Tallinnan kattoja.

Palvelumme Baltiassa

Saat yrityksellesi asiantuntevat pankkipalvelut sekä paikallisen yrityskulttuurin huomioivat ratkaisut Baltian konttoreistamme.

"OP tarjoaa kattavat yrityspankkipalvelut Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Saat palvelumme käyttöösi joustavasti ja nopeasti omasta tai lähimmästä osuuspankista." Matias Huhtala, johtaja, OP

Tilin avaaminen ja maksuliike- ja kassanhallintapalvelut

Voit avata suomalaiselle yrityksellesi tai Baltiassa sijaitsevalle tytäryrityksellesi monivaluuttatilin Viron, Latvian tai Liettuan konttoriimme. Etuna on, että rahat siirtyvät OPn tilien välillä saman päivän aikana maasta riippumatta. Lisäksi kaikki valuutat löytyvät saman tilinumeron alta ja tilin käyttö on helppoa.

Meiltä saat myös muut maksuliike- ja kassanhallintaratkaisut ja voit käydä kauttamme valuuttakauppaa. Sivukonttorimme palvelevat sinua suomeksi, ruotsiksi, paikallisella kielellä, englanniksi ja venäjäksi.

Kattavat rahoituspalvelut paikallisesti

Investoiko yrityksesi Viroon, Latviaan tai Liettuaan? Tarvitsetko käyttöpääomaa tai leasing-palveluita? Tiesitkö, että myyjäliikerahoitus vauhdittaa kaupankäyntiä ja lisää yrityksen kilpailukykyä?

Kysy lisää rahoitusratkaisuistamme. Yritysasiakkaanamme saat Baltian sivukonttoristamme rahoituspäätöksen nopeasti.

Saatavien turvaaminen ja nopea kotiuttaminen

Miten turvata ulkomaankaupan saatavat ja kotiuttaa ne mahdollisimman nopeasti? Trade Finance -palveluidemme avulla saat monipuoliset ratkaisut yrityksesi vientikaupan riskienhallintaan ja rahoitukseen.

Virossa, Latviassa ja Liettuassa yrityksen jokapäiväisen maksuliikkeen hoitoon käytetään monivaluuttatiliä. Monivaluuttatili on yrityksen joustava perustili, johon voi liittää luottolimiitin ja päivittäisten raha-asioiden hoitoon tarvittavat maksuliikepalvelut.

Yrityksellesi kannattaa avata monivaluuttatili silloin, kun haluat kerätä saapuvat maksut tai maksaa ostolaskut tai vaikka palkat paikallisesti. Voit hallinnoida tiliä helposti verkkopalvelulla (NetBank) tai suomalaisella pankkiyhteysohjelmalla. Huomattavaa on, että kussakin maassa maan sisäiset maksut kulkevat saman päivän arvolla. 

Yksi tilin keskeisimpiä hyötyjä on, että yhden ja saman tilinumeron alta löytyy alatilit kaikille eri valuutoille. Kun tilille tulee maksu uudessa valuutassa, tälle avautuu automaattisesti oma alatili. Valuuttakauppoja voi tehdä helposti eri alatilien välillä aina 50 000 euron vasta-arvoon asti.

Tilin päävaluutta on euro. Tilille voi vastaanottaa myös valuuttamääräisiä ja SEPA-alueen ulkopuolelta tulevia maksuja.

Monivaluuttatiliä voi käyttää ja hallinnoida joustavasti

  • verkkopalvelulla (NetBank) tai
  • suomalaisella pankkiyhteysohjelmalla.

NetBank on helppokäyttöinen verkkopankki, joka tarjoaa ajantasaisen yhteyden yrityksesi pankkiin Virossa, Latviassa tai Liettuassa. Verkkopankin avulla voit seurata tilin saldoa ja tilitapahtumia sekä suorittaa koti- ja ulkomaanmaksut, maksu- ja palauteaineistot, valuuttakaupat, viestien lähetyksen ja vastaanottamisen sekä käyttöoikeuksien hallinnan. NetBank on saatavilla paikallisella kielellä sekä venäjäksi ja englanniksi. Tiliotteen saat paikallisesti NetBankiin tai muuhun pankkiyhteysohjelmaan.

Tiliä voi käyttää Suomesta käsin myös yrityksesi nykyisellä pankkiyhteysohjelmalla. Maksaminen tapahtuu XML-aineistomuodolla (C2B) ja voit noutaa tiliotteet valitsemallasi tavalla.

Maksut Baltian maissa

Virossa, Latviassa ja Liettuassa maksut omaan maahan kulkevat saman päivän arvolla maksajalta saajalle, mikäli maksun vastaanottava pankki on myös SEPA-pankki.

