Puhelin kädessä

Mobiiliavain

Turvallisin tapa tunnistautua

Ota mobiiliavain käyttöön heti – se korvaa vaiheittain avainlukulistan

 • Mobiiliavaimella käytät OP:n mobiilipalveluita näppärästi ilman avainlukulistaa valitsemallasi PIN-koodilla. Mobiiliavaimella voit kirjautua OP:n mobiilipalveluihin myös sormenjälki- tai kasvotunnistuksella.
 • Mobiiliavain korvaa vaiheittain avainlukulistat ja on jatkossa välttämätön.
 • Kortilla tehtyihin verkkokauppaostosten vahvistamiseen Mobiiliavain tulee käyttöön porrastetusti syksyn 2019 aikana. Katso ohje verkkomaksujen vahvistamiseen.
 • Mobiiliavain toimii kaikissa älypuhelimissa. Et tarvitse OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin lisäksi erillistä sovellusta sen käyttöön.

Näin otat Mobiiliavaimen käyttöösi tai teet siihen muutoksia OP-mobiilissa tai OP-yritysmobiilissa

Mobiiliavaimen käyttöönottoon tarvitset verkkopalvelutunnukset, avainlukulistan ja puhelimen, johon on liitetty lisävahvistusnumero. .

Jos sinulla ei ole vielä verkkopalvelutunnuksia saat ne OP:n konttorista. Varaa aika konttoriin.

Minulla ei ole OP-mobiilia tai
OP-yritysmobiilia

Käytän OP-mobiilia tai
OP-yritysmobiilia

 

Näin tunnistaudut Mobiiliavaimella tehdessäsi verkko-ostoksia kortillasi

 1. Tee ensin ostokset ja siirry maksamaan OP-Visa -kortilla.
 2. Valitse Maksa. Nyt siirryt tunnistautumaan OP:n palveluun.
 3. Jos käytössäsi on Mobiiliavain, valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain.
 4. Avaa OP-mobiili puhelimestasi. Huomioithan, että puhelimeesi ei tässä vaiheessa tule erillistä ilmoitusta avata sovellus.
 5. Vahvista Mobiiliavaimella. Mikäli olet jo valmiiksi kirjautuneena OP-mobiiliin, klikkaa alavalikosta Rahat, ja valitse Vahvista Mobiiliavaimella.
 6. Tarkista vahvistamasi korttimaksun määrä ja saaja sovelluksen näytöltä. Vahvista tapahtuma itse asettamallasi Mobiiliavaimen PIN-koodilla ja painamalla Vahvista.
 7. Saat ilmoituksen onnistuneesta vahvistuksesta. Valitse Valmis.
 8. Korttitapahtuman varmentamisen jälkeen saat vahvistuksen maksusta.
 9. Palaat kauppiaan sivuille, ja saat kauppiaalta tilausvahvistuksen.

Käytä Mobiiliavainta ja voita!

Arvomme joka kuukausi Mobiiliavaimen käyttäjien kesken upeita palkintoja kuten älypuhelimia, matkalahjakortteja tai iPad-tabletteja. Arvontaan voivat osallistua kaikki arvontalomakkeen täyttäneet Mobiiliavaimen käyttäjät.

Tutustu palkintoihin ja osallistu arvontaan >

 

Usein kysyttyä mobiiliavaimesta

Mikä on Mobiiliavain?

Mobiiliavain on sähköinen tunnistusmenetelmä. Voit käyttää sitä tunnistautumiseen OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa. Sen avulla voit vahvistaa maksuja ja tapahtumia OP:n mobiilisovelluksissa.

Nyt voit tunnistautua Mobiiliavaimella OP-mobiiliin ja OP-yritysmobiiliin. Tulevaisuudessa voit sen avulla tunnistautua myös op.fi-palveluun, muihin palveluihin (kuten Omavero ja Kela), sekä vahvistaa sen avulla esimerkiksi korttimaksuja tai verkko-ostoksia.

Tarvitsenko älypuhelimen tai tabletin käyttääkseni Mobiiliavainta?

- Kyllä. Mobiiliavain toimii vain OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa. Ne ovat älypuhelimeen ladattavia erillisiä sovelluksia. Voit ladata ne puhelimesi käyttöjärjestelmästä riippuen App Storesta (iOS) tai Google Play (Android) -sovelluskaupasta. Puhelimessasi pitää olla myös nettiyhteys.

Tarvitsenko vielä avainlukulistaa?

Säilytä avainlukulistasi. Sen avulla voit vahvistaa henkilöllisyytesi, jos et jostain syystä pääse käyttämään Mobiiliavainta. Tarvitset avainlukulistaa myös op.fi-palveluun sekä muihin verkkopalveluihin esimerkiksi hoitaessasi veroasioitasi OmaVerossa.

Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin