OP Helsinki tarjoaa Kesäduunin 300 nuorelle OP Helsingin piikkiin ja kutsuu mukaan kesätyöntekijöitä tarvitsevia yhdistyksiä

OP Helsinki etsii helmikuun ajan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi, ja OP Helsinki lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. OP lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä asia, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa.

– Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla haasteellista. Haluamme tukea lahjoituksellamme nuoria mahdollisesti heidän ensimmäisen kesätyöpaikkansa löytämisessä. Kesätöissä nuoret oppivat myös taloustaitoja. Samalla haluamme tukea yhdistysten tärkeää toimintaa pääkaupunkiseudulla, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

Tukea on tarjolla yhteensä 300 nuoren työllistämiseksi. OP Helsinki valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2022 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin –tukea helmikuun loppuun asti osoitteessa https://www.op.fi/web/op-helsinki/kesaduuni-opn-piikkiin/yhdistyshaku.

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 14.3.–17.4.2022. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa https://www.op.fi/web/op-helsinki/kesaduuni-opn-piikkiin/nuorten-haku.