Koronatesti ja vakuutus

Kokosimme alle tiedot koronatestin kulujen korvaavuudesta Pohjola Vakuutuksen henkilö- ja yritysten sairaanhoitokuluja korvaavista vakuutuksista sekä matkavakuutuksista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaan Suomessa koronavirustesti tehdään vain sellaisille henkilöille, joilla on koronaviruksen oireita.

Korvaako vakuutus koronatestin kulut?

Korvauksen edellytyksenä on aina, että kyseessä on THL:n kriteerien mukaisesti lääkärin lähetteellä suoritettu testi. Lue lisää koronaviruksesta ja testiin hakeutumisesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Koronavirukseen viittaavia oireita sairastavalle tehdään ns. PCR-testi (polymerase chain reaction) eli geenimonistustesti tartunnan selvittämiseksi.

Koronaviruksen vasta-ainetestin avulla voidaan selvittää jälkikäteen, oletko sairastanut koronan. Sairaanhoitokuluja korvaavista vakuutuksista tai matkavakuutuksista ei korvata sairastamisen jälkeen tehtävää vasta-ainetestiä.

Jos sinulla on oireita ja lääkäri määrää sinulle koronavirustestin, katso korvattavuudet vakuutustuotteittain alta.

Koronavirustesti korvataan seuraavista yksityisistä sairaanhoitokuluja korvaavista vakuutuksista:

  • Terveysvakuutuksen Hoitoturva, joka on voimassa tapaturmat ja sairaudet -laajuudella.
  • Terveysvakuutuksen Kuluturvan Lääkäri ja tutkimuskulut, joka on voimassa tapaturmat ja sairaudet -laajuudella.
  • Hoitokuluvakuutus, Sairaanhoitovakuutus ja Sairauskuluvakuutus.
  • Suomi-yhtiöstä siirtyneet sairauskuluvakuutukset.

Tutustu toimintaohjeisiin ja katso mitä henkilövakuutukset korvaavat muihin koronavirukseen liittyvissä tilanteissa.

Koronavirustesti korvataan seuraavista työnantajan tai yrityksen ottamista sairaanhoitokuluja korvaavista vakuutuksista:

  • Plus Terveysturva
  • Super Terveysturva

Koronavirustestiä EI korvata seuraavista työnantajan tai yrityksen ottamista Terveysturva-vakuutuksista:

  • Laaja Terveysturva
  • Ekstra Terveysturva

Laaja ja Ekstra Terveysturva -vakuutuksissa korvauspiiriin eivät kuulu yleisvaarallisten tartuntatautien tutkimukset ja hoidot. Tästä syystä koronaviruksen tutkimus- tai hoitokuluja, myöskään koronavirustestiä, ei näistä korvata.

Myös työterveyshuoltosi saattaa järjestää koronaviruksen näytteenottoja. Toimi työnantajasi ja työterveyshuollon antamien ohjeiden mukaan.

Tutustu toimintaohjeisiin ja katso mitä yrityksen vakuutukset korvaavat muissa koronavirukseen liittyvissä tilanteissa.

Koronatesti ja matkavakuutus

Koronavirustesti voidaan korvata matkasairauden hoitona. Yksityisellä palveluntuottajalla teetetyn koronavirustestin kulut korvataan edellyttäen, että kyseessä on THL:n kriteerien mukaisesti lääkärin lähetteellä suoritettu testi.

Pohjola Matkustajavakuutuksesta korvaaminen edellyttää, että oireet ovat alkaneet matkan aikana ja hoitoon on hakeuduttu viimeistään 14 vuorokauden kuluessa matkan päättymisestä.

Muissa matkustajavakuutustuotteissa (esimerkiksi Yrityksen Matkaturva, myynnistä poistunut Matkustajavakuutus, Easy matkustajavakuutus ja Pohjola Määräaikainen matkustajavakuutus) saatetaan joidenkin pitkän itämisajan tartuntatautien osalta joustaa 14 vuorokauden määräajasta.