Kansa kävelemään ja hölkkäämään sotaveteraanien hyväksi su 23.9. Kuopiossa

OP Pohjois-Savo on tarjoilemassa innokkaille kävelijöille ja hölkkääjille tapahtumassa mehua.

Valtakunnallinen Päätapahtuma 10 vuotta – Kuopio 23.9.2018. Kansa kävelee ja hölkkää Valkeisen lammen ympäri jo kymmenen kerran.

Pohjois-Savossa järjestetään  jo kymmenen kerran Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälisen rauhanpäivän (21.9.) kunniaksi Kansa kävelee -tapahtuma. Sen rinnalla on Kuopiossa jälleen Kansa hölkkää -juoksu. Kummatkin tapahtumat ovat Kuopiossa 23. syyskuuta klo 12-15 Sotaveteraanimuseolla ja Valkeisen lammen ympärillä.

Kansa kävelee -tempaus on Maailman Veteraanijärjestöjen aloitteesta vuodesta 2008 alkaen järjestetty liikuntatapahtuma ympäri maapalloa. Nykyisin se toteutetaan jo yli 80 valtiossa.

Kävelytapahtumassa veteraaneja kunnioittaen mukana ovat: Sari Essayah ja tapahtuman suojelija Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Mauri Koskela.

Aika: Sunnuntaina 23.9.2018

Paikka: Kuopion Sotaveteraanimuseo ja puistoalue. Tulliportinkatu 37 rak D

Ohjelma: Kävely- hölkkälenkki kulkee Valkeisen lammen ympäri.

Lisäksi ohjelmassa on monia oheistapahtumia, musiikkia ja leikkimielisiä kilpailuja sekä lapsille pomppulinna. Myös ikääntyneille, liikuntavammaisille ja perheille löytyy vaihtoehtoja. Tarjolla on soppakanuunasta hernekeittoa, OP tarjoilee mehua sekä sotilaskodin antimia, verenpaineen- ja kolesterolinmittausta sekä ilmainen tutustuminen Sotaveteraanimuseoon. Paikalla Poliisi ja Kuopion palolaitos, VAPEPA, Martat jne.

Pohjois-Savo ja erityisesti Kuopio on ollut tapahtumassa useana vuotena Suomen aktiivisinta aluetta. Veteraanit toivovat erityisesti perheitä ja koululaisia liikkumaan kanssaan. Koululaiset voivat suorittaa osuutensa myös oppilaitostensa liikuntapäivinä. Viikkoa ennen tai viikkoa tapahtuman jälkeen.

Rauhanhölkän järjestää kestävyysjuoksuseura Rauhalahti Road Runners (RRR). Ei-kilpailullinen ja vapaavauhtinen sekä -kestoinen hölkkä starttaa Valkeisen lammen Alavan kirkon eteläpuoleisesta päädystä klo 13. Rauhankävelijät kiertävät lampea ennen juoksijoita klo 12 alkaen yhteislähdöllä sotaveteraanimuseon edestä. Viime vuoden perusteella kävelijöitä ja hölkkääjiä liikkunee 3,4 km:n lampikierroksella noin 600–1000 henkilöä.

Rauhalahti Road Runners haastaa jäsenensä ja kuopiolaiset urheiluseurat sekä muutkin kuntoilijat rauhan puolesta terveysliikunnan pariin. Osallistujat saavat pirteän mielen ja raittiin ilman lisäksi kunnian kerätä rahaa Sotiemme veteraaneille suorituksestaan.

Tapahtumien paikallisesta järjestelyt: Pohjois-Savon Rauhanturvaajat ja Suomen Rauhanturvaliitto yhteistyössä Kuopion kaupunki, veteraani-, kansalais-, maanpuolustusjärjestöt

#mukanaOP