Talouden tasapaino OP

Talouden tasapaino

Tärkeintä oman talouden hallinnassa ei ole suuret tulot, vaan talouden tasapaino.

Hahmota taloutesi tila

Paljonko sinulla kuluu kuukaudessa pakollisiin menoihin ja hupeihin? Jääkö rahaa säästöön? Talouden tasapaino auttaa sinua hahmottamaan millaisia tuloja ja menoja sinulla on.

Ohjaa kulutustasi haluamaasi suuntaan

Seuraamalla kulutustasi pysyt paremmin kartalla taloudestasi ja pystyt tarvittaessa muuttamaan kulutustottumuksiasi haluamaasi suuntaan.

Ota käyttöösi OP-mobiilissa

Talouden tasapaino kulkee mukanasi puhelimessasi. Työkalun käyttö on sinulle maksutonta.

Lataa OP-mobiili

Lataa OP-mobiili maksutta älylaitteesi sovelluskaupasta.

Lataa App Storesta
Lataa Google Play

Hyvinvoivassa taloudessa menot ovat tasapainossa

Hyvä peukalosääntö tasapainoiselle taloudelle on, että tuloistasi tulisi mennä enintään 50 % välttämättömyyksiin ja 30 % hupeihin ja hyötyihin. Näin loput 20 % jäisivät säästöön. OP-mobiilissa talouden tasapainotus perustuu tähän jakaumaan.

Tilitapahtumasi jaetaan Talouden tasapaino -sovelluksessa automaattisesti näihin kolmen pääryhmään, jonka jälkeen ne jaetaan tarkempiin luokkiin. Esimerkiksi käydessäsi elokuvissa, asettuu tekemäsi ostos ”Hupi ja hyöty” -pääryhmään. Tämän alla ostos asettuu luokkaan ”Kulttuuri ja viihde” ja sen jälkeen alaluokkaan ”Elokuvat”. Kaikista tilitapahtumistasi muodostuu yhteenveto Talouden tasapainoon, josta näet miten tulosi ja menosi jakautuvat.

Voit myös vaihtaa menojesi luokkia niin, että Talouden tasapaino antaa juuri sinun talouttasi kuvaavan yhteenvedon. Jos elokuvissa käynti on sinulle ennemmin harrastus, voit siirtää menon luokkaan ”Harrastukset” ja sen alla sopivaan alaluokkaan.

Huomioithan, että ominaisuus ja sen sisältö ovat suuntaa antavia työkaluja. Vastuu rahankäytöstä ja omasta taloudesta on viime kädessä jokaisella itsellään. Talouden tasapaino -ominaisuutta käyttämällä sinulla on paremmat mahdollisuudet hallita talouttasi.

Näin saat Talouden tasapainon käyttöösi

  1. Kirjaudu OP-mobiiliin. Jos sinulla ei vielä ole OP-mobiilia, voit ladata sen puhelimesi sovelluskaupasta.
  2. Valitse OP-mobiiliin etusivulta Talouden tasapaino.
  3. Lue ohjeet ja siirry eteenpäin valitsemalla Jatka, kunnes ominaisuus on käytettävissäsi.
  4. Tämän jälkeen tilitapahtumasi luokitellaan automaattisesti OP-mobiilissa. Voit vaihtaa tilitapahtumiesi luokkia sinulle sopivimmiksi Talouden tasapainossa sekä tilitapahtumissa.

    Nyt sinun on helppo pysyä kartalla taloutesi tilasta ja seurata sen kehittymistä!

    Tutustu OP-mobiiliin
Talouden tasapaino -palvelun tarjoaa OP Vähittäisasiakkaat Oyj.