OP Kantrisalo ja OP Lounaismaa yhdistyvät vuoden vaihteessa

Keskiviikkona 22.6. pidetyissä OP Kantrisalon osuuskunnan kokouksessa ja OP Lounaismaan edustajiston kokouksessa hyväksyttiin pankkien yhdistäminen. Entistä vahvempi OP Lounaismaa aloittaa 1.1.2023. Tämä vahvistaa pankin kykyä tarjota kaikille asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Osuuskunnan kokouksessa käytiin eilen hyvää keskustelua paitsi pankkimme ja myös koko talousalueen kehityksestä. Olen iloinen, että omistaja-asiakkaamme hyväksyivät pankin hallituksen tarkkaan harkitun esityksen yhdistymisestä OP Lounaismaan kanssa. Meillä on yhteinen tahtotila vahvistaa alueen elinvoimaa ja omistaja-asiakkaiden palveluita tulevaisuudessa, kertoo OP Kantrisalon hallituksen puheenjohtaja Ilkka Uusitalo.

– Hienoa, että voimme yhdistää pankkiemme voimat laadukkaiden pankkipalveluiden saatavuuden turvaamiseksi kaikille asiakkaillemme. Yhdistymisellä ei ole vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuvat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, kortit ja verkkopalvelut toimivat kuten tähänkin asti, kertoo OP Lounaismaan hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalo.

Pankkien nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa ja uusi pankki tarjoaa laajenevan palveluvalikoiman kaikissa toimipaikoissaan. Nykyiset OP Kantrisalon konttorit tarjoavat palveluita Inkereellä ainakin vuoden 2028 alkuun ja Kiikalassa ainakin vuoden 2026 alkuun ja pidempäänkin, mikäli asiakkaat edelleen asioivat näissä konttoreissa ja niitä on kannattavaa pitää auki.

– Yhteistyöllä saamme vahvemmat hartiat ja voimme tarjota asiakkaillemme helpommin mm. varallisuudenhoidon palveluita, lakipalveluita ja yritysrahoitusta. Suurempi henkilöstömäärä mahdollistaa myös paremmat varahenkilöjärjestelyt ja laajemmat uramahdollisuudet, toteaa OP Kantrisalon toimitusjohtaja Bo Hellén, joka jää varhennetulle eläkkeelle elokuussa. OP Kantrisalon henkilökunta siirtyy uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat ylläpitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta koko toimialueella ja vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa, kertoo OP Lounaismaan toimitusjohtaja Jouni Hautala.