Autoleasing

Autoleasing – huoleton valinta autoiluun

Autoleasing tarkoittaa auton pitkäaikaista vuokrausta. Sekä yksityis- että yritysleasingin suosio on ollut jatkuvassa kasvussa jo pitkään, sillä se on joustava ja huoleton ratkaisu autoiluun. Tutustu OP:n ratkaisuihin.

Auton hankintaan kuluvan summan lisäksi autoiluun liittyy lisäksi myös paljon muita kustannuksia: esimerkiksi vakuutukset, huollot, renkaat ja renkaiden säilytys maksavat yllättävänkin paljon, eikä kaikkia autoilun kustannuksia ole autoa ostettaessa edes mahdollista laskea. 

Auton leasingin etuja ovat tasaiset kulut ja ennakoitavuus. Kattavimmillaan täyden palvelun ratkaisujen kuukausihinta kattaa kaikki leasingauton käyttöön liittyvät kiinteät kustannukset, kuten huollot, vakuutukset, korjaukset ja renkaat. Käyttäjälle maksettavaksi jää vain leasingauton polttoainekulut. Tarjolla on myös joustavampia ratkaisuja, joissa asiakas vastaa itse osasta autoilun kuluista. 

Auton leasing OP:lta – joustavat ja sinulle räätälöidyt ratkaisut

OP:n myyjäliikekumppanit auttavat valitsemaan asiakkaallemme auton leasingin, joka on mahdollisimman kustannustehokas, ja sopii asiakkaan tarpeisiin. Henkilöauton leasingin lisäksi tuotteemme soveltuvat myös pakettiauton leasingiin. Hinta riippuu valitun auton lisäksi myös sopimukseen valituista lisäpalveluista. Yritysleasingtuotteitamme ovat joustava OP Rahoitusleasing ja täyden palvelun huoltoleasing eli OP Leasing plus. OP Autoleasing puolestaan sopii niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.

 

OP Rahoitusleasing
 

OP
Leasing plus
 

OP
Autoleasing
 

Kenelle?

Yrityksille

Yrityksille

Kuluttajille ja yrityksille

Sisältääkö lisäpalveluita?

Ei Sisältää määräaikaishuollot, sijaisauton, renkaiden uusinnat ja kausivaihdot sekä katsastuksen Asiakas voi valita lisäpalveluita palveluntarjoajan mukaan

Sisältääkö vakuutuksen?

Asiakas voi valita OP Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja kaskovakuutuksen) Asiakas voi valita OP Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja kaskovakuutuksen) Asiakas voi valita OP Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja kaskovakuutuksen)

Ajokilometrit

Ei kilometrirajoitusta Sovitut ajokilometrit Sovitut ajokilometrit

Vuokrakauden jälkeen

Asiakas hankkii kohteelle ostajan tai sopii jatkovuokrauksesta Auto palautetaan Auto palautetaan

 

OP Leasing plus – täyden palvelun ratkaisu yrityksille

OP Leasing plus sopii yritykselle, joka haluaa helppoutta ja huolettomuutta yritysautoiluun. Auton kiinteän kuukausivuokran ansiosta yrityksesi kassavirta on ennakoitavissa eikä auto rasita yrityksesi tasetta. Valitsemasi leasingauto toimii myös sopimuksesi vakuutena. Lähes kaikki auton leasingkustannukset hoituvat yhdellä laskulla eikä huolta auton arvon alenemisesta ole. Sopiva leasingauto yrityksellesi on valittavissa laajasta merkkivalikoimasta ympäri Suomen.

OP ostaa leasingauton asiakkaan ja myyjäliikkeen sopimilla ehdoilla, ja vuokraa sen asiakkaalle vuokrasopimuksella. Vuokrasopimuksessa sovitaan maksimi kilometrimäärä sisältäen kattavat lisäpalvelut, mm. määräaikaishuollot, sijaisauto, renkaiden vaihdot, tekniset korjaukset ja katsastukset. 

Vuokra-aika on 24–60 kuukautta ja kiinteä kuukausimaksu laskutetaan kuukauden välein. Auton leasing päättyy, kun palautat leasingauton määräaikaisen sopimuskauden päättyessä.

Lue lisää OP Leasing plussasta

OP Rahoitusleasing – joustava ratkaisu yrityksille

Rahoitusleasing sopii yritykselle, joka haluaa itse vastata huolloista eikä halua rajoitettuja ajokilometrejä. Leasingauto yrityksellesi on valittavissa laajasta merkkivalikoimasta ympäri Suomen.

OP ostaa leasingauton asiakkaan ja myyjäliikkeen sopimilla ehdoilla, ja vuokraa sen asiakkaalle rahoitusleasingsopimuksella. Vuokra-aika on joustavasti 24–60 kuukauden välillä ja kuukausimaksu laskutetaan kuukauden välein. Kuukausimaksu lasketaan auton kauppahinnan, vuokra-ajan ja jäännösarvon perusteella. 

