Yritysasiointi OP-mobiilissa

Hoidat yrityksesi pankkiasiat silloin, kun sinulla on sopiva hetki.

Tärkeimmät yrityksesi tarvitsemat pankkipalvelut aina mukanasi

Hoidat helposti yrityksesi tärkeimmät pankkiasiat työpäiväsi lomassa: tarkista tilin saldo, maksa maksuja, lähetä laskut asiakkaille, hoida sijoitusasioita, hae rahoitusta tai koosta aineisto kirjanpitäjällesi.

Turvallista ja helppoa asiointia Mobiiliavaimella

Mobiiliavaimella kirjaudut ja vahvistat turvallisesti mobiilissa, op.fi-palvelussa ja muiden palveluntarjoajien palveluissa sekä vahvistat verkko-ostostesi maksut.

Pankkitietosi kulkevat tietoturvallisesti puhelimeltasi suoraan pankkiin

Mobiilisovellus on turvallisin tie pankkipalveluiden pariin. Kun käytät OP:n valmistamaa, hallinnoimaa ja julkaisemaa mobiilisovellusta, tietosi kulkevat verkossa vahvasti salattuina älypuhelimeltasi pankkiin. Mobiilisovellus ei myöskään tallenna laitteeseesi pankkisalaisuuden alaista tietoa.

Löydät OP-mobiilista myös chatin

Chatissa saat nopeasti vastauksen kysymykseesi ja hoidat monet pankkiasiat. OP Aina auttaa sinua 24/7 esimerkiksi tileihin, maksamiseen, laskutukseen ja digipalveluihin liittyvissä asioissa. OP:n asiantuntijat ovat tukenasi chatissa ma–pe 8–16.

Näin saat OP-mobiilin käyttöösi

Kun yritykselläsi on Yrityksen digitaalisen asioinnin sopimus, voit hoitaa yrityksesi pankkiasioita mobiilisovelluksessa.

Jos hoidat henkilökohtaisia ja yrityksen pankkiasioita samalla henkilöasiakkaan OP tunnuksella, lataa käyttöösi OP-mobiili. Kun kirjaudut OP-mobiiliin, valitset, asioitko yrityksesi nimissä vai henkilökohtaisissa asioissa. Voit vaihtaa asiointiroolia myös asioinnin aikana.

Jos sinulla ei ole henkilöasiakkaan palveluita tai käytät rinnalla yrityksen palveluihin erillistä OP Yrityspalvelutunnusta, hoidat yrityksesi pankkiasioita ja käytät Mobiiliavainta jatkossakin OP-yritysmobiilissa. Löydät sieltä samat yritysasiakkaan palvelut kuin OP-mobiilista.

Käyttövinkkejä helpottamaan yrityksesi arkea

  • Talouden seuranta -palvelussa seuraat tulojen, menojen sekä neton kehitystä kuukausi- ja vuositasolla.
  • Koosta kirjanpitoaineistoja eli tiliotteet sekä osto- ja myyntilaskut kirjanpitäjällesi.
  • Laskuta asiakkaita e-laskulla, sähköpostilla tai kirjeellä. Voit myös toimittaa asiakkaillesi muistutus- ja hyvityslaskuja.
  • Ota ilmoitukset käyttöösi, niin saat laitteeseesi tuoreet tiedot muun muassa tilitapahtumista ja maksuista.
  • Maksa laskuja viiva- tai virtuaaliviivakoodilla.
  • Hae rahoitusta yrityksellesi.
  • Hoida säästöjäsi ja sijoituksiasi nopeasti.
  • Mobiiliavaimella kirjaudut ja vahvistat verkko-ostokset mobiilissa, op.fi-palvelussa ja verkossa ilman avainlukulistaa.
  • Ota yhteyttä asiakaspalveluun, avaa chat-yhteys tai varaa neuvotteluaika.

Millä mobiilisovelluksella voin hoitaa yrityksen pankkiasioita?

Kun yritykselläsi on Yrityksen digitaalisen asioinnin sopimus, voit hoitaa yrityksesi pankkiasioita mobiilisovelluksella.

Jos hoidat henkilökohtaisia ja yrityksen pankkiasioita samalla OP Tunnuksella, lataa käyttöösi OP-mobiili. Sekä henkilökohtaiset että yrityksen pankkiasiat hoituvat OP-mobiilissa – yhdessä sovelluksessa ja samalla tunnuksella. Kun kirjaudut OP-mobiiliin, valitset, asioitko yrityksesi nimissä vai henkilökohtaisissa asioissa. Voit vaihtaa asiointiroolia myös asioinnin aikana.

Jos käytät asiointiin erillistä OP Yrityspalvelutunnusta, lataa käyttöösi OP-yritysmobiili. OP-yritysmobiilissa voit hoitaa yrityksesi pankkiasiat. Löydät OP-yritysmobiilista samat yritysasiakkaan palvelut kuin OP-mobiilista, mutta se on tarkoitettu asiakkaille, joilla ei ole henkilöasiakkaan tunnuksia.

Missä puhelimissa OP-mobiili ja OP-yritysmobiili toimivat?

OP-mobiili ja OP-yritysmobiili toimivat iPhone ja iPad -laitteissa, joissa on käyttöjärjestelmänä iOS 14.0 tai sitä uudempi sekä Android-käyttöjärjestelmää käyttävillä puhelimilla ja tableteilla, joissa on käyttöjärjestelmä 7.0 tai sitä uudempi. Saat ladattua mobiilisovelluksen laitteesi sovelluskaupasta (App Store tai Google Play).

Miten pääsen kirjautumaan OP-mobiiliin?

Voit kirjautua OP-mobiiliin henkilöasiakkaan OP Tunnuksella. Voit hoitaa samalla kirjautumisella sekä henkilökohtaisen asiointisi että yrityksen asioinnin.

Kun kirjaudut OP-mobiiliin, valitset, asioitko yrityksesi nimissä vai henkilökohtaisissa asioissa. Voit vaihtaa asiointiroolia myös asioinnin aikana Rahat-osion yläosassa olevan painikkeen kautta.

OP-mobiiliin kirjaudutaan Mobiiliavaimella, joka otetaan käyttöön oman OP Tunnuksen ja avainlukulistan avulla. Voit myös kirjautua sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella, jos laitteessasi on tuki biometrisille tunnisteille.

Miten pääsen kirjautumaan OP-yritysmobiiliin?

OP-yritysmobiiliin pääsee kirjautumaan OP Yrityspalvelutunnuksella.

OP-yritysmobiiliin kirjaudutaan Mobiiliavaimella, joka otetaan käyttöön oman OP Yrityspalvelutunnuksen ja avainlukulistan avulla. Voit myös kirjautua sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella, jos laitteessasi on tuki biometrisille tunnisteille.