Näin aloitat yrityksen varojen sijoittamisen

1

Miksi yrityksen varoja kannattaa sijoittaa?

Sijoittamalla kasvatat yrityksesi pääomia ja voit varautua muutoksiin, investointeihin tai mahdollisiin yrityskauppoihin pitkälläkin aikavälillä. Sijoitukset parantavat myös yrityksen rahoitusmahdollisuuksia.

2

Juuri sinun yrityksellesi sopivaa sijoittamista

Laajasta valikoimasta löydät yrityksellesi sopivat sijoituskohteet. Voit sijoittaa mm. osakkeisiin, rahastoihin, ETF:iin, strukturoituihin tuotteisiin ja joukkolainoihin. 

3

Näin pääset alkuun yrityksesi varojen sijoittamisessa

Haluaisitko sijoittaa aktiivisesti osakkeisiin vai hajauttaa helposti rahastoihin? Jätä yhteydenottopyyntö ja katsotaan yrityksellesi sopiva tapa sijoittaa. 

Mitä tarvitsen, jotta yritykseni voi aloittaa sijoittamisen?

Rahastojen ja muiden sijoitustuotteiden ostamiseen yrityksesi tarvitsee OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen. Riippuen yrityksestä, tarvitset myös hallituksen pöytäkirjan aloittamista varten. Osakkeisiin sijoittamista varten tarvitset LEI-tunnuksen arvo-osuustilin avaamista varten. Jätä yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä muutaman arkipäivän kuluessa. 

1. OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus – jätä yhteydenottopyyntö

Säästämisen ja sijoittamisen aloittamista varten, jätä yhteydenottopyyntö. Laadimme yrityksellesi maksuttoman OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen ja varaamme verkkoneuvottelun sopimuksen allekirjoittamista varten. Sopimus kannattaa tehdä heti, vaikka sijoittaminen ei olisi yrityksellesi vielä ajankohtaista. Sijoittaminen on nopea ja helppoa aloittaa verkossa, kun sopimukset on hoidettu valmiiksi.

2. Osakeyhtiö tarvitsee hallituksen pöytäkirjan 

Jos yrityksesi ei ole sijoittanut kauttamme aiemmin, tarvitset verkkoneuvotteluun hallituksen pöytäkirjan. Voit lähettää sen viestinä OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa etukäteen tai neuvottelun aikana. Pöytäkirjasta tulee käydä ilmi: 

  • kuka on yrityksen yhteyshenkilö ja oikeutettu hoitamaan säästöjä ja sijoituksia 
  • hallituksen antama valtuutus solmia OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus  
  • valtuutus tilin ja arvo-osuustilin avaukseen sekä kenellä on niihin käyttöoikeus.

3. Yhden hengen yrityksiltä pöytäkirjaa ei vaadita

Yhden henkilön yrityksiltä (toiminimi, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai osakeyhtiö) ei tarvita hallituksen pöytäkirjaa sopimuksen allekirjoittamiseksi. Osakeyhtiössä pöytäkirja tarvitaan silloin, kun hallituksessa on enemmän kuin yksi varsinainen jäsen. Pöytäkirjaa ei myöskään tarvita, jos yrityksesi jo sijoittaa kauttamme, sijoittajaprofiili on ajan tasalla ja yrityksellä on voimassa oleva säilytyssopimus tai sijoituksista vastaava henkilö on tiedossa. 

4. Tilaa LEI-tunnus, jos sijoitat osakkeisiin, ETF:iin tai joukkolainoihin

Jos yritykselläsi on suunnitelmissa sijoittaa osakkeisiin, ETF:iin tai joukkolainoihin, avataan tapaamisessa yrityksellesi arvo-osuustili. Tätä varten tarvitsemme yrityksesi LEI-tunnuksen. Tilaathan tunnuksen hyvissä ajoin, koska tunnuksen saapumisessa kestää useampi arkipäivä. 

Tilaa LEI-tunnus Patentti- ja rekisterihallitukselta

5. Aloita säästäminen ja sijoittaminen

Kun sopimukset on tehty, saat halutessasi sijoitusneuvontaa. Laadimme yrityksellesi sijoittajaprofiilin, joka auttaa hahmottamaan yrityksesi riskinsietokykyä ja tuotto-odotusta sijoittajana. Sijoittajaprofiilin voit tehdä myös itse op.fi-palvelussa. Voit säästää ja sijoittaa kätevästi OP:n mobiilisovelluksissa tai op.fi-palvelussa. 

Tee sijoittajaprofiili

Miksi yrityksen varojen sijoittaminen kannattaa?

Sijoittamalla ja säästämällä varmistat, että yrityksesi varat tekevät myös töitä. Korkoa korolle -ilmiön ansiosta yrityksen varoilla on mahdollisuus tuottaa. Sijoittamalla kasvatat yrityksesi pääomia ja voit varautua muutoksiin, tuleviin investointeihin tai mahdollisiin yrityskauppoihin pitkälläkin aikajänteellä. Sijoittaminen turvaa myös yrityksen rahoitusmahdollisuuksia tulevaisuudessa, koska sijoituskohteita voidaan käyttää investointien rahoittamiseen tai lainan vakuutena. 

Sijoittamisen aloittamiseen ei tarvita suurta alkupääomaa, vaan aloittaa voit pienelläkin summalla. Kuukausisäästämisen rahastoon voit aloittaa esimerkiksi muutamalla satasella kuukaudessa. Säästettävää summaa voit muuttaa tarpeen mukaan. Yllättävän investoinnin kohdatessa rahastot ovat lunastettavissa muutamassa päivässä yrityksesi tilille. 

Näin säästösi voivat kasvaa – testaa korkoa korolle -laskuria

 

Haluatko sijoittaa aktiivisesti osakkeisiin vai hajauttaa helposti rahastoihin?

Jos etsit helppoa ja tuottavaa tapaa sijoittaa yrityksesi varallisuutta ja sinulla ei ole aikaa hoitaa aktiivisesti sijoituksia, rahastoon säästäminen on hyvä vaihtoehto. Rahastot hajauttavat sijoitukset puolestasi ja salkunhoitajat huolehtivat rahastoissa olevista varoista. 

Tutustu rahastoihin

Jos haluat aktiivisesti sijoittaa osakkeisiin tai muihin pörssissä listattuihin tuotteisiin, osakesijoittaminen on yrityksellesi sopiva tapa sijoittaa varallisuutta. 

Tule yritysasiakkaaksi
Rakennetaan yhdessä yrityksellesi sopiva kokonaisuus. Ota yhteyttä ja varaa aika asiantuntijallemme. 
Sijoituspohjainen kassanhallinta
Parempaa tuottoa yrityksesi rahoille fiksulla kassanhallinnalla.
Sijoitusneuvonta yrityksille
Maksuttomasta sijoitusneuvonnasta saat asiantuntevaa apua yrityksen varojen sijoittamiseen.
Korkoa korolle -laskuri
Säästämisen laskurilla selvität yrityksellesi sopivimmat vaihtoehdot säästämiseen ja sijoittamiseen. Valitse summa ja laske!