OP_Yleiskuva

OP Ylä-Pirkanmaa mukana lahjoittamassa 100 000 euroa Pirkanmaan korkeakoulutuksen hyväksi

Pirkanmaalla toimivat 11 osuuspankkia ovat tehneet yhdessä 100 000 euron lahjoituksen Tampereen yliopistolle. Tampereen yliopisto on merkittävä alueellinen vetovoimatekijä sekä kestävän ja elinvoimaisen tulevaisuuden rakentaja.

Tampereen yliopisto tekee merkittävää yhteiskunnallista työtä, luo tieteellisellä tutkimuksella uusia kestävän tulevaisuuden mahdollisuuksia ja tekee Tampereen seudusta vetovoimaisen paikan asua, elää, työskennellä ja yrittää. Korkeakoulutuksen tukeminen on osa OP:n yhteiskuntavastuullista työtä  paikallisen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Yliopiston toiminta sopii hyvin myös OP Ryhmän arvoihin, ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen.

- Meiltä valmistuvat Tampere Alumnit rakentavat Suomen elinvoimaisuutta niin yrityksissä kuin erilaisissa yhteisöissäkin. Tarjoamme joustavat mahdollisuudet koko työuran mittaiseen osaamisen täydentämiseen ja yhteiskehittämiseen. Yliopistolla on tarjota monialaisia vahvuusalueita, jotka perustuvat uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja soveltamisosaamiselle, Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls kertoo.

Tampereen yliopiston uraa uurtavaa poikkitieteellinen lähestymistapa kiinnostaa finanssialaa erityisesti kauppatieteiden ja työelämän kehittämiseen liittyvän tutkimuksen ja koulutuksen kautta – mutta se vastaa monipuolisesti myös muiden alojen tarpeisiin ja vaikuttaa tätä kautta yritysten sijoittumispäätöksiin.

- On selvää, että Tampereen yliopisto on iso osa koko alueemme vetovoimaa. Yliopiston tekemä työ säteilee laajasti ympäristöömme. Uuden yliopiston monialainen ote yli perinteisten raja-aitojen antaa varmasti monessa mielessä etulyöntiaseman niin tutkimuspuolella kuin koulutuksessakin, painotti OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen.

Tampereen yliopiston laadukkaan koulutuksen vaikutus ja sen tarjoamat mahdollisuudet näkyvät laajalla säteellä ja ulottuvat hyvin vahvasti  myös  Ylä-Pirkanmaan alueelle saakka.

- Olemme ilolla mukana yhteisissä hankkeissa, rakentamassa entistä vahvempaa osaamispohjaa, joka auttaa myös oman toimialueemme yrityksiä ja yhdistyksiä kehittymään osaavien työntekijöiden kautta, kertoo OP Ylä-Pirkanmaan toimitusjohtaja Leena Selkee.

Nopeassa muutoksessa oleva työelämä tarvitsee osaajia ja osaamisen jatkuvaa päivittämistä.

- Alueemme tarvitsee koulutettua työvoimaa. Ihmiset asettuvat asumaan, rakentavat elämäänsä, tekevät työtä ja pitävät pyörät pyörimässä, toteaa OP Luopioisten toimitusjohtaja Sirpa Leppäkoski.

Lahjoituksessa ovat mukana OP Etelä-Pirkanmaa, OP Kangasala, OP Kuru, OP Luopioinen, OP Mouhijärvi, OP Pohjois-Häme, OP Punkalaidun, OP Sastamala, OP Satapirkka, OP Tampere ja OP Ylä-Pirkanmaa.