Koronavirus – suosituksia asiointiin

Koronaviruksen aikana on hyvä suosia digitaalisia palveluitamme konttorissa asioinnin sijasta. Voit hoitaa pankki- ja vakuutusasioitasi kätevästi OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa vuorokauden ympäri.

OP Lounaismaa on siirtänyt tai peruuttanut omat asiakastilaisuudet sekä osallistumisen muiden tahojen järjestämiin tilaisuuksiin toistaiseksi. Myös useita yhteistyökumppaneiden tilaisuuksia on siirretty järjestettäväksi myöhempään ajankohtaan. Pankissa seuraamme ja noudatamme hallituksen, THL:n sekä OP Ryhmän ohjeistuksia ja suosituksia.

Viestimme muutoksista myös OP Lounaismaan sosiaalisen median kanavissa.  

Suosituksia asiointiin 

Koronaviruksen aikana on hyvä suosia digitaalisia palveluita konttorissa asioinnin sijaan. Pankki- ja vakuutusasioita voi hoitaa kätevästi OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa vuorokauden ympäri. 

Maksamisessa suositellaan hyödyntämään korttimaksua, Pivoa tai Siirto-maksua. Käteinen kulkee useiden käsiparien läpi ja siksi muut maksutavat ovat suositeltavampi vaihtoehto. Myös laskut voi maksaa tilisiirtoina maksupalvelussa, e-laskulla tai suoramaksulla ilman konttorissa käyntiä. 

Konttoreiden kassapalveluissa voi ajoittain olla ruuhkaa. Koronaviruksen torjumiseksi on syytä välttää tarpeettomia lähikontakteja, erityisesti riskiryhmien suojelemiseksi. Toistaiseksi pidämme kassapalvelumme avoinna normaalisti, mutta reagoimme tilanteeseen tarvittaessa. 

Hyödynnä chat-asiakaspalvelua ja puhelinneuvottelua 

Kirjautumalla op.fi-palveluun löydät chat-palvelumme, jossa sinua palvelee asiakaspalvelurobottimme. Chatista saat nopeasti vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. 

Jos haluat varata meille ajan, on hyvä suosia puhelinneuvottelua. Voit hoitaa pankki- ja vakuutusasioitasi vaikka kotisohvalta käsin. Pyrimme siirtämään jo konttoriin varatut ajat puhelinneuvotteluiksi. Voit myös vaihtaa jo varatun aikasi verkko- tai puhelinneuvotteluksi op.fi-palvelussa. 

Jos kuitenkin haluat hoitaa asioitasi konttorissa, huomioithan että vältämme kättelyä tartuntataudin aikana. Mikäli olet palannut ulkomailta kahden viikon sisään, on hyvä huomioida, että emme voi ottaa sinua vastaan OP:n tiloissa. 

Tarjoamme kotitalouksille ja pk-yrityksille mahdollisuuden lykätä luottojen maksuja 

Tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden asuntoluottojen lyhennysvapaaseen 12 kuukauden ajaksi. Yritysten osalta maksuaikojen muutokset arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja hyödyntäen laajasti Finnveran tarjoamia takauksia. Maksuohjelman muutoksista ei peritä erillistä maksua. Lainan maksusuunnitelman muutosta voit hakea op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.