Riskinjakotakaus vauhdittaa yrityksesi kasvua

OP tarjoaa pk-yrityksille Euroopan Investointirahaston (EIR) riskinjakotakausta. Lainatakaus helpottaa rahoituksen saamista kasvua vauhdittaviin investointeihin sekä mahdollistaa pk-yritysten tavallista riskipitoisempien hankkeiden toteuttamisen.

Tarvitset vähemmän vakuuksia rahoitukselle

Riskinjakotakaus kattaa rahoituksen vakuuksista jopa 80 prosenttia.

Rahoitusta edullisempaan hintaan

Kun EIR on jakamassa OP:n kanssa rahoittajan riskiä, yrityksesi saa rahoitusta OP:sta edullisempaan hintaan

OP hakee riskinjakotakausta puolestasi

Haemme riskinjakotakausta osana yrityksesi rahoitusneuvotteluja.

Soveltuuko riskinjakotakaus yrityksellesi? Tarjolla kaksi vaihtoehtoa

EIRin takaama rahoitus on tarkoitettu listaamattomien pk-yritysten taloudellisesti kannattaviin investointi- ja käyttöpääomarahoitustarpeisiin. Arvioimme yhdessä yrityksesi kanssa rahoituksen ja riskinjakotakauksen edellytykset sekä teemme lainapäätöksen. 

InnovFin-riskinjakotakaus

  • Soveltuu nopeasti kasvaville, innovatiivisille tai toimintaansa digitalisoiville yrityksille, jotka panostavat merkittävästi tuote-, palvelu- ja prosessikehitykseen.
  • On tarkoitettu yrityksille, jotka työllistävät alle 3 000 henkilöä.
  • Voidaan käyttää investointeihin, yritysjärjestelyihin ja käyttöpääoman rahoitukseen.
  • Myönnetään 25 000 euron – 7,5 miljoonan euron suuruisiin lainoihin. Riskinjakotakauksen osuus on 50 tai 80 prosenttia lainasta.
  • Takauksia voidaan myöntää 6/2022 asti.

Initiative-riskinjakotakaus

  • Soveltuu laajemmin investointien rahoitukseen pk-yrityksille, jotka työllistävät alle 250 henkilöä.
  • Riskinjakotakausta rajoittavat kolmena peräkkäisenä verovuotena saadut valtion De minimis -muotoiset tuet, joita myöntävät muun muassa Finnvera, Business Finland ja ELY-keskus.
  • Myönnetään enintään 10 miljoonan euron suuruisiin lainoihin. Riskinjakotakaus on 50 prosenttia lainasta.
  • Takauksia voidaan myöntää 12/2023 asti.

Rahoitus saa Euroopan unionin tukea pk-yritysten tukemista koskevan aloitteen (SME Initiative) mukaisesti, seuraavien rahoituksella: Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahaston ja Horisontti 2020 -ohjelman kautta, Suomen tasavalta sekä Euroopan investointirahasto ja Euroopan investointipankki.
Rahoitukselle on myönnetty takaus InnovFin SME Guarantee Facility -sopimuksen nojalla, Euroopan unionin Horisontti 2020 Rahoitusinstrumentit -ohjelman ja Euroopan strategisten investointien rahaston (ESIR), joka on perustettu osana Euroopan investointiohjelmaa, rahoituksen tuella. ESIRin tavoitteena on auttaa tukemaan taloudellisesti kannattavien investointien rahoitusta ja toteuttamista Euroopan unionissa sekä edistää rahoituksen saatavuutta.

Osuuspankit eivät lähtökohtaisesti myönnä niin kutsuttua riskirahoitusta, mutta riskinjakotakauksen kautta yrityksillä on joustavammat mahdollisuudet saada rahoitusta. Suomessa Finnvera tarjoaa monipuolisia ratkaisuja yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen pankkirahoituksen rinnalle ja toimii myös pk-yritysten riskirahoituksen myöntäjänä. Ota yhteyttä tai varaa aika osuuspankkiisi ja katsotaan yrityksellesi sopivin rahoitusratkaisu.