HOPE-koulureppukeräys

Reppu joka selkään - koulureppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

Auta sinäkin ja lahjoita reppu.

HOPE ry ja osuuspankit ympäri Suomen keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja. Myös OP Etelä-Karjala on keräyksessä mukana. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin Lappeenrannan tai Imatran konttoriimme 2.-31.7. aikana.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyyn. Reppukeräyksellä pyritään siihen, että jokaisella koululaisella olisi koulujen alkaessa upouusi reppu. Lahjoitettavan repun tulee olla käyttämätön ja uusi, jotta lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Vuonna 2018 kerätään sekä reppuja että penaaleja. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuun aikana OP Etelä-Karjalan

  • Lappeenrannan konttoriin, Kirkkokatu 9, avoinna ma-pe klo 8.00-16.30
  • Imatran konttoriin, Einonkatu 6, avoinna ma-pe 9.00-16.30
  • postitse Lappeenrannan konttoriin, Kirkkokatu 9, 53100 Lappeenranta

Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi. OP toimittaa reput HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajenee 52 paikkakunnalle. Reppuja kerätään seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Eurajoki, Hamina, Haukipudas, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Ii, Imatra, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Kempele, Keuruu, Kiiminki, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Merikarvia, Mikkeli, Muhos, Mänttä-Vilppula, Naantali, Orivesi, Oulu, Parainen, Pori, Porvoo, Pyhäntä, Pälkäne, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Ulvila, Vaasa, Vantaa, Vehmaa, Vihti ja Ylivieska.

 

Lisätiedot: Anna-Leena Kaarna, OP Etelä-Karjala, anna-leena.kaarna@op.fi, puh. 010 258 5812