OP Keski-Suomi tukee paikallisia urheiluseuroja lasten ja nuorten liikuttamisessa

OP Keski-Suomi tukee tänäkin vuonna tuhansien keskisuomalaisten lasten ja nuorten liikkumista paikallisten urheiluseurojen kanssa. Urheiluseurat mahdollistavat nuorille turvallisen paikan liikkua ja harrastaa tukien samalla lapsen kehitystä. Yhteistyön tavoitteena on luoda mahdollisimman monelle vaihtoehtoja harrastaa liikuntaa ja tukea paikallista seuratoimintaa.

Liikuntaharrastuksilla on merkittävä vaikutus lasten ja nuoren kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Säännöllinen liikunta auttaa lasta jaksamaan paremmin koulussa ja vapaa-ajalla sekä kehittää lapsen fyysisiä taitoja, jotka ovat tärkeitä kasvuikäisen kehitykselle. Liikunnasta saatujen hyötyjen vaikutukset ovat pitkäkestoista, sillä niiden katsotaan kantavan pitkälle aikuisuuteen ja jopa työelämään. 

Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Laurila arvioi, että koronapandemia pudotti noin 10–20 % nuorista pois urheiluseuratoiminnasta. Suunta on kuitenkin jo parempaan päin, sillä seuratoimintaa on kevään aikana päästy käynnistämään uudelleen, ja lapset ja nuoret palaavat hiljalleen harrastustensa pariin.

- Seuratoiminta on monelle meistä arkista ja tuttua touhua, mutta harvemmin tulee ajateltua, miten laajasta kansanliikkeestä on kyse. Urheiluseuroja on ympäri maata jopa 10 000. Seurat liikuttavat kaikkiaan yli miljoonaa suomalaista urheilijaa ja harrastajaa. On todella tärkeää, että osuuspankit tukevat paikallisesti tätä urheilu-seurojen jokapäiväistä työtä, Laurila kiittelee.

Odotetut Hippo-kesäkisat järjestetään jälleen Harjulla 

OP Keski-Suomi on mukana tukemassa paikallisten lasten ja nuorten liikuntaa järjestämällä Keski-Suomen alueella monipuolista toimintaa ja tapahtumia yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Yhteistyötä tehdään paikallisten urheiluseurojen kanssa, joka mahdollistaa monenlaisten urheilutapahtumien ja -leirien järjestämisen.  

Näistä yhtenä esimerkkinä vuosittain järjestettävät Hippo-hiihdot ja yleisurheilun Hippo-kesäkisat. Tämän kesän Hippo-kesäkisat järjestetään Jyväskylän Harjun yleisurheilukentällä tiistaina 29.6. Mukaan mahtuu 400 innokasta liikkujaa, iältään 3-11 vuotta. Terveysturvallisuus huomioidaan tapahtuman aikana kaikin mahdollisin tavoin. 

– Hippo-kesäkisat ovat jo perinne Jyväskylässä, jota lapsiperheet tietävät odottaa. Lasten luontainen liikkumisen tarve ja kilpailun henki yhdistyvät hyvällä ja yhteisöllisellä tavalla. Harjun kauniilla stadionilla juostaan, hypätään ja heitetään sydämen kyllyydestä. Moni lapsi onkin saanut todellisen ja aikuisikään kantavan kipinän urheiluun- ja liikuntaan juuri kisojen kautta, kertoo kisojen teknisistä järjestelyistä vastaava Jyväskylän Kenttäurheilijoiden toiminnanjohtaja Markku Koistinen. 

-  Me OP Keski-Suomessa haluamme olla mukana liikuttamassa keskisuomalaisia lapsia ja nuoria ja siten olla vahvistamassa lasten liikunnallista elämäntapaa. Yhteisölliseen rooliimme kuuluu tukea alueellista elinvoimaisuutta ja edistää paikallisten asukkaiden hyvinvointia. Se on hyvä aloittaa pienestä pitäen, esimerkiksi Hippo-kisoista, kommentoi OP Keski-Suomen viestintäpäällikkö Pia Saikkonen. 

Hippo-tapahtumilla on Keski-Suomen alueella pitkät yli 40-vuotiset perinteet, ja kisoja on ollut parhaimmillaan yli 10 vuoden aikana. Keski-Suomen alueella on toteutettu myös muita Hippo -nimeä kantavia urheilutapahtumia jääkiekossa, naisvoimistelussa, jalkapallossa ja koripallossa. Lisäksi osuuspankit järjestävät tänä vuonna kevään ja kesän aikana Suomen Suunnistusliiton jäsenseurojen kanssa yli 60 suunnistuskoulua ympäri maan. Keski-Suomessa suunnistuskouluja on Jyväskylässä ja Saarijärvellä. 

OP on mukana edistämässä suomalaisen elämänrikkauden perustuksia: koko Suomen hyvinvointia, taloudellista menestystä ja paikallista elinvoimaa. Lasten ja nuorten liikunnan ja seuratoiminnan tukeminen on osa Osuus-pankin Kaikkien aikojen tekoja -kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on toteuttaa koko Suomen kattavia vastuullisuustekoja. Osuuspankin vastuullisuusohjelmalla halutaan edistää kestävää taloutta, tukea alueellista elinvoimaisuutta, toimia ihmisläheisesti ja edistää terveyttä ja hyvinvointia erilaisten tekojen kautta. OP Ryhmä toimii valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitean ja lasten ja nuorten liikunnan yhteistyökumppanina. Paikallistasolla yhteistyö konkretisoituu urheiluseurojen kautta. 

#kaikkienaikojentekoja

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen@op.fi, p.010 256 5610.