Hymyilevä nuori nainen istuu sohvalla ja selaa tietokonetta.

Försäkringar för studerande

Hemförsäkring, hälsoförsäkring och reseförsäkring för studerande under samma tak
1

Alla försäkringar för studerande på samma ställe

Ordna alla försäkringar på en gång – begär enkelt en offert på alla försäkringar du behöver.

2

Hemförsäkring till studentlägenheten

Hemförsäkringen för studerande skyddar ditt hem och dina ägodelar vid oförutsedda händelser. Hos oss tecknar du en omfattande hemförsäkring som hyresvärdarna ofta förutsätter.

3

Den studerande får rabatt på försäkringar

Som 18–27-årig försäkringskund kan du få totalt 24 procent rabatt på de flesta av dina försäkringar, när du är såväl ägarkund i andelsbanken som preferenskund hos Pohjola Försäkring.

Få ordning på försäkringarna på en gång och fokusera på att njuta av livet som studerande

En försäkring ger dig skydd i livets alla skeden. Det är lätt att skaffa lämpliga försäkringar, och du tecknar dem smidigt på nätet.

Lämna en offertbegäran om försäkringar så tar vi fram en offert som passar just dig. I offerten tar vi hänsyn till dina personliga förmåner och hjälper dig hitta ett helhetsskydd just för dig. Du kan även teckna försäkringarna snabbt och smidigt direkt på nätet. Jämför enkelt försäkringsskydden och priserna i nätbutiken.

Du kan enkelt granska och göra ändringar i dina försäkringsuppgifter genom att logga in i nättjänsten. Om du till exempel ska flytta kan du enkelt uppdatera hemförsäkringen till den nya adressen i tjänsten op.fi.

Då du åker på en resa eller tillfälligt flyttar utomlands för att studera, lönar det sig att ladda ner OP-mobilen i din telefon. Då har du alltid med dig ditt elektroniska reseförsäkringskort var du än rör dig. Du får fram reseförsäkringskortet i OP-mobilen via Mina försäkringar.

Vilka försäkringar behöver den studerande?

Som studerande borde du välja försäkringar enligt din livssituation. Då kan du välja just de försäkringar som du på riktigt behöver. Exempelvis en hemförsäkring, hälsoförsäkring, resenärförsäkring och resgodsförsäkring är vanliga försäkringar som studerande ofta väljer.

Betydelsen av en försäkring betonas framför allt då en skada inträffar. Om man inte har en giltig försäkring kan kostnaderna också för en liten skada bli stora och rubba ekonomin för den studerande. Därför borde du som studerande vara förutseende och i god tid teckna de försäkringar som du behöver. Du har nytta av försäkringar, oavsett om en skada sker hemma, på fritiden eller på en resa.

Hemförsäkringen för studerande skyddar ditt hem och dina ägodelar

Kommer du att flytta till en ny bostad? När du bor i ett eget hem behöver du en hemförsäkring. I dagens läge kräver hyresvärdar och hyresbolag ofta att hyresgästen tecknar en hemförsäkring. Vare sig ditt hem är en ägarbostad, hyresbostad eller studentbostad, skyddar försäkringen ditt hem i händelse av skador. En hemförsäkring tryggar den studerandes vardag och ger hemmet och dina personliga saker skydd vid olika händelser.

Jämför enkelt hemförsäkringar för studerande i vår nätbutik. Hyresvärdar förutsätter ofta en omfattande hemförsäkring för hyresbostaden som ger ett täckande skydd vid olika mindre och större skador. Du kan intyga för hyresvärden att försäkringen är giltig enkelt med OP-mobilen, där hemförsäkringskortet laddas automatiskt efter det att du har tecknat försäkringen.

Premien för hemförsäkringen fastställs bland annat utgående från dina uppgifter, bostadens storlek, värdet på möbler och övrigt lösöre. För hemförsäkringen kan du också få olika rabatter utgående från din kundrelation och ålder.

Som ägarkund i andelsbanken får du en självriskförmån på upp till 250 euro för hemförsäkringen. Självrisken vid en skadesituation kan alltså vara 0 euro. Förmånen gäller situationer där din egendom utsätts för sådana skador på grund av brott, brand eller naturfenomen som ersätts ur Pohjola Hemförsäkring och ersättningen överskrider den självrisk du har valt. Du betalar ingen självrisk om till exempel din cykel som är värd 400 euro blir stulen och självrisken i hemförsäkringen är 250 euro. Om självrisken är 400 euro kvarstår en självrisk på endast 150 euro efter självriskförmånen.

