Leasing – vapauta pääoma muuhun käyttöön

Leasing on käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta.

Ennakoitava vuokran määrä

Helpottaa investoinnin tuoton arviointia ja kassanhallintaa.

Päivitä kalustosi helpommin

Mahdollistaa kaluston päivittämisen uusimman tekniikan mukaiseksi ja siirtymisen puhtaampiin ja energiatehokkaampiin laitteisiin.

Leasingia voi hyödyntää monen muun irtaimen käyttöomaisuuden hankinnassa

Leasing on käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Leasing-termi on monille tuttu automaailmasta, mutta leasingia eli ”liisausta” voi hyödyntää myös monen muun irtaimen käyttöomaisuuden hankinnassa. Ajoneuvojen lisäksi liisata voi ICT- ja toimistolaitteita ja -kalusteita, tuotanto- ja työkoneita, erilaisia teollisuuden laitteita ja jopa toimitiloja.  

Leasingin avulla tuotteita vuokrataan pitkäaikaisesti. Kuten osamaksusopimuksissa, leasingissa yritys maksaa kuukausittaista maksua. Sopimuksen päätyttyä laite ei kuitenkaan automaattisesti vaihda omistajaa, tosin useissa tapauksissa voi yritys halutessaan lunastaa koneen, laitteen tai kulkuneuvon vuokra-ajan päätyttyä. 

Osamaksulla eli investointirahoituksella hankittu tuote taas hankitaan omaksi. Omistussuhde siirtyy, kun tuotteen viimeinenkin osamaksuerä on maksettu. 

Leasing-tuotteita eri tarpeisiin

Tarjoamme OP:lla monipuolisia leasingratkaisuja yritysten eri tarpeet huomioiden.

  Kone- ja laiteleasing Autoleasing IT-laitteiden leasing
Kenelle? Yrityksille Yrityksille ja yksityisille Yrityksille ja yhteisöille
Rahoitettava kohde Ajoneuvot, koneet, laitteet, kalusteet, jopa tilaratkaisut Autot ja ajoneuvot IT-laitteet
Sisältääkö vakuutuksen? Ei, mutta voit kysyä tarjousta Pohjola Vakuutuksesta. Asiakas voi valita OP
Rahoituskaskon (sis. liikenne- ja
kaskovakuutuksen).
Asiakas voi kytkeä laitevakuutuksen osaksi palvelua.
Tyypillinen vuokra-aika 3–6 vuotta 2–4 vuotta 2–4 vuotta
Rahoituksen lisäpalvelut Asiakkaan tarpeen mukainen raportointi, myös IFRS16 Asiakkaan valinnan mukaan huolto- ja/tai rengaspalvelut Elinkaaren hallintapalvelu sähköisellä laiterekisterillä

 

Vuokra-ajan päättyessä voit jatkaa vuokrausta, lunastaa vuokrakohteen tai etsiä sille ostajan. Toisin kuin rahoitusleasingissa, vuokrasopimuksella liisattava vuokrakohde palautetaan myyjälle tai palveluntuottajalle vuokra-ajan jälkeen.

Leasingin hyödyt yrityksellesi

Leasing on hyvä tapa helpottaa yrityksesi käyttöomaisuuden investointeja. Vuokraaminen ei myöskään sido yrityksesi pääomia kuten omistaminen, ja vuokrattava kohde toimii rahoituksen vakuutena. Leasing tarjoaa yrityksellesi tehokkaan ja helpon tavan rahoittaa kalustoa ja muita hankintoja. 

Leasingin hyötyjä yrityksellesi: 

  • Ennakoitava vuokran määrä helpottaa menojen ennustettavuutta.
  • Tasainen kassavirta helpottaa kassanhallintaa.
  • Käyttöomaisuuden hallinta on joustavaa, esimerkiksi muuttuvan kapasiteetin mukaan.
  • Leasing mahdollistaa kaluston päivittämisen uusimman tekniikan mukaiseksi ja siirtymisen puhtaampiin ja energiatehokkaampiin laitteisiin.
  • Leasing monipuolistaa rahoitusrakennetta ja tehostaa tasetta. Leasing on suomalaisessa kirjanpidossa taseen ulkopuolinen vastuu.

Seuraavaksi esittelemme tarkemmin eri rahoitusratkaisujamme.

