Reppukeräys

Reppu joka selkään: OP Keski-Suomi kerää jälleen reppuja vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät neljättä kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan 1.-31.7. koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaalin OP Keski-Suomen pääkonttorille, osoitteeseen Kauppakatu 22, Jyväskylä, joka arkipäivä klo 10-16.30 välillä.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. 

– Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. 

– Meille OP Keski-Suomessa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja konkreettisten tekojen merkitys korostuu vaikeina aikoina. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, sanoo toimitusjohtaja Pasi Sorri OP Keski-Suomesta.

Kampanja alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti. Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuussa OP Keski-Suomen pääkonttorin keräyspisteelle joka arkipäivä eli ma-pe klo 10-16.30 välisenä aikana. Repun voi myös lähettää postitse osoitteeseen: Keski-Suomen Osuuspankki, pääkonttori, Kauppakatu 22, 40100 Jyväskylä.

Pääkonttori on pankin virallinen keräyspaikka, mutta jos pääkonttorille ei ole mahdollista tulla ja haluaa olla mukana keräyksessä, myös muihin pankin palvelupisteisiin on mahdollista reppu jättää. Reput kulkeutuvat pääkonttorille sisäisessä postissa.  Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Pankki toimittaa reput paikalliselle HOPE Jyväskylä ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville. Pohjola Vakuutus osallistuu myös keräykseen lahjoittamalla jokaisen koulutien aloittajan reppuun ledvalon toivottamaan turvallista koulutietä.

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2019 reppuja jaettiin jo lähes 3000 lapselle eri puolilla Suomea. Vuonna 2020 reppuja kerätään konttoreissa seuraavilla paikkakunnilla ympäri Suomen: Akaa, Aura, Espoo, Forssa, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Imatra, Janakkala, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Järvenpää, Jämsä, Kaarina, Kajaani, Kangasala, Kankaanpää, Kemi, Keuruu, Kokkola, Korkeakoski, Kotka, Kouvola, Kuopio, Kälviä, Lahti, Lappeenranta, Lestijärvi, Lohja, Lohtaja, Maalahti, Marttila, Merimasku, Mikkeli (keräysaika 20-31.7), Mänttä-Vilppula, Naantali, Nummela, Nurmijärvi, Nurmes, Närpiö, Orivesi, Oulai-nen, Oulu, Paattinen, Paimio, Parainen, Perniö, Pori, Porvoo, Pyhäsalmi, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raisio, Rau-ma, Riihimäki, Rusko, Ruukki, Salo, Seinäjoki, Somero, Tampere, Tarvasjoki, Toholampi, Tornio, Turku, Tornio, Urjala, Uusikaarlepyy, Vaasa, Valkeakoski Vantaa, Vehmaa, Vöyri ja Ylivieska.

OP Keski-Suomi on ollut mukana reppukeräyksessä vuodesta 2017 asti. Joka vuosi keräys on onnistunut yli odotusten. Keskisuomalaisilla on vahva halu auttaa. 

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:
OP Keski-Suomi
Katri Tynkkynen, katri.tynkkynen@op.fi, p.010 256 5503 ajalla 1.-17.7. ja
Pia Saikkonen, pia.saikkonen@op.fi, p.010 256 5610 ajalla 20.-31.7.

Hope Jyväskylä ry
jyvaskyla@hopeyhdistys.fi. Sähköpostia luetaan satunnaisesti, vähintään kerran viikossa.