OP Keski-Suomi mukana taloustaitoviikossa 21.-27.3.

OP Ryhmä viettää taloustaitoviikkoa 21.-27.3.2022 yhtä aikaa maailmanlaajuisen Global Money Weekin kanssa. Taloustaitoviikko järjestetään nyt neljättä kertaa.

OP Keski-Suomi toteuttaa taloustaito-opetusta tänäkin vuonna pääsääntöisesti etänä. Läpi vuoden tehtävän taloustaitojen opetuksen kohokohta on taloustaitoviikko, jonka aikana taloustaitojen merkitystä tuodaan esille opetustilanteissa sekä pankin viestinnässä.  Taloustaitoviikolla taloustaito-opetus kohdistuu erityisesti peruskoulun yhdeksännellä luokalla oleviin nuoriin.

- Taloustaitojen oppiminen on valtavan tärkeää. Tavoitteenamme taloustaidon opetustuokioissa on, että nuorilla olisi kattava perustason ymmärrys omasta taloudesta ja sen hallinnasta. Taloustaitoviikko antaa meille mahdollisuuden opettaa taloustaitoja laajasti läpi ikäryhmän ja käydä vuoropuhelua nuorten kanssa heitä askarruttavista talouskysymyksistä. – Kohtaamiset paikallisten nuorten kanssa tämän teeman kautta on erityisen palkitsevaa, kertoo viestintäpäällikkö Pia Saikkonen.

Taloustaitoja opetetaan OP Ryhmän ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) yhdessä kehittämän OPxRahapuhetta-opetusmateriaalin avulla. Taloustaitoviikon opetustuokiot valmentavat ysiluokkalaisia myös valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää HYOL ry, ja OP Ryhmä toimii sen pääyh-teistyökumppanina. 

OP Ryhmän vastuullisuusohjelman yksi painopiste on suomalaisten taloustaitojen vahvistaminen. Osuuspankkien taloustaito-opetuksen lisäksi OP Ryhmä tekee valtakunnallisesti työtä lasten ja nuorten taloustaitojen eteen yhteistyökumppanien kanssa ja vuonna 2021 taloustaitotyö tavoitti yli 39 000 nuorta. OP Ryhmän pitkäaikaisia valtakunnallisia kumppaneita ovat mm. Talous ja nuoret TAT ry, Nuori Yrittäjyys ry ja HDL.

Lisätietoja: Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö, pia.saikkonen@op.fi, 010 256 5610.