OP Ylä-Pirkanmaan edustajiston vaalit käynnistyvät ehdokasasettelulla 16.8.

OP Ylä-Pirkanmaa järjestää edustajiston vaalit 4.-17.11.2021. Mukana on yli 12 000 äänioikeutettua omistaja-asiakasta. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 16.8. – 10.9.2021. Edustajistoon valitaan 30 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi.

Uusi edustajisto valitaan OP Ylä-Pirkanmaalle fuusion jälkeen nyt ensimmäisen kerran. OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni ‑periaate.

Ehdokasasettelu alkaa 16.8. ja päättyy 10.9. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti verkossa osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit, postitse tai pankkimme konttorissa.

 

Tavoitteena asiakaskunnan näköinen edustajisto

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä – nuoria, perheellisiä, senioreita.

- Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla ja jokaisen asiakkaan ääni tulee kuuluville. Etsimme siis edustajistoon yli 18-vuotiaita opiskelijoita, yrittäjiä, palkansaajia ja eläkeläisiä, summaa toimitusjohtaja Leena Selkee.  

 

Kiinnostus ja oman elämän asiantuntemus riittävät

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen hyvämaineinen täysivaltainen osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi 31.5.2021 mennessä ja tullut täysi-ikäiseksi viimeistään ehdokashankinnan aikana. Ehdokkaaksi ei voi asettua kyseisen osuuspankin palveluksessa oleva henkilö, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee yhden kannattajan, joka myös on saman osuuspankin omistaja-asiakas.

- Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa, ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta ja haluavat kehittää yhdessä tulevaisuuden pankkia, Leena Selkee sanoo.  

Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

 

OP Ylä-Pirkanmaan kanssa samanaikaisesti edustajiston vaalit järjestetään yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea.


Lisätiedot

https://www.op.fi/web/op-yla-pirkanmaa -verkkosivuilla kerrotaan perustietoa edustajistosta, vaaleista ja ehdokkaaksi asettumisesta.