Reppu joka selkään -keräys alkaa jälleen – lahjoita tarvikkeita vähävaraiselle koululaiselle

OP Helsinki kerää taas yhdessä Hope ry:n kanssa reppuja ja koulutarvikkeita lahjoituksina vähävaraisille. Keräyksellä halutaan varmistaa jokaiselle koulutaival, jota käydä hymyssä suin.

Jo ennen koronakriisiä yli 112 000 lasta Suomessa eli vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä. Hope ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki tuki on tervetullutta, ja nyt apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa.  

OP Helsinki tukee tänä vuonna vähävaraisten lasten ja nuorten tasavertaista koulutietä. Keräys toteutetaan yhteistyössä vähävaraisia perheitä auttavan Hope ry:n kanssa. 

– Kaikilla on oikeus käydä koulua iloiten, ja pienillä teoilla voidaan saada aikaan merkityksellisiä kokemuksia. Haluamme kiinnittää yhdessä Hope ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme hyviin tekoihin, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.  

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen olevan uusia.  

Hope ry:n toiminnanohjaaja Nora Nederström kertoo saaneensa asiakasperheiltä paljon kiitollista palautetta. Iloisia kohtaamisia on syntynyt vuosien varrella jatkuvasti.  

Yhteistyö koululaisten hyväksi koetaan tärkeäksi, sillä kaikille halutaan mahdollistaa mieluisa koulutaival. Tarvikkeilla on suuri merkitys kouluintoon, minkä vuoksi myös mahdollisuus omaan reppuun on tärkeä. Uusi reppu varmistaa myös sen, että lapsi voi tuntea samanarvoisuutta ikäistensä parissa. 

– On tärkeää, että voi olla oman ikäisensä omalla tyylillään.  

Nederström myös korostaa tarvikkeiden, kuten repun tärkeyttä läpi koko koulutaipaleen.  

– Koulunaloittajien lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita, hän muistuttaa.  

Jo kuudennen kerran järjestettävän keräyksen tavoitteena on ilahduttaa kaikenikäisiä koululaisia kautta maan edellisten viiden vuoden tapaan. Aiempina vuosina lahjoituksia onkin saatu huikea määrä.  

– Haluan kiittää jo nyt kaikkia lahjoittajia, Nederström toteaa ilahtuneesti.  

Lahjoitukset voi toimittaa 11.-29. heinäkuuta OP Helsingin Arkadian, Mikonkadun, Sellon, Tapiolan ja Tikkurilan konttoreihin tai Itäkeskuksen kassapalvelupisteelle niiden aukioloaikoina ma-pe klo 10-16.30.