OP Logo

Tervetuloa Reserviläisliitto ry:n vakuutussivuille

Turvaa Reserviläisliiton jäsenelle!

Saat Reserviläisliiton jäsenenä merkittäviä alennuksia omista arjen ja vapaa-ajan vakuutuksista. Alennettuun hintaan saamasi vakuutusten tiedot löydät tältä sivulta.

Kodin ja perheen vakuutukset 3 vuodeksi etuhintaan

Etkö ole vielä Pohjola Vakuutuksen asiakas? Reserviläisliiton jäsenenä ja uutena asiakkaanamme saat nyt kodin ja perheen vakuutuksesi jopa kolmeksi vuodeksi etuhintaan. Vakuutusten alennus jakautuu kolmen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuihin seuraavasti:

1. vuosi: - 20 %
2. vuosi: -15 %
3. vuosi: -5 %

Alennus koskee seuraavia kodin ja perheen vakuutuksia:

•    Kotivakuutus
•    Terveysvakuutus
•    Matkavakuutus
•    Arvotavaravakuutus
•    Pienvenevakuutus
•    Toimeentulovakuutus
•    Oikeusturvavakuutus ja vastuuvakuutus

Myös perheenjäsenesi voivat kuulua vakuutusten piiriin. Vakuutusten tarkemmat tiedot löydät tämän sivun alaosasta, kohdasta "Kodin ja perheen vakuutukset". Matkavakuutuksen myöntää Vakuutusosakeyhtiö Eurooppalainen. Muut vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Kasko vuodeksi -20 %

Liikenteessä käytettävän moottoriajoneuvon kokonaisvaltainen vakuutusturva koostuu pakollisesta liikennevakuutuksesta ja vapaaehtoisesta autovakuutuksesta, kaskosta.

Reserviläisliiton jäsenenä saat 20 % alennuksen autosi kaskon ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista. Alennus koskee yksityiskäyttöisen henkilö-, paketti-, ja matkailuauton sekä matkailuperävaunun uutta Iso-, Kevyt- tai Superkaskoa. Alennusvuoden jälkeen vakuutus jatkuu normaalihintaisena. Vakuutuksen tarkemmat tiedot löydät tämän sivun alaosasta, kohdasta "Kasko vuodeksi -20 %". Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Henkivakuutukseen 20 % korotus 0 €

Tarjoamme sekä Reserviläisliiton jäsenelle että samassa taloudessa asuvalle puolisolle kuluttoman 20 % korotuksen henkivakuutuksen kokonaismäärään. Vakuutuksen korvausmäärä tulee olla 10 000 euron ja 50 000 euron väliltä. Kuluttoman korotuksen suuruus vahvistetaan vuosittain, ja tämä 20 % korotus on voimassa vuoden 2019 ajan. Vakuutuksen tarkemmat tiedot löydät tämän sivun a laosasta, kohdasta "Henkivakuutukseen 20 % korotus". Vakuutuksen myöntää OP Henkivakuutus Oy.

Reserviläisten Ampumaturva

Reserviläisten ampumaturva on tarkoitettu niihin liittotason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa. Ampumaturva antaa myös oikeuden osallistua moniin tapahtumiin tai kilpailuihin, joissa vaaditaan Reserviläisten ampumaturvan tai Suomen Ampumaurheiluliiton kilpailu- tai harrastelisenssin voimassaoloa. Lisäksi ampumaturva antaa oikeuden osallistua sellaisiin Puolustusvoimien tai muiden tahojen kanssa yhteisiin tilaisuuksiin tai tapahtumiin, joissa vaaditaan Reserviläisten ampumaturvan voimassaoloa.

Ampumaturva on voimassa seuraavissa tilanteissa:

• reserviläisten ja puolustusvoimien ampumakilpailuissa
• harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa
• valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa
• koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä urheilutoimintaan liittyen, mutta ei muuna aikana
• edellä mainittuihin tilaisuuksiin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla
• tilapäisesti (3 kk) ulkomailla samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Vakuutus sisältää tapaturma- ja vastuuturvan ja se ostetaan liiton sivun kautta.

Reserviläisliitto on vakuuttanut seuraavat ryhmät:

Puolustusvoimien järjestämät kilpailut tapaturma- ja vastuuvakuutus

Vakuutus koskee Puolustusvoimien järjestämiä ampumakilpailuja, joiden järjestelyissä yhteistyökumppaneina ovat Reserviläisliitto ry, Suomen Reserviupseeriliitto ry tai Reserviläisurheiluliitto ry, ja joihin voivat osallistua reserviläiset ja ei-asevelvolliset.

