Venevakuutus

Pohjola Vakuutuksen veneen vakuutukset tarjoavat kattavan turvan veneelle ja veneen varusteille. Venevakuutukset suojaavat veneesi osat esimerkiksi ilkivallan, tulipalon, kuljetettaessa sattuvan vahingon sekä talvisäilytyksen aikana yllättävän varkauden varalta. Paras venevakuutus tuo veneellesi turvaa myös karilleajosta, pohjakosketuksesta tai vesillä sattuvasta törmäyksestä aiheutuvan vahingon varalle.

Venevakuutusten vertailu on helppoa verkkokaupassamme. Valitse alta veneellesi ja tarpeisiisi sopiva vakuutus, tutustu, laske hinta laskurilla ja turvaa vene niin vesillä kuin mailla.

 

Valitse venevakuutus, laske hinta ja osta

 

Moottorivene
Moottoripurjehtija
Purjevene
Muu vesikulkuneuvo

 

Miten venevakuutuksen hinta määräytyy?

Venevakuutuksen hinta on riippuvainen muun muassa veneen arvosta varusteineen, veneen tyypistä ja merkistä, moottoreiden tehosta sekä veneelle valitsemastasi kaskosta. Vakuutusmaksu määräytyy muun muassa vakuutusturvan laajuuden ja valitsemasi omavastuun mukaan. Jos esimerkiksi suurennat omavastuuta, on vakuutusmaksu pienempi.

Venevakuutuksen hinta selviää, kun valikoit yltä haluamasi vakuutuksen, kerrot venevakuutuksen hintaan vaikuttavat tiedot ja valitset haluamasi turvat. Venevakuutuslaskuri laskee antamiesi tietojen perusteella veneesi vakuutukselle hinnan. Tämän jälkeen pääset vielä tarvittaessa muuttamaan valitsemiasi turvia ja vertailemaan hintoja ennen venevakuutuksen ostamista.

Hintavertailun lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota vakuutusturvien sisältöihin. Halvin venevakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto vahingon sattuessa. Pystyt kätevästi vertailemaan myös vakuutusturvien sisältöjä verkkokaupassamme.

Vuodenaikahinnoittelu huomioituna venevakuutuksen hinnassa

Kattavamman venevakuutuksemme, Kaskon, venevahinkoturva noudattelee vuodenaikahinnoittelua. Venevahinkoturvan maksu painottuu aina vuodenajan mukaan, joten voit sääolosuhteiden salliessa ajaa veneellä ilman huolia läpi vuoden.

Venevakuutuksen hinta on pienempi talvikuukausina, jolloin venevahingon riski on pienimmillään. Vuodenaikahinnoiteltu veneen vakuutusturva antaa turvaa myös esimerkiksi kuljetusten ja talvisäilytyksen aikana.

Venevakuutuksen hinta pienemmäksi bonusta kerryttämällä

Venevakuutuksesi on bonusoikeudellinen, kun valitsemasi omavastuu on 150, 200 tai 335 euroa. Bonus on vahingottomalta vakuutuskaudelta annettava 10 prosenttiyksikön hyvitys venevahinkoturvan vakuutusmaksustasi. Turvallisella veneilyllä voit ansaita venevakuutuksesi jopa 60 %:n bonuksen.

Uusiin vakuutuksiin lähtöbonus 40 %

Saat uuteen bonusoikeudelliseen kaskovakuutuksen venevahinkoturvaan 40 % lähtöbonuksen. 

Mitä venevakuutus korvaa?

Voit valita veneesi turvaksi joko Kaskon tai suppeamman venevakuutuksemme, Osakaskon. Veneen talvisäilytys ja veneen kuljetus ovat tilanteita, jolloin veneelle saattaa tapahtua vahinkoa. Molemmat veneen kaskot sisältävät turvan varkauden ja ilkivallan, palovahingon sekä telakointi- ja kuljetusvahingon varalle. Kumpaankin venevakuutukseen kuuluu lisäksi vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Laajempi veneen Kasko, eli puhekielessä joskus niin sanottu veneen täyskasko, sisältää lisäksi turvan venevahingon varalle. Venevahinkoja ovat mm. veneillessä sattuvat karilleajot ja pohjakosketukset sekä veneen törmäykset. Suosittelemmekin veneeseen turvaksi kattavampaa Kaskoa, jolloin saat parhaan turvan veneillessä sattuvien vahinkojen varalle.

Kasko korvaa myös joistain luonnonilmiöistä, kuten myrskystä, johtuvia kuluja. Voit hakea korvausta esimerkiksi myrskytuulen, trombin tai rakeiden veneelle aiheuttamista vahingoista. Tuulen nopeus eli myrskyraja ei vaikuta kaskon korvaavuuteen. Voit varautua vakuutuksella myös tulipalon aiheuttamiin vahinkoihin.

