Rakennuksen kulmien kohtaaminen.

Strategia

Perustehtävämme ja arvomme ohjaavat toimintaamme ja valintojamme ja antavat työllemme merkityksen. Visiomme antaa meille suunnan. Toimintaympäristön jatkuva seuranta ja strategiset painopisteemme auttavat meitä saavuttamaan visiomme.

OP Ryhmän perustehtävä on edistää sen omistaja-asiakkaiden ja toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Tämä perustehtävämme on kestänyt hyvin aikaa – se on lähes muuttumattomana näyttänyt suuntaa työllemme jo vuosikymmeniä.

Päivittäistä arkeamme ohjaavat jatkossakin vahvat arvomme; ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen.

Visiomme osoittaa tulevaisuuden suuntamme: haluamme olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa.

OP Ryhmän strategiaprosessi

Onnistuneen strategiaprosessin perustana ovat oletukset siitä, mihin suuntaan maailma muuttuu. Nopean muutoksen aikana näitä oletuksia ja niihin pohjautuvia toimenpiteitä ei voida enää lyödä lukkoon vuosiksi eteenpäin. Tästä syystä OP Ryhmä on siirtynyt strategiaprosessiin, jossa muodostamme, uudistamme ja toteutamme strategiaa jatkuvasti. Arvioimme toimintaympäristöä ja toimintamallia systemaattisesti. Jatkuva strategiaprosessi auttaa meitä vastaamaan omistaja-asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin ja odotuksiin.

2020-luvun toimintaympäristö tuo toimintaamme lukuisia uusia muutospaineita. Megatrendit, kuten muuttoliike, kaupungistuminen ja väestön ikääntyminen vaikuttavat asiakaskentässämme. Digitalisaation edetessä asiakkaiden siirtymä digitaalisiin kanaviin jatkuu ripeänä. Lisääntynyt sääntely vaikuttaa pankkien toimintaympäristöön.

Strategiset painopisteet

OP Ryhmän strategiset painopisteet vuodelle 2021 ovat:

  • paras asiakaskokemus
  • enemmän hyötyä omistaja-asiakkaalle
  • erinomainen työntekijäkokemus
  • tuottojen kasvu kulujen kasvua nopeampaa
  • laadukkaampi ja tehokkaampi toiminta.

Vuosittain tarkennettavat painopisteet auttavat yhteisen visiomme saavuttamisessa ja ohjaavat kaikkea tekemistämme.