Reppukeräys_kuva

Reppu joka selkään - koulureppukeräys kuopiolaisten vähävaraisten perheiden lapsille

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu. Kuopiossa kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun tai penaaliin OP Pohjois-Savon Kuopion konttoriin.

Vähävaraisissa perheissä tavarat kiertävät lapselta toiselle, ja esimerkiksi kuopuksen on usein tyytyminen moneen kertaan käytettyihin koulutarvikkeisiin. Uusi reppu varmistaa, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. Reppujen lisäksi keräyksen kohteena ovat penaalit. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

- Reppu symboloi hyvin konkreettisesti koulun alkua. Monesti muistamme pitkälle aikuisuuteen saakka, millainen reppu selässä kuljimme kouluun. Haluamme luoda näitä pieniä mieleenpainuvia hetkiä myös tänä vuonna koulutielle lähteville, sanoo HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Lahjoitukset voi toimittaa 2.-31. heinäkuuta OP Pohjois-Savon Kuopion konttoriin, osoitteeseen Puijonkatu 25, 70100 Kuopio. Konttori on avoinna ma-to klo 9.30-18.00 ja pe klo 9.30-16.30.  Konttorista löytyvällä lahjoituspisteellä lahjoittaja voi kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. OP toimittaa reput HOPE ry:lle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

- Haluamme, että kaikki lapset voisivat kokea sen, miten hienolta tuntuu mennä kouluun uusi reppu selässään tai uudet kouluvälineet mukanaan. Haluan kiittää jo nyt etukäteen lämpimästi kaikkia niitä henkilöitä, jotka lahjoittavat repun tai penaalin tämän keräyksen kautta kuopiolaisille lapsille, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö sanoo.

- Viime vuonna saimme OP Pohjois-Savon kautta reppuja noin 30 lapselle. Oli ilo jakaa koulun alun odotus lasten kanssa. Koulutien aloittaminen on jokaiselle lapselle iso juttu, mutta myös vähävaraisille perheille taloudellinen ponnistus. Me haluamme myös tällä yhteistyökampanjalla mahdollistaa alueemme lapsille tasaveroisen lapsuuden ja koulun alun, toteaa Hanna Hakulinen Kuopion HOPEsta.

Reppukeräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia 19 paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajenee 46 paikkakunnalle. Reppuja kerätään seuraavilla paikkakunnilla: Espoo, Eurajoki, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Imatra, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Keuruu, Kirkkonummi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Merikarvia, Mikkeli, Mänttä-Vilppula, Naantali, Orivesi, Oulu, Parainen, Pori, Porvoo, Pälkäne, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Seinäjoki, Tampere, Tornio, Turku, Ulvila, Vaasa, Vantaa, Vehmaa, Vihti ja Ylivieska.

Reppu joka selkään -tempaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017 osana OPn lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Juhlavuoden kunniaksi jokainen OP työntekijä sai tehdä päivä vapaaehtoisena työajallaan. Osana lahjaa OP avasi vapaaehtoistyön välityspalvelun Hiiop100.fi. OP jatkaa kampanjaa osana yhteiskuntavastuutaan.

Pohjois-Savon Osuuspankki on yksi OP Ryhmän suurimmista pankeista ja toimialueen johtavia pankkeja. Pankilla on yhdeksän konttoria sekä kattavat verkko- ja puhelinpalvelut. Pohjois-Savon Osuuspankilla on 76 965 omistaja-asiakasta (31.3.2018 tilanne).

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.