Autoleasing – huoleton valinta autoiluun

Autoleasing tarkoittaa auton pitkäaikaista vuokrausta. Sekä yksityis- että yritysleasingin suosio on ollut jatkuvassa kasvussa jo pitkään, sillä se on joustava ja huoleton ratkaisu autoiluun. Tutustu OP:n ratkaisuihin.

Auton hankintaan kuluvan summan lisäksi autoiluun liittyy lisäksi myös paljon muita kustannuksia: esimerkiksi vakuutukset, huollot, renkaat ja renkaiden säilytys maksavat yllättävänkin paljon, eikä kaikkia autoilun kustannuksia ole autoa ostettaessa edes mahdollista laskea. 

OP Leasing plus on helppo ja riskitön ratkaisu yrityksen autoiluun. Auton kiinteän kuukausivuokran ansiosta yrityksen kassavirta on ennakoitavissa eikä auto rasita yrityksen tasetta. Valitsemasi leasing-auto toimii myös sopimuksesi vakuutena.

OP autoleasingin voi valita myös yksityishenkilöt. Yksityisleasingin avulla voit vaihtaa auton uuteen säännöllisesti, eikä sinun tarvitse murehtia käsirahasta, jälleenmyyntiarvosta tai vaihtoauton hyvityshinnasta. Riittää, että palautat auton sopimuskauden jälkeen.

Yritysten autoleasing

Yritysten autoleasingiin on tarjolla erilaisia sopimuksia, ja autoleasingin hinta riippuu valitun auton lisäksi myös sopimukseen valituista lisäpalveluista. 

Kattavimmillaan täyden palvelun ratkaisujen kuukausihinta kattaa kaikki auton käyttöön liittyvät kiinteät kustannukset, kuten huollot, vakuutukset, korjaukset ja renkaat. Käyttäjälle maksettavaksi jää vain leasingauton polttoainekulut. Tarjolla on myös joustavampia ratkaisuja, joissa asiakas vastaa itse osasta autoilun kuluista. 

Autoleasingin etuja ovat tasaiset kulut ja ennakoitavuus. Valitseepa minkä leasingratkaisun hyvänsä, autojen hankkiminen autoleasingsopimuksella auttaa budjetoinnissa ja vapauttaa yrityksen pääomaa yrityksen muun liiketoiminnan käyttöön. Autoiluun liittyvistä muuttuvista kustannuksista tulee kiinteitä. 

Auton leasing OP:lta – joustavat ja sinulle räätälöidyt ratkaisut

OP:n myyjäliikekumppanit auttavat valitsemaan asiakkaallemme leasingratkaisun, joka on mahdollisimman kustannustehokas, ja sopii asiakkaan tarpeisiin. 

Yrityksille tarjottavia leasingtuotteita ovat joustava OP Rahoitusleasing ja täyden palvelun huoltoleasing eli OP Leasing plus. OP Autoleasing puolestaan sopii niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin.
 

 

OP Rahoitusleasing
 

OP
Leasing plus
 

OP
Autoleasing
 

Kenelle?

Yrityksille

Yrityksille

Kuluttajille ja yrityksille

Sisältääkö lisäpalveluita?

Ei Sisältää määräaikaishuollot, sijaisauton, renkaiden uusinnat ja kausivaihdot sekä katsastuksen Asiakas voi valita lisäpalveluita palveluntarjoajan mukaan

Sisältääkö vakuutuksen?

Asiakas voi valita OP Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja kaskovakuutuksen) Asiakas voi valita OP Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja kaskovakuutuksen) Asiakas voi valita OP Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja kaskovakuutuksen)

Ajokilometrit

Ei kilometrirajoitusta Sovitut ajokilometrit Sovitut ajokilometrit

Vuokrakauden jälkeen

Asiakas hankkii kohteelle ostajan tai sopii jatkovuokrauksesta Auto palautetaan Auto palautetaan

 

OP Rahoitusleasing – joustava ratkaisu yrityksille

Rahoitusleasing sopii yritykselle, joka haluaa itse vastata huolloista eikä halua rajoitettuja ajokilometrejä. Auto on valittavissa laajasta merkkivalikoimasta ympäri Suomen.

OP ostaa auton asiakkaan ja myyjäliikkeen sopimilla ehdoilla ja vuokraa sen asiakkaalle rahoitusleasingsopimuksella. Vuokra-aika on joustavasti 24–60 kuukauden välillä ja kuukausimaksu laskutetaan kuukauden välein. Kuukausimaksu lasketaan auton kauppahinnan, vuokra-ajan ja jäännösarvon perusteella. 

