Vakuutusedut ammattiliiton jäsenille

Psykologiliiton vakuutusedut

Psykologiliiton jäsenenä saat automaattisen vakuutusturvan lisäksi omat vakuutukset jäsenhintaan
1

Liiton automaattinen vakuutusturva

Kun liityt Psykologiliiton jäseneksi, sinut turvataan automaattisesti liiton valitsemilla vakuutuksilla. Tutustu näihin vakuutuksiin sivun alalaidasta.

2

Omat vakuutuksesi jäsenhintaan

Pyydä tarjous haluamistasi vakuutuksista ja hyödynnä edut ilmoittamalla olevasi Psykologiliiton jäsen ja jäsennumerosi.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Psykologiliiton jäsenetuna kodin ja perheen vakuutukset jopa -20 %

Psykologiliiton jäsenenä saat nyt uudet kodin ja perheen vakuutuksesi jopa kolmeksi vuodeksi etuhintaan. Kodin ja perheen vakuutuksiksi luetaan kotivakuutus, oikeusturva- ja vastuuvakuutus, terveysvakuutus, toimeentulovakuutus, jatkuva matkavakuutus, arvotavaravakuutus ja pienvenevakuutus. Edut koskevat liiton jäseniä ja samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä.
1. Vuosi: -20 %; 2. Vuosi: -15 %; 3. Vuosi: -5 %
Vahinkoapu apunasi vuorokauden ympäri

Kasko vuodeksi -20 %

Kasko on vapaaehtoinen autovakuutus. Sen avulla varaudut omaan autoosi kohdistuviin erilaisiin pelti- ja lasivaurioihin ja varmistat, että saat vahingon sattuessa apua nopeasti.

Psykologiliiton jäsenetuna saat 20 % alennuksen autosi kaskon ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista. Alennus koskee yksityiskäyttöisen henkilö- ja pakettiauton uutta Super- ja Kevytkaskoa, sekä matkailuauton tai matkailuperävaunun uutta Isokaskoa. Alennusvuoden jälkeen vakuutus jatkuu normaalihintaisena.

Henkivakuutukseen veloitukseton 45 % korotus

Tarjoamme Psykologiliiton jäsenelle tai samassa taloudessa asuvalle puolisolle kuluttoman 45 % korotuksen henkivakuutuksen korvausmäärään. Etu koskee uusia vakuutuksia. Kuluttoman korotuksen suuruus vahvistetaan vuosittain, ja tämä 45 % korotus on voimassa vuoden 2021 ajan. Korotuksen saa vain yhteen henkivakuutukseen.

Yrittäjän palvelut ja edut

Tarjoamme yrittäjälle palveluita, jotka sujuvoittavat kiireistä arkea ja tukevat yrityksen toimintaa. Tällaisia ovat mm. mukana kulkeva OP-yritysmobiili sekä yrityksen riskienhallintaan liittyvät palvelut. Tarkemmat tiedot yrittäjän palveluistamme löydät sivun alalaidasta.

Yrittäjänä saat myös vastaavat edut kodin ja perheen vakuutuksista, henkivakuutuksesta sekä autovakuutuksesta. Vastaavasti yrittäjänä voit hyötyä omistaja-asiakkaamme ainutlaatuisista eduista.

Psykologiliiton jäsenenä saat alennuksia kodin ja perheen vakuutuksistasi seuraavasti:

1. vuosi: -20 %
2. vuosi: -15 %
3. vuosi: -5 %

Kotivakuutus

Kotivakuutuksellamme turvaat kotisi ja kodin irtaimiston kätevästi yhdellä vakuutuksella. Kotivakuutus turvaa kotisi, vapaa-ajan asuntosi ja tavarasi mm. murron, palon ja äkillisen vuotovahingon varalta. Vakuutus täyttää myös vuokralaisen tarpeet vuokra-asunnon turvaamiseen.

Terveysvakuutus

Terveysvakuutuksellamme varmistat parhaan mahdollisen hoidon sitä tarvitessasi. Terveysvakuutus on muokattavissa juuri sinun tarpeisiisi, ja voitkin valita siihen eri laajuuksia sekä monenlaista turvaa sairauden ja tapaturman varalle. Vakuutuksella varmistat mahdollisimman nopean kuntoutumisen ja voit myös ennaltaehkäistä jo olemassa olevan sairauden pahenemisen. Lisäksi terveysvakuutus mahdollistaa erilaisten lääkärin määräämien terapioiden hyödyntämisen.

Matkavakuutus

Matkavakuutuksemme koostuu matkustajavakuutuksesta ja matkatavaravakuutuksesta. Matkustajavakuutuksella turvaat itsesi matkalla sattuvien tapaturmien ja matkan aikana alkavien sairauksien varalta. Matkatavaravakuutus korvaa puolestaan matkatavarasi kaikkialla maailmassa. On hyvä huomioida, että matkavakuutuksesta korvataan mm. matkan peruuntumisia ja keskeytymisiä, matkalta myöhästymisiä sekä matkan odottamisia.

Arvotavaravakuutus

Arvotavaravakuutuksella saat turvaa kodin ulkopuolella kuljettamillesi arvotavaroille. Tällaisia arvotavaroita ovat mm. erilaiset kalliit soittimet, kamerat, objektiivit, kellot sekä korut. Arvotavaravakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, ja turvaa näin ollen kallisarvoisen omaisuutesi missä ikinä kuljetkin.

Pienvenevakuutus

Venevakuutuksella saat pienveneellesi kattavan suojan niin satamassa kuin vesillä sattuvan vahingon varalle. Vakuutus turvaa veneen niin törmäyksen, myrskyn kuin ilkivallan aiheuttaman vaurion varalle, ja vakuutuksesta korvataan myös kuljetuksessa tai telakoituessa aiheutuneita vahinkoja. Venevakuutukseen sisältyy aina myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus, jossa vakuutettuina ovat veneen omistaja, haltija sekä kuljettaja.

Toimeentulovakuutus

Toimeentulovakuutus antaa taloudellista turvaa itsellesi ja läheisillesi, jos loukkaannut tai kuolet tapaturmaisesti. Vakuutus on voimassa myös matkustaessasi ja urheillessasi.

Oikeusturva- ja vastuuvakuutus

Joskus voi käydä niin, että aiheutat toiselle vahingon, jonka olet velvollinen korvaamaan. Saatat myös tahtomattasi joutua tilanteeseen, jossa tarvitset oikeudellista apua omien oikeuksiesi puolustamisessa. Vakuutus koskee myös kaikkia läheisiäsi, jotka asuvat kanssasi saman katon alla.

Potilasvakuutus

Vakuutus korvaa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneen henkilövahingon potilasvahinkolain perusteella. Kuulut Potilasvakuutuksen piiriin, kun toimit yksin itsenäisenä ammatinharjoittajana. Korvauskäsittely hoidetaan Potilasvakuutuskeskuksessa. Vakuutus on voimassa Suomessa.

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Ammatillisessa vastuu- ja oikeusturvavakuutuksessa vakuutettuja ovat Liiton jäsenet toimiessaan psykologeina tai vastaavassa työssä, virassa, toimessa tai ammatissa.

Vakuutuskauden aikana liittoon liittyneet jäsenet ovat vakuutettuja jäsenyyden alkamisesta lähtien.

Vastuuvakuutuksesta korvataan vakuutetussa toiminnassa vakuutuksen voimassaoloalueella toiselle aiheutettu henkilö- tai esinevahinko. Korvauksen enimmäismäärä on 100.000 euroa yhdessä vahingossa.

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan ne välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissa. Korvauksen enimmäismäärä on 10.000 euroa vakuutustapahtumaa kohti.

Korvattavan vakuutustapahtuman tulee koskea jäsenen toimintaa psykologina. Jäsenen työsuhdetta, virka- tai siihen rinnastettavaa palvelussuhdetta koskevien vakuutustapahtumien ohella vakuutustapahtuma voi koskea myös jäsenen toimintaa yksityisenä ammatinharjoittajana tai psykologin toiminnan harjoittamista yhtiömuotoisesti edellyttäen, että yritystoimintaa harjoitetaan yksin ilman henkilökuntaa.

Vakuutus on voimassa Pohjoismaissa.

Järjestövakuutus

Järjestövakuutus on liitoille räätälöity vakuutuskokonaisuus, joka jäsenten osalta sisältää toissijaisen kaskovakuutuksen ja matkavakuutuksen Psykologiliiton järjestämissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Kaskovakuutuksella on vakuutettu liiton jäsenten ja toimihenkilöiden omistamat tai pysyvässä hallinnassa olevat, Suomessa yksityiskäyttöön rekisteröidyt tai tilapäisesti vuokratut tai lainatut, enintään 15-vuotiaat henkilö- ja pakettiautot silloin kun ne ovat järjestötoimintaan liittyvässä käytössä, josta Liitto suorittaa korvausta liiton matkustusohjesäännön mukaan. Vakuutus on toissijainen ja siitä suoritetaan korvaus ainoastaan, jos vakuutuksen kohteena olevalle autolle ei ole ajoneuvokohtaista tai muuta autovakuutusta.

Järjestövakuutukseen sisältyvä matkavakuutus on järjestön ottama ryhmävakuutus, joka on voimassa järjestön jäsenilleen järjestämissä valtuuston ja järjestön kokouksissa, kesä- ja talvipäivillä, koulutustilaisuuksissa, seminaareissa, teatterimatkoilla jne. Vakuutuksen voimassaolon edellytyksenä on, että tilaisuudesta tai matkasta on olemassa päätös hallituksen kokouksen pöytäkirjassa tai vastaavassa asiakirjassa. Näiden tilaisuuksien lisäksi vakuutus on voimassa myös näihin tilaisuuksiin liittyvillä välittömillä meno- ja paluumatkoilla. Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Matkavakuutukseen sisältyy matkustajavakuutus, matkatavaravakuutus sekä matkavastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Vahingon sattuessa on tärkeää, että saat apua mahdollisimman nopeasti. Tällä varmistat sen, että pääset takaisin normaaliin arkeen mahdollisimman nopeasti.

Pohjola Vahinkoavusta löydät helpot ohjeet erilaisiin vahinkotilanteisiin sekä sinua lähimmän kumppanimme, oli kyseessä sitten sairastuminen, kännykän rikkoutuminen tai kolari. OP:n asiakkaana voit lisäksi tehdä vahinkoilmoituksen OP-mobiili -sovelluksella välittömästi vahingon sattuessa. Pohjola Vahinkoavun pikainen ohjeistus sekä välitön vahinkoilmoitus muodostavat hyvän pohjan ikävistä sekä yllättävistä vahinkotilanteista selviämiselle.

Henkivakuutuksen myöntää OP Henkivakuutus Oy. Muut vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy.