Kesäduunikampanja myötätuulessa - ennätysmäärä, 1218 hakemusta

Kesäduunikampanja etenee myötätuulessa. Lahjoitamme tänä kesänä yhdistyksille suoraa palakkaustukea yhteensä 31 200 euroa.

2021 kesäduunikampanjan avulla töitä 78 nuorelle

Yhdistykset lähtivät jälleen innolla mukaan työllistämään nuoria Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla yhteistyössä kanssamme. Korvamerkitty palkkaustuki otettiin yhdistyksissä tyytyväisinä vastaan. Tämä vuosi on kampanjan seitsemäs kesä ja lahjoitamme tällä kertaa 31200 euroa, eli palkkarahat 78 yhdistykselle ympäri pankin toimialuetta Keski-Suomessa.

1218 kesätyöhakemusta

78 yhdistystä vastaanotti nuorilta maalis-huhtikuulla yhteensä huikeat 1218 työhakemusta. Määrä on 41 % enemmän, kuin vuosi sitten (864). Kampanjanmme avulla 15-17-vuotiaat nuoret saavat tärkeää oppia rekrytointiprosessista hakemuksineen ja haastatteluineen. Monet yhdistykset kertoivat, että nuorten hakemukset ovat olleet tänä keväänä poikkeuksellisen hyviä – motivaatio kesätöihin on korkealla.

  • 2021 kesällä kampanjan kautta työllistyvistä nuorista 15-vuotiaita on 28, 16-vuotiaita 20 ja 17-vuotiaita 30.
  • Tuettuja kesätöitä on tarjolla ympäri Keski-Suomea: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Karstula, Kinnula, Laukaa, Muurame, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski.

Nuoret mukaan uuden Villa Ranan toimintaan

Toiminnanjohtaja Vilja Ruokolainen Jyväskylän kulttuuritalon tukiyhdistyksestä kertoo, että Kulttuuritalo Villa Ranassa toimintaa ollaan polkaisemassa käyntiin kesäkuussa. Ilo oli suuri, kun pääsivät uutena toimijana heti tuoreeltaan mukaan kampanjaan. ”Tukiyhdistyksen tarjoama kesätyöpaikka kulttuurin parissa houkutteli suurta määrää hakijoita, joista monelle taide ja kulttuuri ovat sydämen asia ja pitkäaikainen harrastus.”

Pankin lahjoittaman palkkatuen avulla Villa Ranassa työllistyy kesällä yksi, minkä lisäksi yhdistys päätti palkata hakijoiden joukosta lisäksi kolme nuorta. ”Meillä nuoret pääsevät tekemään omien osaamisalueidensa mukaan hyvin vaihtelevia töitä mm. tiedotuksen, somemarkkinoinnin, kulttuurihistorian, valokuvauksen, asiakaspalvelun ja kahvilatyön parissa.”

Kulttuuritalolla koetaan, että on erittäin tärkeää saada heti avaamisesta lähtien hyvä yhteys nuoriin ja päästä kertomaan kesätyöntekijöiden avulla kulttuuritalon toiminnasta laajalle yleisölle.

Kiva kesäduuni Matti Nykäsen mäen Mäkikahviossa 

Puheenjohtaja Pasi Sajasalo Jyväskylän Hiihtoseurasta kertoo, että pankin lahjoitus otettiin tänä vuonna erityisen iloisena vastaan. ”Positiivisen tukipäätöksen myötä seura palkkaa OP:n kesäduunarin lisäksi kaksi muuta kesätyöntekijää omalla kustannuksellaan.”

JHS pystyy kesätyöntekijöiden ja seuran vapaaehtoisen voimin pitämään tulevana kesänä Mäkikahviota ja näkötornia auki pidempään kuin kertaakaan aiemmin, kesäkuun alusta pitkälle elokuulle. ”Toivomme kovasti, että kävijöitä riittää Laajavuoren huipulla koko kesäksi.”

Nuorten Suomi palkkaa sisällöntuottajan

Tapahtumatuottajana Nuorten Suomella työskentelevä Milla Köykkä kertoo, että heillä yllätyttiin positiivisesti, kuinka taitavia työnhakijoita nuoret ovat. ”Kampanja on mahtava tilaisuus tarjota nuorille mielekästä työkokemusta, ja auttaa heitä oivaltamaan omat kykynsä.”

Milla koordinoi kesäduunikampanjaa nyt ensimmäistä kertaa. Yhdistyksessä iloittiin siitä, miten moni nuori kiinnostui heidän tarjoamasta sisällöntuottajan työstä. ”Meistä on tärkeää tarjota nuorille mielekäs ja antoisa kesätyö, ja työhakemuksista ja haastatteluissa saamastamme palautteesta päätellen sisällöntuottajan työ oli nappiosuma tälle vuodelle.”

Onnistutaan yhdessä

Nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko. Kaikille 78 mukana olevalle yhdistykselle iso kiitos!

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lisätietoja: Katri Tynkkynen, viestintäasiantuntija p. 010 256 5503 sekä Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö p. 010 256 5610