Vakuutusvinkit huolettomia eläkepäiviä varten

Eläkkeelle siirtyminen ja töiden lopettaminen ovat suuria elämänmuutoksia, jolloin myös vakuutustarpeesi saattaa muuttua. Kerromme sinulle, mitä vakuutuksia mahdollisesti tarvitset arvokkaassa elämänvaiheessasi.

Olemme koonneet tälle sivulle myös ohjeita itsenäiseen vakuutusasiointiin op.fi-palvelussa. Neuvomme, missä pääset tarkastelemaan vakuutuksiasi, ostat uusia vakuutuksia tai ilmoitat vahingosta. Jos et kuitenkaan halua asioida verkossa, tältä sivulta löydät sinulle tärkeät asiakaspalvelunumerot, joista autamme sinua mielellämme.

Mitä vakuutuksia tarvitsen?

Vakuutukset kannattaa valita oman elämäntilanteen ja vakuutustarpeen perusteella. Usein eläkeläiset vakuuttavat auton ja oman kodin, mutta myös oma terveys kannattaa turvata sairauksien ja tapaturmien varalta. Suosittelemme tarkistamaan, ettet jää ilman omaa terveysvakuutusta, jos työnantajasi on aikaisemmin vakuuttanut sinun terveytesi.

Eläkkeellä vapaa-ajan määrä kasvaa ja matkustelu saattaa tulla ajankohtaiseksi. Uudesta elämänvaiheesta ja lomasta on lupa nauttia. Hektisen työelämän päätyttyä moni haaveileekin unelmien toteuttamisesta ja matkustelusta. Myös matkat läheisten luokse saattavat lisääntyä. Siksi suosittelemme myös matkavakuutusta, jolla turvaat itsesi ja matkatavarat reissussa.

Seuraavaksi kerromme hieman tarkemmin suositelluista vakuutuksista ja mistä pääset tutustumaan niihin sekä halutessasi laskemaan niille hinnan. Jos haluat saada henkilökohtaisen tarjouksen useammasta vakuutuksesta, voit tehdä tarjouspyynnön.

Turvaa se tärkein eli itsesi Pohjola Terveysvakuutuksella

Sairaus tai tapaturman aiheuttama vamma voi aiheuttaa yllättävän suuria kustannuksia. Näiden ikävien asioiden varalle on hyvä olla kattava Pohjola Terveysvakuutus. Vakuutuksen avulla pääset hoitoon usein jo saman päivän aikana.

Terveysvakuutuksen turvista saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun. Voit turvata terveytesi sekä sairauksien että tapaturmien tai vain tapaturmien varalta. Lisäksi voit laajentaa terveysvakuutusta lisäturvilla, kuten Kotiapupaketilla. Kotiapupaketista saat turvaa esimerkiksi silloin, kun et itse kykene lähtemään lääkärin vastaanotolle tai et leikkauksen jälkeen selviä kotona ilman apua.

Terveysvakuutusta haetaan terveysselvityksellä. Vakuutuksen laajuuteen saattavat vaikuttaa mahdolliset jo todetut sairaudet, mutta vakuutuksen voi usein saada, vaikkei olekaan täysin terve. Vakuutusta kannattaa siis aina hakea. Muistathan, ettei voimassa olevaa vakuutusta kannata irtisanoa ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä.

Tiesitkö, että terveysvakuutus on voimassa aina 100-vuotiaaksi asti ja voit hakea vakuutusta vielä 85-vuotiaana? Sen lisäksi 60-vuotiaasta alkaen tapaturman kuluja korvataan laajemmin!

Veloitukseton Pohjola Terveysmestari -palvelu auttaa sinua terveyshuolissa

Kun turvaat itsesi Pohjola Terveysvakuutuksella, saat käyttöösi maksuttoman Pohjola Terveysmestari -palvelun. Pohjola Terveysmestari on terveysneuvontapalvelu, johon voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksessa vuoden jokaisena päivänä klo 7–23.

Terveysmestari tekee hoidontarpeen arvion, antaa sinulle omahoito-ohjeet tai ohjaa sekä varaa puolestasi ajan lääkärin vastaanotolle. Terveysmestarilta voit saada myös korvauspäätöksen, jolloin sinun ei tarvitse itse tehdä vahinkoilmoitusta.

