Maksatko kiinteistöveroa? Muista tilata e-lasku

Verohallinto lähettää e-laskuehdotukset sellaisille OP:n asiakkaille, jotka ovat kiinteistöverovelvollisia, mutta eivät vielä käytä e-laskua verojen maksamiseen.

Verottaja lähettää lokakuussa kiinteistöveron e-laskuehdotukset noin 490 000 OP:n asiakkaalle OP-mobiiliin ja op.fi-palveluun. E-laskuehdotus kannattaa hyväksyä, sillä se helpottaa veron maksamista ja eräpäivän muistamista.

Saat e-laskuehdotuksen, jos

  • maksat kiinteistöveroa
  • et käytä vielä e-laskua tai suoramaksua verojen maksamiseen
  • olet ilmoittanut verohallinnolle OP:n tilinumeron. 

Jos saat e-laskuehdotuksen, sinulla on 30 päivää aikaa hyväksyä tai hylätä ehdotus. Tämän jälkeen e-laskuehdotus poistuu automaattisesti. 

Löydät e-laskuehdotukset op.fi-palvelusta ja OP-mobiilista. Kun olet kirjautunut op.fi-palveluun, valitse etusivun Maksut-sarakkeesta E-laskuehdotukset. E-laskuehdotuksen aihe on Vero. Se näkyy vain, jos olet saanut e-laskuehdotuksen. Jos et ole saanut e-laskuehdotusta, sen tilalla lukee ”Tilaa e-lasku”.

OP-mobiilissa valitse Maksut ja e-laskut – E-laskut – Muokkaa e-laskuja – E-laskuehdotukset. Myös Opotti muistuttelee Verohallinnon e-laskuehdotuksesta OP-mobiilin chatissa marraskuun aikana ja tukee e-laskun käyttöönotossa.

Miksi käyttää e-laskua?

E-lasku eli sähköinen lasku on mobiili- ja verkkopankkiin saapuva lasku. Se sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku ja on kuluton. 

Kun olet tilannut e-laskun, sinun ei tarvitse syöttää maksun tietoja käsin. Laskusi jää myös automaattisesti talteen.

E-laskun käyttö sujuvoittaa taloudenpitoasi monella tavalla, sillä saat laskut aina ajallaan ja löydät ne yhdestä paikasta. Lisäksi e-laskun käyttö on turvallista, koska laskutustiedot ovat aina oikein, etkä voi näppäillä esimerkiksi tili- tai viitenumeroa väärin.