Poika liukuportaissa

Paperiset tiliotteet verkkotiliotteiksi? Näin se onnistuu

Voit muuttaa OP:n tilin paperisen tiliotteen helposti maksuttomaksi verkkotiliotteeksi.

Voit vaihtaa paperisen tiliotteen verkkotiliotteeksi OP:n verkkopalvelutunnuksillasi op.fi -palveluun tai toisen pankin verkkopalvelutunnuksilla sähköisessä palvelussamme op.fi -sivulla. Verkkotiliotteen käyttö on helppoa ja turvallista.

Verkkotiliotteen edut:

 • Näet tiliotteesi milloin tahansa nopeasti ja yhdestä paikasta. 
 • Verkkotiliote on ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta, sillä verkkotiliotteen hiilijalanjälki on tuntuvasti pienempi kuin paperille painetun ja postitse kuljetetun tiliotteen. 
 • Voit tallentaa verkkotiliotteet itsellesi sähköisessä muodossa eikä tiliotteita tarvitse säilyttää paperisena mapeissa ja laatikoissa.

Ota verkkotiliote käyttöön heti!

Jos käytät OP:n verkkopalvelutunnuksia:

 1. Kirjaudu op.fi-palveluun, valitse Päivittäiset raha-asiat ja klikkaa Tilit-otsikkoa
 2. Valitse tilien listauksen alta Tilin tiedot ja tietojen muokkaus
 3. Valitse muokattava tili alasvetovalikosta
 4. Tiliotteen toimitus -kohdassa valitse muokkaa
 5. Valitse verkkotiliote ja tallenna
   

Jos käytät toisen pankin verkkopalvelutunnuksia:

 1. Valitse osoitteessa op.fi sivun oikeasta laidasta kohta "Muut tunnistustavat".
 2. Kirjaudu sisään ja ota palvelu käyttöön minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopankkitunnuksilla.

Viranomaiset tarvitsevat usein kuitteja tai tiliotteita tietyistä tilitapahtumista esimerkiksi verotusta varten. Voit tarvita myös esimerkiksi Kelan hakemuksiin tiliotteen. Jos haluat liittää tiliotteen verkossa tehtävään hakemukseen Kelalle, voit tallentaa tiliotteen kätevästi tiedostona omalle tietokoneellesi ja liittää hakemukseen.

Tiliotteet

Jos käytössäsi on Osuuspankin verkkopalvelutunnukset, toimi näin:

Kun olet kirjautunut op.fi-palveluun, voit hakea kerralla tiliotteen enintään 1 vuoden pituiselta jaksolta ja lyhimmillään 1 päivän pituisena.

 1. Siirry tulostamaan tiliote

 2. Valitse tili ja valitse haluamasi tiliotteen ajanjakso. Voit hakea ajanjaksoa kolmella eri tavalla: tietyn kuukauden tapahtumat, itse valitun ajanjakson tapahtumat tai itse valituilta viimeisimmiltä päiviltä.

 3. Kun olet valinnut ajanjakson, jatka painamalla ajanjakson vieressä olevaa nuolta.

 4. Valitse vaihtoehto Avaa tiliote omaan ikkunaansa, jolloin tiliote aukeaa pdf-muodossa uuteen ikkunaan. Ponnahdusikkunat /pop up –ikkunat tulee olla sallittuna.

 5. Voit tallentaa tiliotteen tiedostona tai tulostaa paperille. Esimerkiksi Google Chromen selaimessa tiedoston tallentamisen ja tulostamisen valinnat näkyvät sivun oikeassa ylälaidassa.

 6. Jos lataat tiedoston, aukeaa ikkuna, jossa valitset tiedoston tallennuspaikan. Valitse haluttu tallennuspaikka ja tallenna.

 7. Kun haluat lähettää tiliotteen tiedostona esim. Kelan hakemukseen, valitse Kelan hakemuksessa tiedosto sieltä paikasta, minne talletit sen.

Jos saat tiliotteesi paperisena, voit ottaa verkkotiliotteen käyttöösi kirjautumalla op.fi-palveluun.

Vaihda tiliotteesi verkkotiliotteeksi täältä

Jos käytössäsi on toisen pankin tunnukset, toimi näin:

Jos et ole vielä tehnyt OP:n digitaalisten palveluiden sopimusta, voit tehdä sen sisäänkirjautumisen yhteydessä. Sopimuksen tekemisen yhteydessä vaihdetaan tiliotteet automaattisesti paperisista tiliotteista verkkotiliotteiksi yleisimmille tileille. Huomioi, että paperitiliotteet vaihdetaan verkkotiliotteiksi vuorokauden sisällä palvelun käyttöönotosta. Palvelusta saat tiliotteet 18 kuukautta taaksepäin. Kunkin kuukauden tiliote on katsottavissa omana pdf-tiedostonaan.

 1. Valitse sisäänkirjautumisessa Muut tunnistustavat ja valitse minkä pankkiryhmän tunnuksilla haluat kirjautua sisään.

 2. Etene sisäänkirjautumisessa annettujen ohjeiden mukaan.

 3. Tiliotteita pääset katsomaan valitsemalla valikosta Päivittäiset raha-asiat > Tiliote

 4. Valitse tili ja valitse sitten haluamasi kuukauden tiliote. Painamalla valitun kuukauden tiliotetta, aukeaa tiliote omaan ikkunaansa pdf-tiedostona. Ponnahdusikkunat /pop up –ikkunat tulee olla sallittuna.

 5. Voit tallentaa tiliotteen tiedostona tai tulostaa paperille. Esimerkiksi Google Chromen selaimessa tiedoston tallentamisen ja tulostamisen valinnat näkyvät sivun oikeassa ylälaidassa.

 6. Jos lataat tiedoston, aukeaa ikkuna, jossa valitset tiedoston tallennuspaikan. Valitse haluttu tallennuspaikka ja tallenna.

 7. Kun haluat lähettää tiliotteen tiedostona esim. Kelan hakemukseen, valitse Kelan hakemuksessa tiedosto sieltä paikasta, minne talletit sen.

Jos tarvitset vanhempia tiliotteita, toimi näin:

Verkkotiliote on saatavilla verkkopalvelusta maksutta kuudelta edelliseltä vuodelta ja tilitapahtumat 24 kuukauden ajalta. Jos tarvitset vanhempia tai erikseen pankissa tulostettuja tiliotteita tai kuitteja, voimme ne sinulle toimittaa pyynnöstäsi. Palvelusta peritään tällöin palveluhinnaston mukainen maksu. Voit lähettää pyynnön tiliotteen tai kuitin tilauksesta verkkoviestillä. Pääset lähettämään verkkoviestin kirjautumalla op.fi-palveluun. Valitse viestin aiheeksi ”Tilit ja maksut”. Huomioithan kuitenkin, että yli 10 vuotta vanhoja tiliotteita tai kuitteja ei ole mahdollista saada.

Ilmoita viestissäsi tarvitsetko kuitin tietystä tapahtumasta vai tiliotteen. Kuittitilausta varten tarvitsemme myös tiedon mikä tapahtuma on kyseessä (tilinumero, päivämäärä, summa, maksun saaja) ja että haluatko kuitin postitse vai verkkoviestin liitteenä. Tiliotetilausta varten ilmoita tilinumero sekä aikaväli, jolta tiliotteen tarvitset. Tiliotteen voimme toimittaa joko postitse tai konttoriin noudettavaksi.

Lähetä verkkoviesti