Koululaisia reppuselässä

Reppu joka selkään – OP:n ja HOPE ry:n reppukeräyksen kautta tuhannet lapset ja nuoret saavat uuden repun koulutielle

OP Ryhmä ja HOPE ry keräävät yhteistyössä koulureppuja vuosittain heinäkuussa. Vuonna 2022 kuudennen kerran järjestetyssä keräyksessä lahjoitettiin yhteensä yli 2500 koulureppua ja lisäksi muita koulutarvikkeita kaiken ikäisille vähävaraisten perheiden koululaisille. Kiitokset kaikille lahjoituksen tehneille!

Vähävaraisten perheiden avuntarve on pandemian ja muiden kriisien myötä kasvanut paljon. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä. Reppu joka selkään -kampanjalla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alkaessa. Reppukeräyksellä halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, ja myös isompien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta.

Kampanjan keräysaika on vuosittain heinäkuussa. Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koululaiselle. Lahjoitus toimitetaan keräyksessä mukana oleviin OP:n konttoreihin aukioloaikojen puitteissa.

Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville. Osa pankeista tekee myös yhteistyötä mm. paikallisen sosiaalitoimen kanssa reppujen jakamiseksi.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017 ja kasvoi pian valtakunnalliseksi. Joka vuosi reppuja on kerätty ja jaettu tuhansia. Hope ry:n tavoite tasa-arvoisesta, hyvästä arjesta kaikille lapsille on tärkeä ja myös OP Ryhmä haluaa olla edistämässä yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista kaikkialla Suomessa.

Keräyspisteet ja aikataulut julkaistaan joka kesäkuu tällä sivulla.