Suunnitteletko muuttoa uuteen kotiin? Ota Pohjola Kotivakuutus kotisi turvaksi

Pohjola Kotivakuutuksella turvaat paitsi kotisi myös kanssasi samassa taloudessa vakinaisesti asuvien perheenjäsenten tavarat. Kotivakuutuksen ajantasaisuus on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Erityisesti kotivakuutuksen kattavuus ja enimmäiskorvausmäärät kannattaa tarkistaa, jos olet remontoinut asuntoasi tai perhetilanteessasi on tapahtunut muutoksia.

Pohjola Kotivakuutus on tärkeä päivittää varsinkin silloin, jos olet muuttamassa uuteen asuntoon. Silloin sinun ei tarvitse ostaa täysin uutta kotivakuutusta, vaan kotivakuutusta päivitetään vastamaan uuden asunnon tietoja. Jos olet muuttamassa uuteen asuntoon ja kotivakuutuksesi on meillä Pohjola Vakuutuksella, voit päivittää kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen op.fi-palvelussa.

Pohjola Autovakuutus on turva autolle ja kuljettajalle

Pohjola Autovakuutukseen kuuluu aina pakollinen liikennevakuutus. Suosittelemme, että turvaat autosi liikennevakuutuksen lisäksi myös kaskovakuutuksella. Kaskolla saat parhaimman turvan omalle ajoneuvollesi. Voit valita kaskoon turvia esimerkiksi ilkivallan, kolarin tai lasivahingon varalle.

Autovakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi ajoneuvon ikä ja merkki, valitut turvat ja autovakuutuksen bonus. Myös arvio vuosittaisista ajokilometreistä vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Suosittelemme ilmoittamaan, jos vuosittainen ajokilometrien määrä muuttuu oleellisesti. Samalla voimme yhdessä tarkistaa onko vakuutuksen tiedot ajan tasalla.

Pohjola Vakuutuksen asiakaspalvelun numero on 0303 0303. Aukioloajat ma-pe 8-17. Puhelun hinta: 0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (sis. alv). Hinta koskee myös jonottamista.

Pohjola Autovakuutus -20%

Jos sinulla ei ole vielä Pohjola Autovakuutusta, se kannattaa ostaa op.fi-palvelusta. Tällä hetkellä tarjoamme 20 %:n verkko-ostajan edun uusiin kaskovakuutuksiin, jotka on ostettu verkkokaupastamme.

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi reissussa

Jos matkustat vuoden aikana useamman kuin yhden kerran Suomessa tai ulkomailla, suosittelemme jatkuvaa matkavakuutusta. Tällöin jatkuva matkavakuutus on usein edullisempi vaihtoehto. Jatkuvaan matkavakuutukseen kannattaa lisätä myös kotimaanmatkat, jos matkustat yli 50 kilometrin päähän, esimerkiksi läheisten luokse. Kun turvaat matkasi jatkuvalla matkavakuutuksella, vakuutus on aina voimassa matkalle lähtiessäsi. Jatkuva matkavakuutus voidaan myöntää 99-vuotiaaksi asti ja se päättyy 100-vuotiaana.

Jos matkustat vuodessa yhden kerran tai harvemmin, määräaikainen matkavakuutus on sinulle sopiva vaihtoehto. Määräaikainen matkavakuutus voidaan myöntää 85-vuotiaaksi asti ja se päättyy 86-vuotiaana. Tiesitkö, että määräaikaisessa matkavakuutuksessa alle 15-vuotiaat lapset kuuluvat samalla matkalla isovanhemman vakuutukseen?

Muistathan lisätä jatkuvaan tai määräaikaiseen matkavakuutukseen myös matkatavaravakuutuksen. Matkatavaravakuutus turvaa matkalle otetut tavarat. Korvaamme esimerkiksi, jos silmälasisi rikkoutuvat, lompakkosi varastetaan tai matkalaukkusi myöhästyy.

Voinko saada alennuksia vakuutuksista?

Kun keskität vakuutuksesi Pohjola Vakuutukseen, pääset etuasiakkaaksemme, jolloin saat alennuksia ja etuja vakuutuksista. Etuasiakkaaksi pääsee, kun sinulla on vakuutuksia kolmesta eri kategoriasta. Tiesitkö, että jos olet vähintään 70-vuotias ja olet osuuspankin omistaja-asiakas, pääset vakuutuksen etuasiakkaaksi jo kahdella eri kategorian vakuutuksella?

Vakuutuskategoriat ovat:

 

Esimerkiksi jos sinulla on Pohjola Terveysvakuutus, Pohjola Kotivakuutus ja jatkuva Pohjola Matkavakuutus, olet etuasiakas.

Etuasiakkaana voit saada kodin ja perheen vakuutuksista 7 %:n alennuksen. Jos olet etuasiakkaan lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, saat 3 %:n lisäalennuksen vakuutuksista. Omistaja-asiakkaana saat myös muita hienoja etuja, kuten esimerkiksi 250 euron omavastuuedun Pohjola Kotivakuutuksen palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa.

Tutustu omiin vakuutustietoihisi op.fi-palvelussa

Pystyt tarkistamaan omat vakuutustiedot op.fi-palvelusta, kun kirjaudut OP:n tai muun pankin tunnuksilla verkkopalveluun. Siellä pystyt monipuolisesti hoitamaan vakuutusasioitasi, kuten tekemään vakuutuksiin muutoksia, päivittämään yhteystietoja, vaihtamaan tilinumeroa tai ilmoittamaan vahingosta. Pääset suoraan tarkastelemaan vakuutustietojasi kirjautumalla verkkopalveluun alla olevasta linkistä.

Jos käytössäsi on OP:n tunnukset, mutta tarvitset apua niiden käytössä, katso ohjeet alla olevasta linkistä.

Olemme koonneet myös kattavan sivuston vakuutusasioinnin ohjeista. Neuvomme sinua, miten hoidat vakuutusasioitasi op.fi-palvelussa. Löydät myös ohjeet valtakirjan antamiseen ja kuolinpesän hoitamiseen. Tutustu ohjeisiin alla olevasta linkistä.

Sattuiko vahinko? Ilmoita vahingosta ja autamme sinut takaisin normaaliin arkeen

Vakuutuksella turvataan erilaisia vahinkotilanteita. On tärkeää, että apu on käden ulottuvilla, kun vahinko sattuu. Pystyt tekemään helposti vahinkoilmoituksen kirjautumalla op.fi-palveluun. Pääset suoraan ilmoittamaan vahingosta alla olevasta linkistä. Jos käytössäsi on OP-mobiili-sovellus, voit tehdä vahinkoilmoituksen myös sitä kautta.

Huomioithan, ettei sinun tarvitse liittää kuitteja tai muita tositteita, ellei niitä erikseen vahinkoilmoituksella pyydetä. Kun olemme vastaanottaneet vahinkoilmoituksen, tarvittaessa pyydämme lisätietoja ja olemme sinuun yhteydessä korvauspäätöksestä.

Jos kuitenkin haluat ilmoittaa vahingosta puhelimitse, asiakaspalvelunumeromme on 0303 0303. Aukioloajat ovat ma-pe 8-17. Puhelun hinta: 0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (sis. alv). Hinta koskee myös jonottamista.

Oletko jo tutustunut Pohjola Vahinkoapuun?

Pohjola Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet erilaisiin vahinkotilanteisiin, joiden avulla pääset jatkamaan arkeasi sujuvasti. Vahinkoavusta löydät myös vahinkokumppaneidemme yhteystiedot ja sinua lähimmät kumppanit.

Pohjola Vakuutuksen vahinkokumppanit tarjoavat ainutlaatuisia etuja ja palveluita vahingon hoidon aikana.

Kuinka hyvin tunnet kotivakuutuksen ja osaatko välttää vahingot kotona? Selvitä helpon testin avulla millainen kodin vahinkoihin varautuja olet. Samalla tutustut kotivakuutukseen.

Asiakaspalvelunumerot

Pohjola Vakuutuksen asiakaspalvelu 

Ota yhteyttä, jos asiasi koskee vakuutuksia tai vahinkoilmoittamista.

Aukioloajat ma-pe 8-17. Puhelun hinta: 0,0835 €/puhelu + 0,12 €/min (sis. alv). Hinta koskee myös jonottamista.

Vakuutusten verkko-ostajan tuen numero

Ota yhteyttä, jos vakuutuksen ostamisessa verkossa esiintyy ongelmia.

Aukioloajat ma-pe 8-18. Puhelun hinta: 0,0835 €/puhelu + 0,167 €/min (sis. alv). Hinta koskee myös jonottamista.

Oma asiakaspalvelu senioreille

Opastusta maksamisen asioissa henkilöille tai heidän läheisilleen, joilla ei ole käytössä op.fi-palvelua, OP-mobiilia tai maksukorttia.

Aukioloajat ma-pe 9-16. Puhelun hinta on 0,0835 euroa/puhelu + 0,167 euroa/minuutti. Hinta koskee myös jonottamista.