En hälsoförsäkring som tecknas i ung ålder bär långt

När du tecknar en hälsoförsäkring som ung och frisk får du mesta möjliga skydd. Då lämnas inte sjukdomar och besvär som uppkommer senare i livet utanför hälsoförsäkringen. En hälsoförsäkring täcker kostnader till exempel i anslutning till sjukdom eller olycksfall och gäller upp till 100 års ålder.

Funderar du på varför du behöver en hälsoförsäkring när studerande har tillgång till god och kostnadsfri hälso- och sjukvård? Ju tidigare i livet man tecknar en hälsoförsäkring, desto mer omfattande skydd får man. En hälsoförsäkring som tecknas när man är ung och frisk täcker även eventuella sjukdomar som bryter ut under studietiden. Med försäkringen säkerställer du bra vård även senare i livet när du inte längre är berättigad till studenthälsovård.​

En hälsoförsäkring hjälper dig då det gäller förebyggande, vård eller återhämtning. I hälsoförsäkringen ingår bl.a. vårdskydd och kostnadsskydd. Med hjälp av dem kan du t.ex. anlita flera olika läkartjänster eller förbereda dig på större vårdkostnader.

Är du på väg ut och resa eller utomlands och studera?

Det lönar sig att sätta försäkringsärendena i skick i din bank i god tid innan du börjar studera utomlands eller ska ut och resa. Se till att ditt försäkringsskydd till alla delar är i sin ordning innan du reser iväg. Resenärförsäkringen ger skydd i händelse av olycksfall och sjukdomar som bryter ut under en resa. Kom ihåg att också försäkra ditt resgods.

Då du vistas utomlands oavbrutet i över tre månader måste du justera försäkringens giltighetstid. För en tillfällig vistelse utomlands kan du förlänga giltighetstiden för skydden i Pohjola Resenärförsäkring för en fastställd tid. Om du gör det förlängs giltighetstiden för samma försäkrades resgods-, reseansvars- och rättsskyddsförsäkringar för samma tid utan ett separat avtal eller en separat premie.

Då du åker på en resa eller tillfälligt flyttar utomlands för att studera, lönar det sig att ladda ner OP-mobilen i din telefon. Då har du alltid med dig ditt elektroniska reseförsäkringskort var du än rör dig. Du får fram reseförsäkringskortet i OP-mobilen via Mina försäkringar.

Övriga försäkringar för studerande

Har du ett sällskapsdjur, vill du försäkra värdeföremål eller tänker du börja med en ny idrottsgren? Hos oss hittar du heltäckande försäkringar för hund, katt och häst. Med en försäkring för värdeföremål tryggar du din egendom vars värde överskrider 5 000 euro, till exempel instrument som du har med dig. Med försäkringar för idrottare skyddar du dig själv på fritiden och får ett heltäckande skydd i händelse av att du skadar dig.

Får man studentrabatt på försäkringar?

18‒27-åringar kan få upp till 24 procent rabatt på nästan alla försäkringar för hemmet och familjen.

Så samlas rabatten:

Om du är 18–27 år gammal och preferenskund hos Pohjola Försäkring, får du 21 procent rabatt på nästan alla försäkringar för hemmet och familjen. Förmånen gäller följande försäkringar:

  • hemförsäkring
  • personförsäkringar
  • fortlöpande resenär- och resgodsförsäkring
  • försäkring för värdeföremål
  • djurförsäkring
  • båtförsäkring.

Dessutom får du en tilläggsrabatt på 3 procent på de flesta försäkringar om du är ägarkund i andelsbanken. Du kan alltså få upp till totalt 24 procent rabatt på hushållets försäkringar.

Observera att rabatten för unga preferenskunder inte gäller fordonsförsäkringar, liv- och invaliditetsförsäkringar eller försäkringar som utgått, dvs. sjukkostnadsförsäkringar och Easy-försäkringspaket. Du får dock den rabatt på 7 procent på fordonsförsäkringen som alla preferenskunder är berättigade till, oavsett ålder.

Du är preferenskund då du har försäkringar ur tre olika försäkringskategorier. Sådana är till exempel hemförsäkringar, bilförsäkringar och fortlöpande reseförsäkringar. Du får automatiskt rabatten på basis av din ålder då du identifierar dig genom att logga in i nättjänsterna när du tecknar försäkringarna.

Våningshus
Reseförsäkring
GRATISFÖRMÅN
Försäkring för hund