OP Suur-Savolta 20 000 euron lahjoitus Diakonia-ammattikorkeakoululle

OP Suur-Savo osallistuu Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) varainhankintakampanjaan merkittävällä, 20 000 euron lahjoituksella. Diak kouluttaa Pieksämäellä uusia osaajia sosiaali- ja terveysalalle sekä kirkon palvelukseen. Diakista valmistuvat asiantuntijat tekevät työtä, jotta tasa-arvo, hyvinvointi ja osallisuus yhteiskuntaan toteutuisivat parhaalla mahdollisella tavalla.

- Diak on alueellisesti merkittävä oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista korkeakouluopetusta. Yritysten ja yhteisöjen menestyksen edellytys on osaava henkilökunta. Yhteisenä tavoitteena onkin, että Diakista valmistuvista osaajista entistä isompi osa jäisi rakentamaan Pieksämäen ja koko Etelä-Savon hyvinvointia, kertoo OP Suur-Savon toimitusjohtaja Jari Himanen.

Lahjoituksen lisäksi Diakin opiskelijat ja OP Suur-Savo aloittavat opiskelijayhteistyön suunnittelun. Opiskelijat voivat esimerkiksi opastaa senioreita sähköisten kanavien pariin. Etelä-Savon maakunnan ikärakenne-ennusteen mukaan yli 65-vuotiaiden ikäluokka kasvaa voimakkaasti lähivuosina ja samaan aikaan digitaalisten palvelujen tarjonta kasvaa eri sektoreilla.

- Meille OP Suur-Savolle toimialueemme hyvinvoinnista huolehtiminen ja elinvoimaisuuden kehittäminen on perustehtävämme. Tällä lahjoituksella pystymme Diakin kautta erinomaisella tavalla toteuttamaan tätä tehtäväämme, Himanen toteaa.

Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala iloitsee siitä, että paikalliset yritykset ovat havainneet Diakin vaikutuksen myös Etelä-Savon elinkeinoelämään.

- Olemme valtakunnallinen ammattikorkeakoulu, ja meille on tärkeää, että paikalliset yritykset näkevät meidät merkittävänä kumppanina. Lahjoituksella parannamme osaamista ja laatua sosiaali- ja terveysalalla. Toteutamme opintoja lähiopetuksena ja digitaalisesti, Tapio Kujala sanoo.

Tausta: ammattikorkeakoulujen varainhankinta

Vuonna 2017 tehdyn lakimuutoksen johdosta ammattikorkeakoulut voivat kerätä lahjoituksia. Vaikka valtio tukee toimintaa tulevaisuudessakin, ammattikorkeakoulujen rahoitusrakenteen painopiste siirtyy aiempaa vahvemmin ulkopuolisen rahoituksen varaan. Diakille tehdyt lahjoitukset oikeuttavat valtion myöntämään vastinrahaan 31.12.2018 asti. Esimerkiksi yhteissummaltaan 500 000 euron lahjoitus voi vastinrahoituksineen olla ammattikorkeakoululle jopa kahden miljoonan arvoinen.

 

Lisätietoja:

Jari Himanen

OP Suur-Savon toimitusjohtaja

jari.himanen@op.fi, p. 050 373 3069

 

Tapio Kujala                                                                                          

toimitusjohtaja, rehtori                                                                    

tapio.kujala@diak.fi, p. 0400 436 690​​                                         

 

Ville Jaako

viestinnän asiantuntija

ville.jaako@diak.fi, p. 050 408 1136