Reppu joka selkään -keräys alkaa jälleen – lahjoita reppu ja koulutarvikkeita vähävaraiselle koululaiselle

OP Keski-Suomi kerää taas yhdessä Hope Jyväskylän kanssa reppuja ja koulutarvikkeita lahjoituksina vähävaraisille lapsiperheille. Keräyksellä halutaan varmistaa jokaiselle lapsella ja nuorelle koulutaival, jota käydä hymyssä suin. Keräys alkaa maanantaina 11.7. ja kestää perjantaihin 29.7. saakka.

Jo ennen koronakriisiä yli 112 000 lasta Suomessa eli vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Hope ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki tuki on tervetullutta, ja nyt apua kaipaavat sekä jännittävän koulutien aloittavat eppuluokkalaiset että yläkouluikäiset. 

OP Keski-Suomi tukee tänä vuonna vähävaraisten lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä. Keräys toteutetaan yhteistyössä vähävaraisia perheitä auttavan Hope ry:n ja sen paikallisen toimijan Hope Jyväskylän kanssa.

– Kaikilla on oikeus käydä koulua hyvällä mielellä, ja pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin, sanoo OP Keski-Suomen viestintäpäällikkö Pia Saikkonen.

 Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi lahjoittaa repun tai muita koulutarvikkeita keräykseen. Nuorten repuille on erityisesti suuri tarve. Reppujen tulee myös olla uusia ja siistejä, painottaa Saikkonen.  

Hope ry:n toiminnanohjaaja Nora Nederström kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Iloisia kohtaamisia on syntynyt vuosien varrella jatkuvasti. Yhteistyö koululaisten hyväksi koetaan tärkeäksi, sillä kaikille halutaan mahdollistaa mieluisa koulutaival. Tarvikkeilla on suuri merkitys kouluintoon, minkä vuoksi myös mahdollisuus omaan, uuteen reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa.
– On tärkeää, että voi olla oman ikäisensä omalla tyylillään. Nederström myös korostaa tarvikkeiden, kuten repun tärkeyttä läpi koko koulutaipaleen. Koulunaloittajien lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita, hän muistuttaa. 

Jo kuudennen kerran järjestettävän keräyksen tavoitteena on ilahduttaa kaikenikäisiä koululaisia kautta maan edellisten viiden vuoden tapaan. Aiempina vuosina lahjoituksia onkin saatu huikea määrä. – Haluan kiittää jo nyt kaikkia lahjoittajia, Nederström toteaa ilahtuneesti. 

OP Keski-Suomen ja Hope Jyväskylän yhteiskeräyksen lahjoitukset voi toimittaa ajalla 11.-29. heinäkuuta OP Keski-Suomen kahteen toimipisteeseen joko Jyväskylän Kauppakadulla Forumin kauppakeskuksessa sijaitsevaan kassa- ja neuvontapalveluihin tai omistaja-asiakaspalveluihin osoitteessa Kankaankatu 17. Kassa- ja neuvontapalvelut ovat avoinna ma-pe klo 10-16.30 ja omistaja-asiakaspalvelut maanantaista torstaihin klo 10-16.30 ja perjantaisin klo 10-16. 

Lisätietoja: OP Keski-Suomi, viestintäassistentti Elli-Noora Korhonen, elli-noora.korhonen@op.fi tai 010 256 5503.