Jäännösarvo sovitaan arvioimalla auton markkina-arvoa vuokra-ajan päättyessä. Vuokra-ajan lopussa yrityksesi voi jatkaa vuokrasopimusta tai etsiä autolle ostajan. Leasingauton myyntihinnan ollessa suurempi kuin sovittu jäännösarvo, erotus hyvitetään yrityksellesi ja päinvastaisessa tapauksessa yrityksesi maksaa erotuksen OP:lle.

Lue lisää rahoitusleasingista

OP Autoleasing – leasingratkaisu sekä yrityksille että yksityishenkilöille

OP Autoleasingin asiakas voi olla yksityishenkilö tai yritys, joten yritysleasingin lisäksi myös yksityisleasing on oiva vaihtoehto autoiluun. Auton leasing toimii siten, että asiakas vuokraa käyttöönsä uuden auton itselleen sopivalla vuokra-ajalla, kilometreillä ja lisäpalveluilla. Vuokra-aika on tyypillisesti 24–48 kuukautta ja maksimiajokilometrit valitaan tarpeen mukaan. Kilometrejä voi muuttaa tilanteen muuttuessa. 

Asiakas voi myös lisätä sopimukselle autoliikkeen palveluita. OP Autoleasingia myydään valikoitujen autoliikkeiden kautta, usein autoliikkeen omalla brändillä. Vaihtoauton hyvitys voidaan hyödyntää 1. kuukausimaksuna.

OP Autoleasing on huoleton ratkaisu yksityishenkilöllekin. Yksityisleasingin avulla voit vaihtaa auton uuteen säännöllisesti eikä sinun tarvitse murehtia käsirahasta, jälleenmyyntiarvosta tai vaihtoauton hyvityshinnasta. Auton leasing päättyy, kun palautat leasingauton määräaikaisen sopimuskauden päättyessä.

Osamaksu on omistamiseen tähtäävä ratkaisu sekä yrityksille että yksityishenkilöille

Jos et halua sitoa yrityksesi varoja omistamiseen, suosittelemme ratkaisuksi leasingia, jossa vuokraat autoa määräajaksi. Jos kuitenkin haluat omistaa auton maksuajan jälkeen itse, voit ostaa auton osamaksusopimuksella. Yrityksille tarjottava osamaksurahoitus tähtää siihen, että yrityksesi omistaa auton osamaksusopimuksen päättyessä. 

Leasing- ja osamaksuratkaisumme eroavat toisistaan siinä, millainen vaikutus valitsemallasi autolla on yrityksesi taseeseen ja tuloslaskelmaan. Leasingissa auto jää taseen ulkopuolelle ja vuokrat ovat tuloslaskelmassa kulua. Osamaksussa auto on puolestaan taseessa ja voit tehdä normaalisti poistoja, vaikka auton omistusoikeus siirtyykin yrityksellesi vasta sopimusajan päätyttyä.

Leasingauton kuukausierä

Leasingauton kuukausierään vaikuttavat esimerkiksi se, millaisen auton valitset käyttöösi, millainen on vuokra-ajan pituus, paljonko ovat sopimuksen maksimiajokilometrit, sisältääkö leasingsopimuksesi vakuutuksen sekä haluatko sopimukseesi mukaan lisäpalveluita kuten huollot ja rengaspalvelun. Päätät itse, haluatko halvimman leasingautoratkaisun vai enemmän lisäpalveluita sisältävän paketin.

Leasingauton vakuutus – OP:n rahoituskasko

Voit valita leasingauton vakuutukseksi sekä leasing- että osamaksusopimukselle OP:n rahoituskaskon. Leasingauton vakuutus sisältää liikenne- ja autovakuutuksen ja se soveltuu sekä henkilöasiakkaiden että yritysten yksityiskäyttöisille henkilö- ja pakettiautoille.

Rahoituskasko tulee voimaan rahoitussopimuksen yhteydessä ja siihen liittyvät vakuutusmaksut maksetaan osana leasingsopimuksen kuukausieriä. Hoidat siis rahoituksen ja leasingauton vakuutuksen yhdellä laskulla.

Tutustu yrityksen autovakuutukseen

Hybridi- ja sähköauton leasing

Entistä vähäpäästöisemmät hybridi- ja sähköautot ovat valtaamassa markkinoita perinteisiltä polttomoottoreilta. Haluamme tarjota kestäviä ratkaisuja ja tukea asiakkaidemme vastuullisia valintoja kuten vähäpäästöistä liikkumista.

Lue lisää hybridi- ja sähköauton leasingsta

Olen hankkinut auton leasingsopimuksella – mistä näen rahoitukseni tiedot?

Jos olet hankkinut auton leasingsopimuksella, voit tarkastella rahoituksesi tietoja OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Pääset kirjautumaan palveluun kaikkien suomalaisten pankkien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.