Kone- ja laiteleasing 

Leasingilla voidaan rahoittaa kaikenlaista irtainta käyttöomaisuutta. Koneiden ja laitteiden osalta se voi tarkoittaa kaikkea toimisto- ja myymäläkalusteista aina kuljetuskalustoon, työ- ja tuotantokoneisiin ja teollisuuden laitteisiin. Rahoitamme myös kiinteistöjen hankintoja ja jopa erilaisia tilaratkaisuja.

Liisatessasi koneita ja laitteita, voit valita kahden eri tuotteemme, rahoitusleasingin sekä vuokrasopimuksen välillä. Rahoitusleasingilla voit sopimusajan päättyessä joustavasti joko jatkaa vuokrausta, hankkia vuokrakohteelle ostajan tai lunastaa vuokrakohteen. Vuokrasopimuksella kohde palautetaan myyjälle sopimuskauden päättyessä.

Yritysautoilun ratkaisut: Autoleasing, Leasing plus ja rahoitusleasing

Autojen elinkaaren hallintaan tarjoamme yrityksesi autopolitiikkaan sopivan kokonaisratkaisun. Valittavanasi ovat monipuoliset rahoitusmuodot: OP Autoleasing, täyden palvelun huoltoleasing eli OP Leasing plus sekä OP Rahoitusleasing. OP Autoleasing sopii niin yksityis- kuin yrityskäyttöönkin.

Voit vaivattomasti kytkeä rahoitukseen myös OP Rahoituskaskon, jolloin sekä liikenne- että kaskovakuutukset hoituvat kätevästi samalla laskulla rahoituksen kanssa.

OP Käyttöomaisuuspalvelu on IT-laitteiden leasingratkaisu

OP Käyttöomaisuuspalvelu on tapa hankkia tietotekniikkaa sekä muuta irtainta käyttöomaisuutta kuten tuotanto- ja varastolaitteistoja tai toimisto- ja myymäläkalusteita. 

IT-laitteiden vuokra-aika on yleensä 36–48 kuukautta ja voit kytkeä laitevakuutuksen osaksi palvelua. Laitteiden uusiminen on helppoa ennalta määritellyn käyttöajan mukaan. Yrityksesi saa poistuville IT-laitteille tehokkaan ja luotettavan tietoturvakäsittelyn sekä logistiikkapalvelut kierrätystä varten.

Elinkaarenhallintapalvelu sähköisellä laiterekisterillä tuo helppoutta IT-laitteiden ja muun irtaimen käyttöomaisuuden hallintaan. Voit hyödyntää rekisteriä raportoinnissa, ja rekisterin avulla voit myös kohdistaa sekä seurata irtaimen käyttöomaisuuden käytönaikaisia kustannuksia.

Leasinglimiitti tarjoaa joustoa hankintoihin

Ympäri vuoden tapahtuviin hankintoihin tarjoamme nopean ja joustavan leasinglimiitin.

Leasinglimiitti on helppo ja nykyaikainen ratkaisu yrityksesi ympäri vuoden tapahtuviin käyttöomaisuushankintoihin ja niiden hallintaan. Limiitistä voit tehdä tarvittaessa nostoja ja maksetut vuokraerät puolestaan vapauttavat limiittiä. 

Hyödyt yrityksellesi:

  • Yksinkertaistaa ja nopeuttaa hankintaprosessia
  • Helpottaa käyttöomaisuuden hallintaa
  • Suuremman, useampia toimintoja sisältävän yrityksen hankinnat ja laskujen hyväksynnät helpottuvat etukäteen sovituilla reunaehdoilla ja prosesseilla
  • Mahdollistaa asiakkaan liiketoimintaa, esimerkiksi vuokraaminen
  • Tuo kustannussäästöä

Myynnin rahoitus

OP tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden tarjota rahoitusta ajoneuvojen, koneiden ja laitteiden, kodin ja vapaa-ajan sekä terveydenhuollon hankintoihin. 

Kanssamme yritykselläsi on aina käytettävissä myös oma nimetty yhteyshenkilö, ja tarjoamme myös koulutusta verkkopalvelun käyttöön ja rahoitustuotteiden myyntiin. 

Rahoitusratkaisuillamme kasvatat myyntiä ja parannat yrityksesi kilpailukykyä.

Lue lisää myynnin rahoituksesta

Käytössäni on leasingrahoitus – mistä näen rahoitukseni tiedot?

Jos käytössäsi on leasingrahoitus, näet rahoitustasi koskevat tiedot OP:n rahoituksen verkkopalvelussa. Pääset kirjautumaan palveluun kaikkien suomalaisten pankkien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.