Isä laittaa lapselle lapasia ulkona lumisateessa.

Rahastosäästäminen lapselle onnistuu nyt op.fi-palvelussa

Lapselle rahastosäästäminen on nyt entistäkin helpompaa. Nyt voit aloittaa lapselle rahastosäästämisen op.fi-palvelussa. Jatkossa voit myös hoitaa lapsen rahastosäästämisen toimeksiannot omilla tunnuksillasi op.fi-palvelussa.

Näin aloitat lapselle rahastosäästämisen:

  1. Avaa lapselle oma tili, johon lapsella sekä huoltajilla tulee olla käyttöoikeus. Voit avata lapselle tilin op.fi-palvelussa, tiliä avatessasi valitset vanhempien käyttöoikeudet. Lapsen käyttöoikeudet tiliin saat täyttämällä valtakirjan op.fi-palvelussa. Valtakirja tarvitaan kaikilta huoltajilta.
  2. Ennen kuin voit ostaa rahastoja ja muita sijoitustuotteita, hyväksy alaikäisen OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus ja maksuton perussäilytys -sopimus. 
  3. Nyt voit aloittaa lapselle säästämisen. Voit tehdä kertamerkintöjä tai säästää säännöllisesti rahastoon kirjautumalla omilla tunnuksillasi op.fi-palveluun.


Rahastot sijoittavat varoja korko- ja osakemarkkinoille ja tarjoavat säästöille hyvän hajautuksen ja mahdollisuuden parempaan tuottoon pitkällä ajalla. Suosituin tapa säästää lapselle on kuukausittainen rahastosäästäminen. Säästösumman voit määrittää itse sekä tehdä siihen muutoksia op.fi-palvelussa.


Lapselle rahastosäästämisen voit aloittaa täältä

Jos lapsellasi on jo tili (johon sekä lapsella että huoltajilla on käyttöoikeudet) ja perussäilytys avattuna, voit aloittaa lapselle rahastosäästämisen omilla tunnuksillasi op.fi-palvelussa.