Venevakuutuksen piirissä myös perämoottori ja veneen varusteet

Venevakuutus korvaa luonnollisesti veneen rungolle sekä mahdollisille moottoreille ja purjeille aiheutuneet vahingot. Tämän lisäksi vakuutuksen piiriin kuuluvat veneessä yksinomaan käytettäväksi tarkoitetut varusteet ja veneen elektroniset laitteet sekä ohjelmat.

Voit siis hakea venevakuutuksesta korvausta, jos esimerkiksi veneessä sijaitseva tai väliaikaista säilytystä varten irrotettu veneen varuste varastetaan tai se rikkoutuu. Muistathan aina ilmoittaa uusista varusteista, jotta veneesi ja esimerkiksi veneesi laitteet pysyvät varmasti vakuutettuna sen oikeasta arvosta.

Venevakuutukset ovat voimassa vesillä ja maalla, ympäri vuoden. Veneen vesillelasku ja nosto ovat mahdollisia vahingon paikkoja. Vakuutuksen piiriin kuuluvat myös mahdolliset vetolaitteiden vahingot tai veneelle kuljetuksessa sattuneet vahingot. Siksi onkin korostuneen tärkeää, että vene on vakuutettu myös varsinaisen veneilyn ja veneilykauden ulkopuolella.

Onko veneesi vuokraus- tai charterkäytössä?

Jos vuokraat huvikäytössä olevaa venettäsi tai se on charter-käytössä, tarvitset venevakuutukseen laajennuksen. Lisäsopimuksesta- ja maksusta voidaan venevakuutuksesi voimassaoloa laajentaa koskemaan myös vuokraus- ja charter-käyttöä. Ota yhteyttä, kerromme lisää!

Onko veneen vakuutus voimassa myös ulkomailla?

Venevakuutuksemme ovat automaattisesti ilman laajennusta voimassa

  • Suomen, Ruotsin ja Tanskan aluevesillä ja vesistöissä sekä Norjan aluevesillä maan rannikoilla
  • Itämerellä ja sen lahdissa, Saimaan ja Kielin kanavilla sekä Kattegatissa ja Skagerrakissa
  • Säilytettäessä ja kuljetettaessa venettä näiden valtioiden alueella.

Voimassaoloaluetta on mahdollista laajentaa lisämaksusta myös Eurooppaan ja sen ulkopuolelle.

Onko veneen vakuutus pakollinen?

Venettä ei ole pakko vakuuttaa venevakuutuksella toisin kuin ajoneuvot, joille liikennevakuutus on pakollinen vakuutus. Veneet ovat kuitenkin usein arvokasta omaisuutta, joka kannattaa turvata tarpeeksi kattavalla vakuutuksella. Esimerkiksi moottorin varkaus tai karilleajosta aiheutuneiden vahinkojen korjaus voivat tehdä lompakkoon suurenkin loven.

Omaa venettä kohtaavien vahinkojen lisäksi venevakuutuksesta korvataan myös muille aiheuttamiasi vahinkoja. Venevakuutuksiimme sisältyy aina vastuuvakuutus, joka kattaa ulkopuoliselle aiheuttamasi esine- ja henkilövahingot.

Vapaaehtoisen venevakuutuksen turvin voit keskittyä veneilyyn huoletta, kun taloutesi on turvattu ja voit luottaa saavasi asiantuntevaa apua, jos jotain sattuu.

Tarvitseeko soutuvene venevakuutuksen?

Soutuveneet ja enintään viiden hevosvoiman perämoottorit kuuluvat kodin tavaroihin eli irtaimistoon esimerkiksi Pohjola Kotivakuutuksessa, eli Omakoti-vakuutuksessa. Muista siis huomioida veneesi arvo, kun turvaat kotiasi ja kodin irtaimistoa, kuten soutuvenettä, Pohjola Kotivakuutuksella.

Venevahingon sattuessa navigoi Pohjola Vahinkoapuun

Pohjola Vahinkoapu on haavereiden hakukone. Jos veneillessä sattuu vahinko tai vene vahingoittuu säilytyksessä, käännä kurssi kohti Pohjola Vahinkoapu -palvelua.

Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteeseen ja tietoa siitä, miten venevakuutuksesta voi hakea korvausta vahingosta. Vahinkoavusta löydät myös tarkastuskumppanimme. Kumppanimme hoitaa vahinkotilanteen ja veneesi korjauksen lujalla ammattitaidolla, jolloin pääset takaisin vesille mahdollisimman vikkelästi.

Siirry siis venevahingon sattuessa Pohjola Vahinkoapuun, kerro sattunut venevahinko ja hoida vahinkotilanne sutjakkaasti ilman turhia töyssyjä.

Tutustu muihin liikkumisen palveluihimme

Autovakuutus henkilöautolle
Autovakuutus henkilöautolle
Pakettiauton vakuutus
Perävaunun vakuutus