Muutoksia OmaVeron verkkomaksuissa yritysasiakkaillamme

OmaVerossa on otettu käyttöön uusi rajapinta verkkomaksuissa 21.11. alkaen. Jotta voit jatkossa maksaa yrityksesi veroja suoraan OmaVero-palvelussa OP:n tililtä, on sinun muutettava yrityksesi tilin käyttöoikeuksia. Muutos koskee myös muita valtion palveluita.

Tilin käyttöoikeutetulla on oltava oikeus maksaa maksuja kolmannen osapuolen palvelussa, kuten esimerkiksi OmaVerossa tai muissa valtion palveluissa. Muutoksen käyttöoikeuksiin voi tehdä yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu.

Jos yrityksesi on tehnyt jo aiemmin tarvittavan käyttöoikeusmuutoksen yritystiliin, sinun ei tarvitse tehdä mitään. 

Näin voit tehdä käyttöoikeusmuutoksen yritystiliin

Voit tehdä muutoksen käyttöoikeuksiin chatissa, laittamalla viestiä op.fi-palvelussa tai mobiilisovelluksessa tai soittamalla asiakaspalveluumme 0100 05151. Ilmoitathan meille seuraavat tiedot:

  • Yritystilin numero sekä käyttöoikeutetun nimi ja henkilötunnus.
  • Yrityksen nimenkirjoitusoikeutetun sähköpostiosoite ja puhelinnumero, johon lähetämme ilmoituksen, kun sopimus on valmis allekirjoitettavaksi sähköisesti. Sopimus allekirjoitetaan yrityksen nimenkirjoitustavan mukaisesti.
  • Jos lähetät viestin op.fi-palvelussa tai mobiilisovelluksessa, laita viestin otsikoksi ”Maksaminen OmaVerossa”. 

Voit maksaa verosi myös tilisiirtona

Jos et voi maksaa veroja OmaVerossa käyttöoikeuksien puuttumisen vuoksi, ota maksutiedot ylös OmaVerosta tai verotuspäätöksestä ja maksa vero tilisiirtona verkkopankissa. 

Varmista, että yrityksesi tuntemistiedot ovat ajan tasalla

Varmistathan samalla, että yrityksesi tuntemistiedot on päivitetty viimeisten 12 kuukauden aikana. Kysymme erilaisia tietoja yrityksestäsi säännöllisesti asiakkuutesi aikana, jotta asiointisi olisi turvallista ja voimme täyttää meille laissa asetetut vaatimukset asiakkaan tuntemisesta.

Tarkista ja päivitä tuntemistiedot