Tunnistautuminen

Uutta tunnistautumisessa

Mobiiliavaimen käyttö on nyt mahdollista OP-mobiilin ja op.fi-palvelun lisäksi myös muissa palveluissa kuten OmaVero ja Kela sekä verkkomaksujen vahvistamisessa. Mobiiliavaimella vahvistat lisäksi useimmilla korteilla maksettavat ostokset verkossa. Sen avulla voit ottaa myös Pivon käyttöösi.

Mobiiliavain on tunnistustapa, kuten avainlukulistakin. Se kulkee aina mukanasi puhelimessasi tai tabletissasi eikä ole kopioitavissa. 

Voit edelleen tunnistautua myös avainlukulistalla

Voit edelleen valita op.fi-palvelussa sekä muissa palveluissa tunnistustavaksi myös avainlukulistan. Tällöin kirjaudut sekä vahvistat maksuja ja tapahtumia käyttäjätunnuksella, salasanalla, avainlukulistalla sekä tarvittaessa tekstiviestivahvistuksella.

Avainlukulistalla asioidessasi käytössäsi on siis oltava laite, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä. Viestien vastaanottaminen on sinulle maksutonta. Pankin lähettämät vahvistustekstiviestit lähetetään aina numerosta +358 40 711 8180 ja viestien allekirjoittajana on OP.

Tarkista lisävahvistusnumerosi

Mobiiliavainta käyttääksesi sekä vastaanottaaksesi vahvistustekstiviestejä, tulee lisävahvistusnumerosi olla ajan tasalla. Lisävahvistusnumero on käyttäjätunnukseesi liitetty käytössäsi oleva puhelinnumero. Tarkistathan, että lisävahvistusnumerosi on oikein.

Näin tarkistat tietosi op.fi-palvelussa:

Henkilöasiakkaat: Oma profiili > Omat tietoni

Yritysasiakkaat: Asetukset > Vahvistaminen ja laitteet > Lisävahvistusnumeron hallinta

Jos sinulta puuttuu lisävahvistusnumero, voit täydentää sen helposti op.fi-palvelussa tai käymällä konttorissa. Jos tiedoissasi näkyy väärä lisävahvistusnumero, ota yhteys puhelinpalveluun tai konttoriin.

Mikäli sinulla ei ole tekstiviestejä vastaanottavaa laitetta, ole yhteydessä omaan osuuspankkiisi sopiaksesi sinulle sopivimmasta asiointitavasta.

Uusia palveluita tiliesi hallinnointiin ja maksujen suorittamiseen

Maksupalvelulain muutosten myötä voit tarkastella tilitietojasi ja suorittaa maksuja myös muissa, kuin oman pankkisi palveluissa.

Lisävahvistaminen OP Saavutettavaan  

Lisävahvistaminen tulee käyttöön myös OP Saavutettavassa 16.3.2020 alkaen. Avainlukulistan käyttö kirjautumisessa ja vahvistamisessa edellyttää tarvittaessa vahvistamista tekstiviestin avulla.  

Tunnistautumista ja vahvistamisesta varten tarvitset matkapuhelimen, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä ja numero tulee olla liitettynä tunnukseesi nk. lisävahvistusnumeroksi. 

Muuttuva lainsäädäntö asettaa uudenlaisia vaatimuksia tunnistus- ja vahvistusvälineille käsittäen tili -ja korttitietojen katselun sekä maksujen käynnistämisen. Muutoksen taustalla on asiakkaan ja asiakastietojen sekä maksamisen turvallisuuden takaaminen. Lainsäädäntö vaatii nk. vahvaa tunnistamista pääsääntöisesti aina, kun käytetään tilitieto- ja maksupalveluita.

Muutos johtuu pankkeja velvoittavasta regulaatiosta. Maksupalvelulain uudistus, joka perustuu PSD2 direktiiviin, tähtää turvalliseen asiointiin, eikä pelkkä avainlukulista enää täytä lain vaatimuksia. Maksupalvelulain uudistus koskee kaikkia Suomessa toimivia pankkeja.

Mietityttääkö Mobiiliavain? Kokosimme usein kysyttyjä kysymyksiä Mobiiliavaimesta ja sen käytöstä.

Tunnuksesi avulla voit kirjautua OP:n palveluihin, vahvistaa eri palveluntarjoajien verkkomaksuja ja allekirjoittaa asiakirjoja, kuten sopimuksia ja hakemuksia sekä tunnistautua monien viranomaisten palveluissa.