Pieksämäelle uusi sähköautojen latauspiste – OP:n ja Fortumin yhteistyö lisännyt kolmanneksella sähköautojen latausmahdollisuuksia

OP ja Fortum ovat rakentaneet yhdessä noin sata sähköautojen latauspistettä eri puolille Suomea. Osapuolet ovat sopineet latauspisteiden sijoittamisesta yhteensä noin kahdeksallekymmenelle eri paikkakunnalle, yhteistyön tavoitteena on jatkossa laajentaa latausverkostoa. Latauspisteistä kolme on Suur-Savon Osuuspankin toimialueella: Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Pieksämäen latauspiste on nyt käyttövalmiina kaupungin keskustassa, osoitteessa Keskuskatu 7.

- Sähköautoilun edistäminen latauspalveluita tarjoamalla on meille erinomainen tapa toteuttaa yhteisöllistä rooliamme paikallisella tasolla. Haluamme olla mukana edistämässä sähköautoilun kasvua ja samalla tehdä sähköautoilusta helppoa uusien palveluiden avulla, Suur-Savon Osuuspankin hallintojohtaja Tero Pulkkinen kertoo.

Uusista osuuspankkien yhteyteen rakennettavista latauspisteistä tulee osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Verkostossa on Pohjoismaissa jo yli 1 200 latauspistettä, joista 450 on pikalatausasemia. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on jo yli 100, joista 35 on pikalatausasemia (50 kW). Fortum on sähköautojen latauspalvelujen tarjoajana markkinajohtaja Norjassa, joka on sähköautoilun edelläkävijä yli 130 000 rekisteröidyllä sähköautolla. Sähköautojen määrä suhteutettuna asukaslukuun on Norjassa maailman suurin.