Tuotto-osuuden tuottotavoitteeseen 1,2 % lisäkorko vuodelle 2022

Vietämme ensi vuonna OP Ryhmän 120-vuotisjuhlavuotta. Sen kunniaksi tarjoamme omistaja-asiakkaillemme mahdollisuuden hyötyä Tuotto-osuuksien 1,2 % lisäkorosta. Sen myötä tuottotavoite on vuonna 2022 yhteensä 4,45 %, kun se tällä hetkellä on 3,25 %. Korko maksetaan, jos tuottotavoite toteutuu ja maksuedellytykset täyttyvät.

Omistaja-asiakkaana voit sijoittaa Tuotto-osuuteen, joka on oman pääoman ehtoinen sijoitus omaan osuuspankkiisi. Sijoittamalla voit vahvistaa pankkisi vakavaraisuutta ja tukea paikallista yritystoimintaa. Sen kautta sinulla on mahdollisuus hyötyä pankkisi menestyksestä, ja olla mukana rakentamassa huomisen kestävää elämää omalla paikkakunnallasi.

Miten sijoitan Tuotto-osuuteen ja voin hyötyä lisäkorosta?

Juhlavuoden lisäkorko alkaa kertyä 1.1.2022 alkaen. Jos omistat jo Tuotto-osuuksia, tuottotavoite alkaa kertyä sinulle automaattisesti. 

Jos haluat sijoittaa Tuotto-osuuteen, voit tehdä sen oman osuuspankkisi merkintäaikana (aika, jolloin voit ostaa tuotto-osuuksia). 3,25 % tuottotavoitteen mukainen korko alkaa kertyä sinulle merkintähetkestä. Kun teet merkinnän 31.12.2021 mennessä, kertyy 1,2 % lisäkorko sinulle automaattisesti vuoden 2022 alusta. 

Korko maksetaan, jos tuottotavoite toteutuu ja maksuedellytykset täyttyvät. Ryhmämme on yksi Euroopan vakavaraisimmista pankeista, ja CET1-vakavaraisuutemme oli syyskuun 2021 lopussa vahva 19 %.

Miten korko määräytyy ja maksetaan

Pyrimme maksamaan Tuotto-osuudelle tuottotavoitteen mukaisen koron, mutta sitä ei voida taata. Korko maksetaan oman osuuspankkisi osuuskuntalain mukaisesta voitonjakokelpoisesta ylijäämästä, jota ei välttämättä joka vuosi synny. 

Koron maksaminen ja määrä riippuvat aina pankkisi toiminnan tuloksellisuudesta. Jokaisen kalenterivuoden korosta ja maksusta päätetään jälkikäteen edustajiston tai osuuskunnan kokouksessa. Jos maksuedellytykset täyttyvät, vuoden 2022 korot maksetaan kesäkuussa 2023.  

Tuotto-osuudella ei ole pääomaturvaa ja sen takaisinmaksamiseen sisältyy ehtoja. Sijoitetun pääoman voi siten menettää. Annetun tuottotavoitteen perusteella ei voi muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuottokehityksestä eikä tuottotavoitteessa ole huomioitu veroja tai muita kuluja. Tuotto-osuuden tarjoaa osuuspankki.