Poika liukuportaissa

Paperiset tiliotteet verkkotiliotteiksi? Näin se onnistuu

Voit muuttaa OP:n tilin paperisen tiliotteen helposti maksuttomaksi verkkotiliotteeksi.

Voit vaihtaa paperisen tiliotteen verkkotiliotteeksi op.fi-palvelussa tai kirjautumalla toisen pankin tunnuksilla sähköiseen palveluumme op.fi-sivuilla.

Verkkotiliotteen käyttö on helppoa ja turvallista. Jos käytössäsi on OP:n tunnukset, voit tarkastella verkkotiliotteita op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa.

Verkkotiliotteen edut:

 • Näet tiliotteesi milloin tahansa nopeasti ja yhdestä paikasta. 
 • Verkkotiliote on ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta, sillä verkkotiliotteen hiilijalanjälki on tuntuvasti pienempi kuin paperille painetun ja postitse kuljetetun tiliotteen. 
 • Voit tallentaa verkkotiliotteet itsellesi sähköisessä muodossa eikä tiliotteita tarvitse säilyttää paperisena mapeissa ja laatikoissa.

Ota verkkotiliote käyttöön heti!

Jos käytät OP:n tunnuksia:

 1. Voit ottaa verkkotiliotteen käyttöösi tilin tiedoissa. Siirry tilin tietoihin
 2. Valitse tili, jolle haluat verkkotiliotteen.
 3. Valitse Tilin perustiedot -kohdan alta Vaihda tiliotteen toimitustapaa.
 4. Valitse verkkotiliote ja tallenna.

 

Jos käytät muun pankin tunnuksia:

 1. Valitse sisäänkirjautumisessa Kirjaudu muun pankin tunnuksilla ja valitse, minkä pankkiryhmän tunnuksilla haluat kirjautua sisään.
 2. Kirjaudu sisään ja ota palvelu käyttöön.

Viranomaiset tarvitsevat usein tiliotteen tilitapahtumista esimerkiksi verotusta varten. Voit tarvita myös esimerkiksi Kelan hakemuksiin tiliotteen. Jos haluat liittää tiliotteen verkossa tehtävään hakemukseen Kelalle, voit tallentaa tiliotteen kätevästi tiedostona omalle tietokoneellesi tai älypuhelimeesi ja liittää hakemukseen.

Tiliotteet

Voit hakea tiliotteen op.fi-palvelun ja OP-mobiilin kautta, jos käytössäsi on OP:n tunnukset.

Jos käytät op.fi-palvelua, toimi näin:

Kun olet kirjautunut op.fi-palveluun, voit hakea kerralla tiliotteen enintään yhden vuoden pituiselta jaksolta ja lyhimmillään yhden päivän pituisena.

 1. Siirry tallentamaan tai tulostamaan tiliote

 2. Valitse tili, jonka tiliotetta haluat tarkastella. Valikosta voit avata listan voimassa olevista ja lopetetuista tileistäsi. Lopetetut tilit löydät listan lopusta.
 3. Automaattisesti laadituista tiliotteista löydät eri kuukausien tiliotteet valmiiksi muodostettuina. Tiliotteet aukeavat pdf-muodossa uuteen välilehteen. Ponnahdusikkunat eli pop up -ikkunat tulee olla sallittuna.
 4. Voit myös itse muodostaa tiliotteen valitsemalla haluamasi ajanjakson. Valitse ajanjakso kalenterinäkymästä tai kirjoita päivämäärät numeroin hakunäkymään. Jatka hakemalla tilitiedot. Löydät tiliotteen Verkkotiliotteesi-kohdasta. Tiliote aukeaa pdf-muodossa uuteen välilehteen. Ponnahdusikkunat eli pop up -ikkunat tulee olla sallittuna.
 5. Voit tallentaa tiliotteen tiedostona tai tulostaa paperille. Esimerkiksi Google Chrome -selaimessa tiedoston tallentamisen ja tulostamisen valinnat löytyvät selaimen valikosta.

 6. Jos lataat tiedoston, aukeaa ikkuna, jossa valitset tiedoston tallennuspaikan. Valitse haluttu tallennuspaikka ja tallenna.

 7. Kun haluat lähettää tiliotteen tiedostona esim. Kelan hakemukseen, valitse Kelan hakemuksessa tiedosto sieltä paikasta, minne talletit sen.

 

Jos saat tiliotteesi paperisena, voit ottaa verkkotiliotteen käyttöösi kirjautumalla op.fi-palveluun.

Vaihda tiliotteesi verkkotiliotteeksi täältä

Jos käytät OP-mobiilia, toimi näin:

 1. Kirjaudu OP-mobiiliin.
 2. Valitse tili, jonka tiliotteita haluat tarkastella.
 3. Siirry Tilin asetuksiin ratas-ikonin kautta.
 4. Valitse Tiliote.
 5. Valitse minkä vuoden tiliotteita haluat tarkastella.
 6. Valitse minkä kuukauden tiliotteita haluat tarkastella.
 7. Tiliote aukeaa pdf-muodossa. Voit tallentaa tiliotteen tiedostona omalle laitteellesi.


OP-mobiilissa voit tarkastella kuukausittaisia tiliotteita.

Jos käytössäsi on muun pankin tunnukset, toimi näin:

Jos et ole vielä tehnyt OP:n digitaalisten palveluiden sopimusta, voit tehdä sen sisäänkirjautumisen yhteydessä. Sopimuksen tekemisen yhteydessä vaihdetaan tiliotteet automaattisesti paperisista tiliotteista verkkotiliotteiksi yleisimmille tileille. Huomioi, että paperitiliotteet vaihdetaan verkkotiliotteiksi vuorokauden sisällä palvelun käyttöönotosta. Palvelusta saat tiliotteet 18 kuukautta taaksepäin. Kunkin kuukauden tiliote on katsottavissa omana pdf-tiedostonaan.

 1. Valitse sisäänkirjautumisessa Kirjaudu muun pankin tunnuksilla ja valitse minkä pankkiryhmän tunnuksilla haluat kirjautua sisään.

 2. Etene sisäänkirjautumisessa annettujen ohjeiden mukaan.

 3. Tiliotteita pääset katsomaan valitsemalla sivun yläreunan navigaatiosta Rahat – Tiliote.

 4. Valitse tili ja valitse sitten haluamasi kuukauden tiliote. Painamalla valitun kuukauden tiliotetta, aukeaa tiliote omaan ikkunaansa pdf-tiedostona. Ponnahdusikkunat /pop up –ikkunat tulee olla sallittuna.

 5. Voit tallentaa tiliotteen tiedostona tai tulostaa paperille. Esimerkiksi Google Chromen selaimessa tiedoston tallentamisen ja tulostamisen valinnat näkyvät sivun oikeassa ylälaidassa.

 6. Jos lataat tiedoston, aukeaa ikkuna, jossa valitset tiedoston tallennuspaikan. Valitse haluttu tallennuspaikka ja tallenna.

 7. Kun haluat lähettää tiliotteen tiedostona esim. Kelan hakemukseen, valitse Kelan hakemuksessa tiedosto sieltä paikasta, minne talletit sen.

Jos tarvitset vanhempia tiliotteita, toimi näin:

Verkkotiliote on saatavilla op.fi-palvelussa maksutta kuudelta edelliseltä vuodelta ja tilitapahtumat 24 kuukauden ajalta. Jos tarvitset vanhempia tai erikseen pankissa tulostettuja tiliotteita, voimme toimittaa ne sinulle pyynnöstäsi. Palvelusta peritään tällöin palveluhinnaston mukainen maksu. Voit lähettää pyynnön tiliotteen tilauksesta viestillä OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. Valitse viestin aiheeksi ”Tilit ja maksut”. Huomioithan, että yli 10 vuotta vanhoja tiliotteita ei ole mahdollista saada.

Ilmoitathan viestissäsi tilinumeron sekä aikavälin, jolta tarvitset tiliotteen. Voimme toimittaa tiliotteen joko postitse tai konttoriin noudettavaksi.

Lähetä viesti