Emil Hartikainen

Emil Hartikainen (s. 2003) aloitti viulunsoiton 7-vuotiaana Espoon musiikkiopistossa Grazyna Zeranska-Gebertin johdolla.

Vuodesta 2016 hän opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisolinjalla Réka Szilvayn johdolla. Vuosina 2016-2019 Emil opiskeli Menuhin Akatemiassa opettajanaan Oleg Kaskiv ja Sveitsissä Renauld Capucon.

Syyskuusta 2020 Emil Hartikainen on ollut Lontoossa, Royal Akatemian opiskelijana opettajanaan professori So-Ock Kim.

Emil on voittanut 1.palkinnon Seppo Tukiaisen viulukilpailussa vuonna 2009, kansainvälisessä Florida Keys-kilpailussa vuonna 2018 sekä kansainvälisessä Daleki Akordi-kilpailussa Kroatiassa vuonna 2019.

Tallinnan Noor Muusik-kilpailussa hän sai 2.palkinnon vuonna 2013 ja Juhani Heinosen viulukilpailussa 3.palkinnon vuonna 2016.

Vuonna 2019 hän oli Prize Winner at the Kronberg Academy masterclass festival.

Emil on esiintynyt solistina, konserttimestarina ja orkesterin muusikkona lukuisissa konserteissa Suomessa ja ulkomailla. Hän on soittanut mm. RSO:n Nuorten solistien konsertissa, Kuhmon kamarimusiikki festivaaleilla, Oulun juhlaviikoilla, Musica Mundi kamarimusiikki festivaaleilla Belgiassa ja Antalyan Oopperakamariorkesterin kanssa Mustan ja Valkoisen Teatteri festivaalin avajaiskonsertissa Imatralla. Emil on aktiivinen kamarimuusikko ja hän soittaa perustamassaan Bålder-kvartetissa 1.viulua, joka on myös Kuhmon kamarimusiikin Kvartetti-akatemian jäsen. Kvartetti on esiintynyt mm. Carnegie Hallissa, jossa Emilillä oli myös oma solo resitaali.

Emil Hartikainen soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Ferdinandus Gagliano -viulua vuodelta 1767.

Emil Hartikainen