Klaus Mäkelä

Klaus Mäkelä (s. 1996) aloitti sellonsoiton 6-vuotiaana ja kapellimestariopinnot 12-vuotiaana Sibelius-Akatemiassa. Mäkelä on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan luokalla sekä sellonsoittoa Marko Ylösen, Timo Hanhisen ja Hannu Kiiskin johdolla. Hän on esiintynyt solistina mm. Sinfonia Lahden, Kuopion kaupunginorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Pori Sinfoniettan ja Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa, sekä kamarimuusikkona mm. Naantalin ja Kuhmon musiikkijuhlilla.

Klaus Mäkelä tuli Turun sellokilpailussa toiseksi vuonna 2014. Jugend Musiziert -sellokilpailun hän voitti vuosina 2010 ja 2013.

Kapellimestarina Klaus Mäkelä on johtanut lähes kaikkia suomalaisia sinfoniaorkestereita ja työskentelee nyt säännöllisesti Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa.

Kaudella 2017/18 hän tekee merkittäviä debyyttejä ympäri Eurooppaa, Skandinaviaa, Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Japania. Helmikuussa 2018 hänet valittiin Turun musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi. Syksyllä 2018 hän aloittaa Ruotsin radion sinfoniaorkesterin päävierailijana ja Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina.

Klaus Mäkelä soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Giovanni Grancino -selloa vuodelta 1698.

Klaus Mäkelä