen vasta-ainetestiä tai matkailijan tarpeisiin tehtävää koronatestiä eikä oireettoman henkilön koronatodistusta.

Koronatesti ja henkilöasiakkaan sairausvakuutukset

Koronavirustesti korvataan seuraavista henkilöasiakkaan sairausvakuutuksista:

 • Terveysvakuutuksen Hoitoturva, joka on voimassa tapaturmat ja sairaudet -laajuudella.
 • Terveysvakuutuksen Kuluturvan Lääkäri ja tutkimuskulut, joka on voimassa tapaturmat ja sairaudet -laajuudella.
 • Hoitokuluvakuutus, Sairaanhoitovakuutus ja Sairauskuluvakuutus.
 • Suomi-yhtiöstä siirtyneet sairauskuluvakuutukset.

Koronatesti ja työnantajan tai yrityksen ottamat sairaanhoitokuluja korvaavat vakuutukset

Koronavirustesti korvataan seuraavista työnantajan tai yrityksen ottamista sairaanhoitokuluja korvaavista vakuutuksista:

 • Plus Terveysturva
 • Super Terveysturva

Koronavirustestiä EI korvata seuraavista työnantajan tai yrityksen ottamista Terveysturva-vakuutuksista:

 • Laaja Terveysturva
 • Ekstra Terveysturva

Laaja ja Ekstra Terveysturva -vakuutuksissa korvauspiiriin eivät kuulu yleisvaarallisten tartuntatautien tutkimukset ja hoidot. Tästä syystä koronaviruksen tutkimus- tai hoitokuluja, myöskään koronavirustestiä, ei näistä korvata.

Myös työterveyshuoltosi saattaa järjestää koronaviruksen näytteenottoja. Toimi työnantajasi ja työterveyshuollon antamien ohjeiden mukaan.

Tutustu toimintaohjeisiin ja katso mitä yrityksen vakuutukset korvaavat muissa koronavirukseen liittyvissä tilanteissa.

Koronatesti ja matkavakuutus

Koronavirustesti voidaan korvata matkasairauden hoitona. Yksityisellä palveluntuottajalla teetetyn koronavirustestin kulut korvataan, kun vakuutetulla on koronavirusinfektioon viittaavia oireita ja kun testi suoritetaan lääkärin tai hoitajan lähetteellä.

Pohjola Matkustajavakuutuksesta korvaaminen edellyttää, että oireet ovat alkaneet matkan aikana ja hoitoon on hakeuduttu viimeistään 14 vuorokauden kuluessa matkan päättymisestä.

Muissa matkustajavakuutustuotteissa (esimerkiksi Yrityksen Matkaturva, myynnistä poistunut Matkustajavakuutus, Easy matkustajavakuutus ja Pohjola Määräaikainen matkustajavakuutus) saatetaan joidenkin pitkän itämisajan tartuntatautien osalta joustaa 14 vuorokauden määräajasta.