Koululaisia reppuselässä

Reppu joka selkään – OP:n ja HOPE ry:n reppukeräys mahdollistaa iloisen koulun alun tuhansille lapsille ja nuorille

OP Ryhmän ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -kampanja järjestetään 10.-28.7. Keräyksellä tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa. Lahjoittaa voi paitsi reppuja myös muita koulutarvikkeita.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Keräyksellä halutaan varmistaa tasavertainen alku koulutielle: tavoitteena on, että mahdollisimman monella lapsella on oma reppu heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Myös isompien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta.

Keräyspisteet ja aikataulut julkaistaan tällä sivulla kesäkuussa.

Näin reppukeräys toimii

  • Kuka tahansa voi toimia lahjoittajana.
  • Lahjoitukset toimitetaan keräyksessä mukana oleviin OP:n konttoreihin niiden aukioloaikoina 10.-28.7.
  • Toivomme, että lahjoitettava reppu on uusi ja siististi pakattu. Lahjoituspisteellä voit halutessasi kirjoittaa terveisesi kortille, joka sujautetaan reppuun sen uutta omistajaa ilahduttamaan.
  • Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle Hope ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset koululaisille elokuun alussa. Osa pankeista tekee yhteistyötä myös paikallisen sosiaalitoimen kanssa reppujen jakamiseksi.

 

Reppukeräys alkoi vuonna 2017 ja kasvoi pian valtakunnalliseksi. Joka vuosi olemme keränneet tuhansia reppuja. Viime lukuvuoden alussa jaoimme yli 2500 reppua ja lisäksi muita koulutarvikkeita eri ikäisille peruskoululaisille ympäri Suomen.

Hope ry:n tavoite tasa-arvoisesta, hyvästä arjesta kaikille lapsille on tärkeä. Myös OP Ryhmä haluaa olla edistämässä yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista sekä vahvistaa lasten ja nuorten uskoa tulevaisuuteen.