Päästövähennystavoitteet energia-, maatalous- ja asuinkiinteistösektoreille

OP Ryhmä on asettanut toimialakohtaiset päästövähennystavoitteet energia-, maatalous- ja asuinkiinteistösektoreille. Päästötavoitteet ovat osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelmaa.

Olemme OP Ryhmän vastuullisuusohjelmassa asettaneet tavoitteeksemme vähentää luotto- ja sijoitussalkkujemme päästöjä. Finanssialalle on tyypillistä, että valtaosa päästöistä tulee asiakkaiden liiketoiminnasta ja sen vuoksi on erityisen tärkeää, että OP ryhmä vähentää päästöjä juuri siellä, missä niitä eniten syntyy. Energia- ja maataloussektori sekä asuntoluotot muodostavat yhteensä yli 90 prosenttia OP Ryhmän luottosalkun päästöistä ja tämän vuoksi tavoitteet on asetettu näille sektoreille.   

Päästötavoitteiden tarkoitus on ohjata yhteiskuntaa entistä kestävämpään ja päästöttömämpään toimintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitoutumista kehitystyöhön ja osaamisen kasvattamiseen.  

Toimialakohtaiset päästövähennystavoitteet 

Päästövähennystavoitteet on asetettu joko päästöintensiteettiin (päästöt per tuotantoyksikkö) tai absoluuttisiin päästöihin perustuen.  

  • Energiatuotannossa vähennetään päästöjä per tuotantoyksikkö 50 prosenttia vuoden 2022 tasosta vuoteen 2030 mennessä 
  • Maataloudessa vähennetään 30 prosenttia absoluuttisia päästöjä vuoden 2022 tasosta vuoteen 2030 mennessä 
  • Asuntolainojen osalta vähennetään päästöjä per tuotantoyksikkö 45 prosenttia vuoden 2022 tasosta vuoteen 2030 mennessä

Tavoitteisiin päästään yhdessä asiakkaidemme kanssa 

Lähdemme edistämään päästövähennystavoitteita yhdessä asiakkaidemme kanssa. Tarjoamme kestävän rahoituksen tuotteita ensisijaisena vaihtoehtona aina kun mahdollista, tunnistamme vihreitä investointeja suunnittelevat asiakkaat, joille voimme tarjota rahoitusta ja ennen kaikkea keskustelemme yritysasiakkaidemme kanssa ja keräämme tietoja päästövähennystavoitteista. Ratkaisut ovat viime kädessä aina asiakaskohtaisia.  

Suuryrityksille olemme tarjonneet kestävää rahoitusta jo pidemmän aikaa ja viime keväänä toimme kestävät rahoitusratkaisut myös pk-yrityksille ja taloyhtiöille.  

Lue lisää OP Ryhmän vastuullisuusohjelmasta täällä  

Lue lisää kestävistä rahoitusratkaisuista