Jäännösarvo sovitaan arvioimalla auton markkina-arvoa vuokra-ajan päättyessä. Vuokra-ajan lopussa asiakas voi jatkaa vuokrasopimusta tai etsiä autolle ostajan. Leasing auton myyntihinnan ollessa suurempi kuin sovittu jäännösarvo erotus hyvitetään asiakkaalle ja päinvastaisessa tapauksessa asiakas maksaa erotuksen OP:lle.

Lue lisää OP Rahoitusleasingista >

OP Leasing plus – täyden palvelun ratkaisu yrityksille

OP Leasing plus sopii yritykselle, joka haluaa helppoutta ja huolettomuutta yritysautoiluun. Lähes kaikki autoilun kustannukset hoituvat yhdellä laskulla eikä huolta auton arvon alenemisesta ole. Sopiva auto on valittavissa laajasta merkkivalikoimasta ympäri Suomen.

OP ostaa auton asiakkaan ja myyjäliikkeen sopimilla ehdoilla ja vuokraa sen asiakkaalle vuokrasopimuksella. Vuokrasopimuksessa sovitaan maksimi kilometrimäärä sisältäen kattavat lisäpalvelut, mm. määräaikaishuollot, sijaisauto, renkaiden vaihdot, tekniset korjaukset ja katsastukset. 

Kuten rahoitusleasingissa, vuokra-aika on 24–60 kuukautta, ja kiinteä kuukausimaksu laskutetaan kuukauden välein. Vuokra-ajan lopussa auto palautetaan palveluntuottajalle.  

Lue lisää OP Leasing Plussasta >

OP Autoleasing – huoleton ratkaisu yrityksille ja yksityishenkilöille

OP Autoleasingin asiakas voi olla yksityishenkilö tai yritys. OP autoleasingissa asiakas vuokraa käyttöönsä uuden auton itselleen sopivalla vuokra-ajalla, kilometreillä ja lisäpalveluilla. Vuokra-aika on tyypillisesti 24-48 kk ja maksimiajokilometrit valitaan tarpeen mukaan. Kilometrejä voi muuttaa tilanteen muuttuessa. 

Asiakas voi myös lisätä sopimukselle autoliikkeen palveluita. OP Autoleasingia myydään valikoitujen autoliikkeiden kautta, usein autoliikkeen omalla brändillä. Vaihtoauton hyvitys voidaan hyödyntää 1. kuukausimaksuna.

Muista myös autorahoitus yritykselle

Jos et halua sitoa yrityksesi varoja omistamiseen, suosittelemme ratkaisuksi leasingia, jossa vuokraat autoa määräajaksi. 

Jos kuitenkin haluat omistaa auton maksuajan jälkeen itse, voit ostaa auton osamaksusopimuksella. Yrityksille tarjottava osamaksurahoitus tähtää siihen, että yrityksesi omistaa auton osamaksusopimuksen päättyessä. 

Leasing- ja osamaksuratkaisumme eroavat toisistaan siinä, millainen vaikutus valitsemallasi autolla on yrityksesi taseeseen ja tuloslaskelmaan. Leasingissa auto jää taseen ulkopuolelle ja vuokrat ovat tuloslaskelmassa kulua. Osamaksussa auto on puolestaan taseessa ja voit tehdä normaalisti poistoja, vaikka auton omistusoikeus siirtyykin yrityksellesi vasta sopimusajan päätyttyä.

Lue lisää yrityksen autorahoituksesta >

Hyödynnä vakuutusetusi – OP rahoituskasko

Asiakas voi valita leasingsopimukselle OP:n Rahoituskaskon, joka sisältää sekä liikenne- ja autovakuutuksen enintään 15 vuotiaille henkilö- ja pakettiautoille. Rahoituskasko soveltuu sekä henkilöasiakkaiden että yritysten yksityiskäyttöisille henkilö- ja pakettiautoille.

Rahoituskasko astuu voimaan rahoitussopimuksen yhteydessä ja siihen liittyvät vakuutusmaksut maksetaan osana OP:n rahoituksen kuukausieriä. Hoidat siis rahoituksen ja vakuutuksen yhdellä laskulla.

Tutustu yrityksen autovakuutukseen

Olen hankkinut auton investointirahoituksella tai leasing-sopimuksella – mistä näen rahoitukseni tiedot?

Jos olet hankkinut auton investointirahoituksella tai leasing-sopimuksella, voit tarkastella rahoituksesi tietoja OP rahoituksen verkkopalvelussa. Palveluun kirjautuminen onnistuu kaikkien pankkien tunnuksilla.

Siirry OP rahoituksen verkkopalveluun