Reppu 2020

Reppu joka selkään – OP kerää vuosittain yhteistyössä HOPE ry:n kanssa koulureppuja

HOPE ry ja OP keräsivät neljättä kertaa yhteistyössä koulureppuja, jotka lahjoitettiin vähävaraisten perheiden lapsille. Keräsimme yhdessä vuoden 2020 reppukampanjalla uskomattomat yli 3800 reppua ja lukuisia muita koulutarvikkeita.

Monissa lapsiperheissä tiedetään, miten iso juttu uusi reppu on. Se symboloi konkreettisesti koulun alkua, ja jättää tehokkaan muistijäljen aikuisuuteen saakka. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni tarvitseva saisi uuden repun myötä kokea ilon hetkiä koulutien alkaessa sekä myönteisen muistijäljen pitkäksi ajaksi koulutien päättymisen jälkeenkin.

Tämän vuoden reppukampanjalla saatiin uskomaton reppusaalis – yli 3800 reppua, joka oli suurin keräysmäärä tähän saakka. Reppujen lisäksi keräyspisteille saapui hurjan paljon penaaleita ja muita tarpeellisia koulutarvikkeita. 

– Vuoden varrella avustamme perheitä pääasiassa kierrätyksen keinoin. Siksi kampanjoiden avulla saadut uudet lahjoitukset tuottavat erityisen paljon iloa. Ja mikään ei ole hienompaa, kun lapsen kasvoille syttyvä hymy, kun hän kerrankin saa jotain mitä on pitkään toivonut, kertoo HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Vähävaraisissa perheissä uuden repun hankkiminen voi olla liian iso satsaus – näin ollen varusteet kiertävät usein lapselta toiselle ja viimeisenä koulunsa aloittava saa tyytyä moneen kertaan käytettyyn. Uusi reppu myös vaikuttaa konkreettisesti lasten tasa-arvoisuuteen koulutietä aloittaessa, jonka vuoksi haluammekin että kaikilla lapsilla on mahdollisuus aloittaa koulutie hyvillä mielin ja yhdenvertaisina.

– Uuden, ikioman repun myötä lapsi pääsee aloittamaan koulutiensä samalta viivalta muiden ekaluokkalaisten kanssa. Mahdollisesti koulunaloitukseen liittyvä jännityskin hieman hälvenee. On upeaa olla mahdollistamassa keräystä, josta on hyötyä ja iloa niin monelle ympäri Suomen, toteaa OP:n brändi- ja vastuullisuusjohtaja Kati Ihamäki.

Reppukampanja alkaa heinäkuussa 2021 ja ilmoitamme tarkemmat kampanjaohjeet lähempänä. Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle.

Reppukeräys järjestettiin tänä vuonna neljättä kertaa. HOPE – Yhdessä ja yhteisesti ry ja OP aloittivat reppukeräyksen vuonna 2017, jolloin yhteensä 19 paikkakunnalla kerättiin yli 1500 reppua. Vuonna 2018 keräys laajeni jo 52 paikkakunnalle, ja reppuja kerättiin 2500 eri puolilla Suomea. Vuoden 2020 keräyksessä kerättiin reppuja jo lähes 80 eri paikkakunnalla.

Vuonna 2021 lahjoituspaikkakunnat ilmoitetaan sivulle kevään aikana.