Puolustusvoimien järjestämiin reserviläisten ja ei-asevelvollisten ampumakilpailuihin osallistuvat Reserviläisliitto ry:n ja Suomen Reserviupseeriliitto ry:n jäsenet kilpailuissa, harjoituksissa ja näihin välittömästi liittyvillä matkoilla sekä kotimaassa että muissa Pohjoismaissa. Sisältää sekä tapaturma- että vastuuvakuutuksen.

Ammunnankokeilu tapaturma- ja vastuuvakuutus

Vakuutettuina ovat Reserviläisliiton, Reserviupseeriliiton ja Reserviläisurheiluliiton, niiden piirijärjestön tai paikallisyhdistyksen järjestämissä tapahtumissa ammuntaa kokeilevat henkilöt, joilla ei ole Ampumaturvaa tai SAL:n lisenssivakuutusta. Vakuutus on voimassa Suomessa järjestetyissä tapahtumissa.

Järjestövakuutus

Mitä vakuutus korvaa?

Järjestövakuutuksessa vakuutettuina ovat järjestön jäsenet ja toimihenkilöt järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa. Järjestötehtäviä ovat mm. liiton ja jäsenyhdistyksen kokoukset, koulutustilaisuudet, kesäpäivät ja matkat. Jäsenten turvana on matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä toissijainen kasko.

Toiminta vahinkotilanteessa

Vahingon sattuessa ole aina yhteydessä tilaisuuden järjestäjään.

Yrittäjän palvelut ja edut

Toimitko yrittäjänä? Yrittäjä saa vastaavat edut kodin ja perheen vakuutuksista, henkivakuutuksesta sekä autovakuutuksesta. Vastaavasti yrittäjän on mahdollista hyötyä omistaja-asiakkaamme ainutlaatuisista eduista.

Tämän lisäksi tarjoamme yrittäjälle palveluita, jotka sujuvoittavat kiireistä arkea ja tukevat yrityksen toimintaa. Tällaisia ovat mm. mukana kulkeva OP-yritysmobiili sekä yrityksen riskienhallintaan liittyvät palvelut. Tarkemmat tiedot yrittäjän palveluistamme löydät sivun alaosasta, kohdasta "Yrittäjän palvelut"

Reserviläisliiton jäsenenä saat alennuksia kodin ja perheen vakuutuksistasi seuraavasti:

1. vuosi: -20 %
2. vuosi: -15 %
3. vuosi: -5 %

Kotivakuutus

Kotivakuutuksellamme turvaat kotisi ja kodin irtaimiston kätevästi yhdellä vakuutuksella. Kotivakuutus turvaa kotisi, vapaa-ajan asuntosi ja tavarasi mm. murron, palon ja äkillisen vuotovahingon varalta. Vakuutus täyttää myös vuokralaisen tarpeet vuokra-asunnon turvaamiseen.

Terveysvakuutus

Terveysvakuutuksellamme varmistat parhaan mahdollisen hoidon sitä tarvitessasi. Terveysvakuutus on muokattavissa juuri sinun tarpeisiisi, ja voitkin valita siihen eri laajuuksia sekä monenlaista turvaa sairauden ja tapaturman varalle. Vakuutuksella varmistat mahdollisimman nopean kuntoutumisen ja voit myös ennaltaehkäistä jo olemassa olevan sairauden pahenemisen. Lisäksi terveysvakuutus mahdollistaa erilaisten lääkärin määräämien terapioiden hyödyntämisen.

Matkavakuutus

Matkavakuutuksemme koostuu matkustajavakuutuksesta ja matkatavaravakuutuksesta. Matkustajavakuutuksella turvaat itsesi matkalla sattuvien tapaturmien ja matkan aikana alkavien sairauksien varalta. Matkatavaravakuutus korvaa puolestaan matkatavarasi kaikkialla maailmassa. On hyvä huomioida, että matkavakuutuksesta korvataan mm. matkan peruuntumisia ja keskeytymisiä, matkalta myöhästymisiä sekä matkan odottamisia.

Arvotavaravakuutus

Arvotavaravakuutuksella saat turvaa kodin ulkopuolella kuljettamillesi arvotavaroille. Tällaisia arvotavaroita ovat mm. erilaiset kalliit soittimet, kamerat, objektiivit, kellot sekä korut. Arvotavaravakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, ja turvaa näin ollen kallisarvoisen omaisuutesi missä ikinä kuljetkin.

Pienvenevakuutus

Venevakuutuksella saat pienveneellesi kattavan suojan niin satamassa kuin vesillä sattuvan vahingon varalle. Vakuutus turvaa veneen niin törmäyksen, myrskyn kuin ilkivallan aiheuttaman vaurion varalle, ja vakuutuksesta korvataan myös kuljetuksessa tai telakoituessa aiheutuneita vahinkoja. Venevakuutukseen sisältyy aina myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus, jossa vakuutettuina ovat veneen omistaja, haltija sekä kuljettaja.

Toimeentulovakuutus

Toimeentulovakuutus antaa taloudellista turvaa itsellesi ja läheisillesi, jos loukkaannut tai kuolet tapaturmaisesti. Vakuutus on voimassa myös matkustaessasi ja urheillessasi.

Oikeusturva- ja vastuuvakuutus

Joskus voi käydä niin, että aiheutat toiselle vahingon, jonka olet velvollinen korvaamaan. Saatat myös tahtomattasi joutua tilanteeseen, jossa tarvitset oikeudellista apua omien oikeuksiesi puolustamisessa. Vakuutus koskee myös kaikkia läheisiäsi, jotka asuvat kanssasi saman katon alla.

Kasko on vapaaehtoinen autovakuutus, joka korvaa ajoneuvosi vahinkoja. Koska kaikille moottoriajoneuvoille pakollinen liikennevakuutus korvaa ainoastaan sinulle ja vastapuolelle aiheutuneet henkilövahingot tai loukkaantumiset sekä vastapuolen autoon kohdistuneet vahingot, tarvitset kaskon korvaamaan vahinkotilanteessa autollesi aiheutuneet vahingot.

Henkivakuutus auttaa läheisiäsi taloudellisesti, jos menehdyt sairauden tai vamman seurauksena. Henkivakuutuksesta maksettavan kertakorvauksen avulla varmistat, etteivät läheisesi joudu menehtymisesi takia taloudellisesti hankalaan tilanteeseen. Sen avulla tavallisen arjen pyörittäminen on vaikeassa tilanteessa askeleen helpompaa.

Reserviläisten ampumaturvan voivat hankkia:

• Reserviläisliitto ry:n
• Suomen Reserviupseeriliitto ry:n
• Maanpuolustuskiltojen liitto ry:n
• Suomen Rauhanturvaajaliitto ry:n
• Maanpuolustusnaisten liitto ry:n

jäsenmaksunsa maksaneet henkilöjäsenet.

Tapaturmavakuutuksen korvaussummat

Tapaturman aiheuttamat vamman hoitokulut korvataan maksettujen alkuperäisten laskujen mukaan omavastuun ylittävältä osalta enimmäismäärään asti siltä osin, kun niitä ei korvata jonkin lain nojalla.
Hoitokorvaus 5.000 euroa tapaturmaa kohti.
Haittakorvaus 10.000 euroa kertakorvauksena.
Kuolinkorvaus 5.000 euroa kertakorvauksena.
Edunsaajana ovat vakuutetun omaiset.

Vakuutuksessa noudatetaan Urheiluvakuutuksen vakuutusehtoja U1101.

Vastuuvakuutuksen korvaussummat

Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahingot, jotka vakuutettu aiheuttaa toiselle ja joista hän on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Vakuutus on voimassa reserviläisten ja puolustusvoimien ampumakilpailuissa, kaupallisilla radoilla järjestettävissä ampumakilpailuissa
ja valvotuissa harjoituksissa sisä- tai ulkoampumaradoilla Suomessa tai ulkomailla. Harrastustoimintaan luetaan myös harrastukseen valmistautuminen ja harrastuksen lopettaminen.

Vahinkotapahtuman perusteella maksettavien korvausten enimmäismäärä on:

• henkilövahingoissa 500.000 euroa
• esinevahingoissa 250.000 euroa

Vakuutetun omavastuu jokaisessa vahinkotapauksessa on 100 euroa.

Vastuuvakuutuksessa sovelletaan Ryhmävastuu- ja oikeusturvavakuutukseen (voimassa 1.1.2018 alkaen) sisältyvän vastuuvakuutuksen ehtoja.

Puolustusvoimien järjestämät kilpailut tapaturma- ja vastuuvakuutus

Tapaturma korvaussummat:
Hoitokorvaus 5.000 euroa
Haittakorvaus 10.000 euroa
Kuolinkorvaus 5.000 euroa

Vastuuvakuutus korvaussummat:
Vahinkotapahtuman perusteella maksettavan korvauksen enimmäismäärä on
henkilövahingoissa 500.000 euroa ja
esinevahingoissa 250.000 euroa

Ammunnankokeilu tapaturma- ja vastuuvakuutus

Vastuu:
Korvauksen enimmäiskorvausmäärä / vahinko
henkilövahingoissa        500.000 euroa
esinevahingoissa           250.000 euroa

Vakuutus kattaa vakuutusehtojen mukaisesti sen henkilökohtaisen vahingonkorvausvelvollisuuden, johon ammunnan kokeilija voi joutua ulkopuoliselle aiheutetusta henkilö- ja esinevahingosta.

Vakuutuksesta korvataan vahinko, joka todetaan vakuutuskauden aikana ja josta ammunnan kokeilija on voimassaolevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.

Tapaturma:
Ammunnankokeilussa sattuneen tapaturman aiheuttamia kuluja seuraavasti:
Hoitokorvaus 5.000 euroa
Haittakorvaus 10.000 euroa
Kuolinkorvaus 5.000 euroa

Tarjoamme yrittäjille palveluita, jotka sujuvoittavat arkea ja tukevat yrityksen toimintaa. Yrittäjälle suosittelemme seuraavia palveluita:

Riskienhallinnan palvelut

Yritystoimintaan sisältyy aina riskejä. Mitä paremmin olet tietoinen yrityksesi toiminnan mahdollisista riskeistä, sitä paremmin olet kykeneväinen hallitsemaan niitä ja suojautuman riskeiltä ennakkoon oikeanlaisilla toimenpiteillä.

Kun tunnistamme yrityksesi riskit, voimme auttaa yritystäsi sekä minimoimaan riskien haitalliset vaikutukset että hyödyntämään mahdollisuudet ottaa oikeanlaisia riskejä.

OP-yritysmobiili

Yrityksen vakuutus- ja pankkiasiointi onnistuu kätevästi verkossa. Tämän lisäksi voit hoitaa yrityksesi asiointia ajasta ja paikasta riippumatta mobiililaitteella, kun lataat käyttöösi OP-yritysmobiilin. OP-yritysmobiili sisältää peruspalvelut, joiden avulla hoidat yrityksesi arkiset pankkiasiat helposti. Lisäksi käytössäsi on mobiili laskutuspalvelu asiakas- ja tuotehallinnan tueksi. Pääset seuraamaan yrityksesi laskutustietoja, ja voit toimittaa laskuja asiakkaillesi haluamallasi tavalla.

Yrittäjän palvelunumerot

Yrittäjänä saat apua kaikissa yrityksesi vakuutusasioissa numerosta 0303 0303 (valinta 3, arkisin klo 8-22). Kyseisestä numerosta saat apua myös Ilmarisen työeläkkeeseen liittyen. Vakuutusasioissa voit myös olla yhteydessä sähköpostitse: yrityspalvelut@op.fi.

Mikäli sinulla on kysyttävää pankkiasiointiisi tai säästöihisi tai sijoituksiisi liittyen, palvelee sinua paikallisen osuuspankkisi ohella yritysten neuvonta numerosta 0100 05151 (arkisin klo 8-18).

Pohjola Vahinkoapu ja Pohjola Sairaala

Apu on lähellä vahingon sattuessa. Pohjola Vahinkoavusta löydät kattavat ohjeet vahinkotilanteiden varalle. Syöttämällä palveluun sattuneen vahingon saat toimintaohjeet, joiden avulla saat mahdollisimman nopean avun. Jos loukkaannut tai sairastut, voit hyödyntää Pohjola Sairaalan palveluita nopean ja ammattitaitoisen avun saamiseksi. Pohjola Sairaala hoitaa koko sydämellä ja varmistaa, että pääset takaisin arjen normaaliin rytmiin niin nopeasti kuin mahdollista.

Vahingon sattuessa on tärkeää, että saat apua mahdollisimman nopeasti. Tällä varmistat sen, että pääset takaisin normaaliin arkeen mahdollisimman nopeasti.

Pohjola Vahinkoavusta löydät helpot ohjeet erilaisiin vahinkotilanteisiin sekä sinua lähimmän kumppanimme, oli kyseessä sitten sairastuminen, kännykän rikkoutuminen tai kolari. OP asiakkaana voit lisäksi tehdä vahinkoilmoituksen OP mobiili –sovelluksella välittömästi vahingon sattuessa. Pohjola Vahinkoavun pikainen ohjeistus sekä välitön vahinkoilmoitus muodostavat hyvän pohjan ikävistä sekä yllättävistä vahinkotilanteista selviämiselle.