OP Ryhmä aloittaa energiansäästötalkoot – myös OP Keski-Suomi pyrkii laskemaan energian kysyntää

Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Tällä OP Ryhmä tavoittelee 5 prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan. OP Ryhmä haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin. Myös OP Keski-Suomi laskee lämpötiloja kaikissa toimipisteissään.

OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132 000 MWh:a. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia. OP Keski-Suomen energiankulutus vuonna 2021 oli noin 1450 MWh:a ja tästä kaukolämmön osuus oli noin 51 prosenttia.

– Laskemme kaikkien toimipisteidemme lämpötilaa yhdellä asteella. Arviomme mukaan tämä laskee energiankulutustamme noin 72,5 MWh:lla ja vastaa noin neljän sähkölämmitteisen omakotitalon lämmittämistä vuodeksi. Osana talkoota kannustamme myös henkilöstöämme etsimään arkipäivän energiasäästökohteita ja jakamaan niitä toisilleen työyhteisössämme. Lisäksi jo ennen energiakriisiä olemme tehneet pieniä tekoja ja hakeneet energiatehokkaita ratkaisuja muun muassa siirtymällä toimitiloissamme led-valoihin, joita on nyt arviolta 80 prosentissa tiloistamme, kertoo hallintojohtaja Toni Ruokanen. 

– Energiakriisi on vakava asia ja haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa omalta osaltamme. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan, Ruokanen lisää. 

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta. 

– Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa. Haastamme mukaan energiansäästötalkoisiin myös alueemme muut yritykset ja asiakkaamme, Ruokanen kannustaa. 

Lisätiedot:
OP Keski-Suomi, hallintojohtaja Toni Ruokanen, toni.ruokanen(a)op.fi tai p. 050 517 7673.