Osuuspankkien omistaja-asiakkaat voivat nyt vaikuttaa paikallisiin vastuullisuustekoihin

OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaat pääsevät vaikuttamaan oman pankkinsa vastuullisuustekojen valintaan 18.9.–29.10.2023 järjestettävän Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn kautta.

Nyt kolmatta kertaa järjestettävään Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn vastaamalla omistaja-asiakkaat pääsevät kertomaan, mihin vastuullisuuteen liittyvään teemaan he haluaisivat kohdistaa oman osuuspankkinsa vastuullisuustekoja. Vuonna 2022 kyselyyn osallistui noin 2000 OP Keski-Suomen omistaja-asiakasta. Valtakunnallisesti kyselyyn osallistui 43 000 omistaja-asiakasta.
 
– OP Keski-Suomi tukee vuosittain merkittävillä teoilla ja summilla toimialueensa hyvän elämän edellytyksiä, esimerkiksi viime vuonna lahjoitimme Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanjan ja Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta 100 000 euroa toimialueen eri yhdistyksille ja toimijoille. Tämän lisäksi tuemme useita urheiluseuroja, kulttuuritoimijoita ja sidosryhmiä heidän toiminnassaan vuosittaisten sopimusten kautta. Meille on tärkeää tietää, millaista vastuullisuutta omistaja-asiakkaamme arvostavat ja millaiseen vastuullisuustyöhön pankin tulisi panostaa. Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn avulla nämä mielipiteet tulevat esille, ja pystymme kohdistamaan tekoja koko toimialueellemme, OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri kertoo. 
 
Vuonna 2022 OP Keski-Suomen omistaja-asiakkaat nostivat kyselyssä tärkeiksi teemoiksi 
nuorten työllistymisen ja koulutuksen edistäminen, 
lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen ja 
luonnon monimuotoisuuden tukeminen.
 
– Kyselyssä annettujen vastausten avulla pystymme tekemään helpommin päätöksiä erilaisiin vastuullisuustekoihin osallistumisesta ja esimerkiksi paikallisten yhteistyökumppanuuksien, sponsorointien tai lahjoitusten kohdistamisessa, kertoo viestintäpäällikkö Pia Saikkonen. – Henkilökohtaisen ja jatkuvasti toimipisteissämme tehtävän asiakasopastuksen lisäksi olemme tänä vuonna järjestäneet Varmuutta verkkoon -digiopastuksia ja taloustaito-opetusta 9.luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille sekä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Olemme myös mahdollistaneet tuhansien lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia paikallisten urheiluseurojen kanssa. 
 
Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn osallistuminen on helppoa eikä se edellytä kirjautumista tai rekisteröitymistä. Kyselylinkki ja lisätietoa löytyy OP Median Kaikkien aikojen tekoja -sivulta.
 
Lisätiedot:
OP Keski-Suomi, viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen(a)op.fi tai p. 010 256 5610.