Sanni Talvitie

Sanni Talvitie (s. 2003) on tamperelainen viulisti, joka asuu ja opiskelee Englannissa. Hän on osallistunut monipuolisiin projekteihin sekä solistina, että erilaisissa kokoonpanoissa. Sannille musiikissa tärkeää on kommunikointi niin yleisön, kuin kollegoiden kanssa. Häntä on luonnehdittu älykkääksi ja luovaksi muusikoksi.

Sanni aloitti viulunsoiton kuusivuotiaana Tampereen Konservatoriossa Silva Koskelan johdolla. 2017–2019 hän oli mukana Janne Malmivaaran ja Elina Vähälän ohjaamassa Viuluakatemiassa. Käännekohta Sannin uralla oli päästä opiskelemaan Englannin Manchesteriin professori Jan Repkon kanssa. Vuonna 2019 hän aloitti opiskelunsa Chetham’s School of Musicissa ensimmäisenä suomalaisena koulun historiassa. Sanni valmistui koulusta vuonna 2021 erinomaisin arvosanoin ja tuli hyväksytyksi, sekä sai stipendin yliopisto-opiskelun aloittamiseen Royal College of Musicissa, Lontoossa.

Sanni on pienestä lähtien ollut kunnianhimoinen ja osallistunut kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin: Vuonna 2017 hän voitti toisen sijan Kaunas Sonorum-viulukilpailussa Liettuassa nuorimpana osanottajana ja vuonna 2018 Sanni valittiin yhdeksi voittajaksi Tampere Filharmonian Nuori Solisti –kilpailussa, saaden mahdollisuuden esiintyä Tampere Talossa Erkki Lasonpalon johdolla. Vuonna 2020 hänet valittiin Chetham’s School of Musicin Concerto Competitionin finalistiksi ja vuonna 2021 Sannin Chan-kvartetti voitti toisen palkinnon International Young Musician Chamber Ensemble -kilpailussa. Sanni on myös osallistunut lukuisille mestarikursseille Suomessa, Ranskassa, Englannissa ja Italiassa. Hän on kiinnostunut laajasti klassisen musiikin tarjoamista mahdollisuuksista, ja on muun muassa esiintynyt Pallo Hallussa -tapahtumassa Tampere-talossa yhdessä akrobaatin kanssa, sekä johtanut Chethamin jousiorkesteria.

Sanni Talvitie soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Charles Gaillard -viulua vuodelta 1867.

Sanni Talvitie