Baltiassa yrityksesi hyötyy erityisesti OP Payment -maksuista, jotka kulkevat OP Ryhmän sisällä samana päivänä Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan välillä seuraavissa valuutoissa: EUR, LTL, USD, SEK, NOK, DKK, GBP, CHF ja RUB. Euromääräiset OP Payment -maksut käsitellään SEPA-maksun hinnalla ja valuuttamääräiset käsitellään edullisemmin kuin normaalit ulkomaanmaksut.

Voimme lisäksi automatisoida yrityksesi ennalta määritellyt ja säännölliset toistuvat suoritukset, kuten vuokramaksut.

Maksut euroalueelle ja ulkomaille

Voit maksaa yrityksesi monivaluuttatililtä euro- tai valuuttamääräisiä lähteviä maksuja OPn tilille sekä toiseen rahalaitokseen Suomeen tai ulkomaille. Maksaminen on joustavaa ja edullista – voit tehdä tililtä maksutoimeksiantoja 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä. Maksu on samanhintainen koko euromaksualueelle maksettaessa.

Lue lisää:

Monivaluuttatili on tehokas keino keskittää likviditeettiä, sillä kaikki yrityksesi rahat eri valuutoissa ovat samalla tilillä. Rahat liikkuvat OP Ryhmän sisällä saman päivän aikana.

Likviditeetin keskittämisen voi automatisoida sweeping-palvelulla. Tällöin sovit pankkisi kanssa kriteerit, joiden perusteella tehdään automaattiset tilisiirrot varojen keskittämiseksi esimerkiksi osuuspankin tilille Suomeen tai valitsemaasi Baltian maahan. Automaattinen varojen keskittäminen voidaan sopia tehtäväksi päivittäin, viikoittain tai kuukausittain.

Yrityksesi voi sijoittaa ylijäämäiset kassavarat Virossa, Latviassa tai Liettuassa esimerkiksi määräaikaistalletuksiin.

Leasing on kaikenkokoisille yrityksille ja yhteisöille oiva tapa rahoittaa kalusto- ja muita hankintoja hyödyntämällä vuokrakohde vakuutena. Leasing tarkoittaa pitkäaikaista vuokrausta eli hankittava kalusto on pankin omistuksessa ja pankki vuokraa sitä yrityksellesi tietyn ajan sovittua vuokraa vastaan.

Monipuolisella leasing-rahoituksella hankittavia kohteita ovat tyypillisesti yrityksen ajoneuvot, IT- ja muut toimistolaitteet, työ- ja tuotantokoneet sekä teollisuuden koneet ja laitteet.

Vuokra-aika sovitaan kohteen oletetun käyttöiän ja kaluston kiertovälin mukaan. Yrityksesi voi jakaa hankinnan kustannukset pidemmälle aikavälille eikä pääomaa sitoudu hankintaan toisin kuin omistamisessa. Erityisesti pääomavaltaisilla aloilla toimivat ja nopeasti uusiutuvaa tekniikkaa käyttävät yritykset hyötyvät leasingista.

Yrityksesi voi pienentää riskejään sekä kasvattaa myyntiään ja kilpailukykyään tarjoamalla asiakkaalleen monipuolisia rahoitus- ja maksuvaihtoehtoja. Asiakkaan saaman myönteisen luottopäätöksen jälkeen yrityksesi saa rahansa nopeasti ja luottoriski siirtyy OPlle.

Myyjäliikerahoitusratkaisut räätälöidään yrityksesi yksilöllisten tarpeiden ja brändin mukaisiksi.

Liiketoiminnan kehittämiseen ja yrityksen kasvuun Baltian maissa tarvitaan investointeja. Yrityksen investoinnin rahoittaminen onnistuu hyvin pitkäaikaisella luotolla.

Tarvitseeko yrityksesi käyttöpääomaa? Tulot ja menot, maksut ja saatavat ovat harvoin samanaikaisia. Käyttöpääomaa tarvitaan yrityksen maksuvalmiuden turvaamiseen ja muihin lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Käyttöpääoman vajetta voidaan korvata väliaikaisesti erilaisilla pankin rahoitustuotteilla, kuten esimerkiksi luotollisella tilillä tai velkakirjalainalla.

Baltian sivukonttorimme kautta on mahdollista antaa paikalliselle yritykselle takauslimiitti, jonka puitteissa se voi ottaa takauksia tarpeidensa mukaan.

Pankkitakauksessa pankki antaa yrityksesi puolesta kotimaisen tai ulkomaisen sopimuskumppanisi (edunsaaja) hyväksi takaussitoumuksen. Siinä pankki takaajana sitoutuu rahamääräiseen vastuuseen yrityksesi puolesta. Sopimuskumppanisi kannalta pankkitakaus on vaivaton vastaanottaa ja hallinnoida.

Lue lisää:

Haluaisitko turvata saatavasi ulkomaankaupassa ja kotiuttaa ne mahdollisimman nopeasti? Baltian konttorista saat monipuoliset ratkaisut vienti- ja tuontikaupan riskienhallintaan ja rahoitukseen.

Lue lisää: